“Un altfel de martie”, editia a V-a, la final

finalizare-un-altfel-de-martie-001.jpgIeri, de la ora 11, in Sala Mare a Palatului Administrativ a avut loc intâlnirea de incheiere a celei de-a V-a editii a campaniei “Un altfel de martie”. Tema anului 2009 a fost “Participarea femeii la procesul de decizie”, subiect care reprezinta unul dintre obiectivele Programului de Guvernare 2009-2012.

In perioada 1-15 martie 2009, Institutia Prefectului judetul Bacau, prin Compartimentul Afaceri Europene, a organizat cea de-a V-a editie a campaniei “Un altfel de martie”, cu scopul de a folosi toata atentia care se acorda femeii in luna martie si de a o canaliza spre o analiza critica a femeii in societatea româneasca, ne-a informat Alina Iftode, purtatorul de cuvânt al Prefecturii Bacau. Editiile anterioare au abordat teme denumite generic “Egalitatea de sanse in sfera publica si privata” – 2005, “Violenta domestica” – 2006, “Traficul cu fiinte umane” – 2007, “Femei angajate, mame, sotii” – 2008. “Ideea proiectului a izvorât din dificultatile, obstacolele, neajunsurile concrete cu care se confrunta femeia pe parcursul existentei sale si, de asemenea, din necesitatea constientizarii membrilor comunitatii cu privire la existenta acestor dificultati, astfel putând fi regândit modul in care ne raportam la femei si barbati, pot fi corectate stereotipurile ce sprijina inegalitatile de gen, mai spune Alina Iftode”. La intâlnirea de ieri au fost prezente femei de succes din diferite domenii de activitate: afaceri, ONG-uri, femei care detin functii in partidele politice, sportive de performanta.

“Sustin participarea femeilor la procesul de luarea deciziilor”

Prefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicu, a transmis mesajul sau catre toate femeile, mai ales cele cu initiativa. “Participarea femeii in procesul de luare a deciziilor este unul dintre cei mai relevanti factori privind prezenta femeii in societate. Este cunoscut faptul ca femeile sunt mai putin reprezentate pe treptele superioare de decizie si, in general, bine reprezentate pe cele intermediare, motiv pentru care sustin participarea la procesul de luare a deciziilor de catre femei, a acelor femei care au ceva de transmis societatii prin actiuni concrete si implicare directa, intrucât femeile stiu cel mai bine sa-si prezinte interesele. Mi-as dori ca femeile sa isi exercite toate drepturile pe care le au, apreciez si sustin asemenea campanii in care comunicarea si popularizarea informatiilor utile pot satisface nevoia de educatie, educatie care, cu siguranta, conduce la regândirea modului in care ne raportam la femei si la barbati”, a declarat prefectul Dorian Pocovnicu.
Razvan SENDREA

Adauga un comentariu

*