Se intâmpla in România de azi, 7.500 de euro mâna unui copil prinsa intr-un tonomat de cafea!

fetitza-rujan.jpgGeorgeta Rujan, patroana unei firme care administreaza tonomate de cafea si de alimente ambalate, amplasate in cladirea Spitalului Judetean de Urgenta si sotia unuia dintre comisarii Garzii Financiare, face legea pe holurile maternitatii. Ea i-a dat afara de pe coridorul spitalului pe politistii si pompierii chemati prin apelul 112 pentru a scoate mâna unei fetite de sase ani prinsa intr-un automat. Familia micutei afirma ca Rujan le-a cerut 7.500 de euro pentru eliberarea copilei. Atât reprezentantii Politiei cât si cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta afirma ca nu intra in competenta lor sa intervina intr-o asemenea situatie

Georgeta Rujan, patroana firmei SC Justina SRL, cea care administreaza tonomatele de cafea si de alimente ambalate din cladirea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau si totodata sotia lui Liviu Rujan, unul dintre comisarii Garzii Financiare, a obligat o fetita de sase ani sa stea, aproximativ 30 de minute, cu mâna prinsa intr-un tonomat amplasat pe holul maternitatii. Luni seara, micuta a intentionat sa ia unul din produsele expuse la vânzare si i s-a prins mâna in aparat. „S-a speriat tare de tot. Nu stiam ce sa facem. A inceput sa tipe cât o tinea gura. Noi asteptam pe hol ca mama trebuia sa nasca. Nu am fost atenta si intr-o secunda, sora mea si-a bagat mâna acolo”, a explicat Larisa Toader, de 19 ani, sora micutei. „Ea nu stia cum functioneaza aparatul. Nu vazuse in viata ei asa ceva. Bine ca nu a patit nimic. Dar s-a speriat tare de tot”, a mai spus sora micutei.

Georgeta Rujan a pus pe fuga autoritatile

In urma unui apel la 112, in cel mai scurt timp au sosit pompierii si politistii care aveau misiunea sa elibereze mâna copilei prinse in tonomat, dar acestia nu au fost lasati de Rujan sa intervina. „Nu imi explic de ce politistii si pompierii nu au fost lasati sa rezolve situatia. Na, ce sa zic? Asta a fost atitudinea ei. Asa s-a gândit ea! Ca este indicat sa opreasca interventia politistilor si a pompierilor”, a spus Teofil Rosu, director administrativ al Spitalului Judetean de Urgenta din Bacau.

Spaga pentru eliberarea copilei

In plus, sora micutei mai afirma ca Georgeta Rujan i-a cerut familiei 7.500 de euro, pretul eliberarii micutei. „A zis ca daca va trage de mâna surorii mele, se va strica tonomatul. Asa ca ne-a cerut 7.500 de euro, adica valoarea aparatului. Acesta a fost pretul cerut pentru ca pompierii si politia sa intervina. Eram in stare sa dam banii astia numai sa nu o vedem pe asta mica cum plânge. A fost eliberata pâna la urma de proprietara tonomatului”, a mai adaugat sora micutei.

Politistii si pompierii isi paseaza atributiile de la unii la altii

Desi au sosit la fata locului, reprezentantii Politiei si cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta nu recunosc faptul ca au fost pusi pe fuga de Rujan si sustin ca nu au intervenit deoarece nu era de competenta lor. „Toata competenta este a pompierilor. Noi nu avem nici competenta in acest caz”, a declarat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie. Totodata, nici reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului (ISUJ) nu isi asuma vreo responsabilitate. „Noi nu avem nicio competenta in acest caz. E treaba strict a politiei”, a declarat Andrei Grecu, purtator de cuvânt al ISUJ. Contactata telefonic, Georgeta Rujan afirma ca nu vrea sa comenteze incidentul. „Nu angajez dialog cu presa!”, a spus aceasta, dupa ce ne-a trântit telefonul in nas.

Prefectul cere masuri severe

Dorian Pocovnicu, prefectul Bacaului, solicita o ancheta in acest caz. „Am constatat stupefiat ca un asemenea incident se poate petrece intr-un spital. Ma surprinde neplacut atitudinea acestei persoane care a blocat interventia serviciilor speciale. Solicit conducerii spitalului sa inceapa de urgenta o ancheta si sa stabileasca cele mai severe masuri. Nu e normal ca integritatea fizica a unui copil sa fie pusa in pericol de un comportament lipsit de orice scrupule”, a declarat prefectul Bacaului.

Afacere profitabila

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta afirma ca exista un contract din 2007 cu SC Justina SRL, prin care acestia se obliga sa plateasca lunar 200 de lei pentru fiecare dintre cele doua tonomate. Contractul a fost incheiat pe cinci ani.
(Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. GEORGETA Rujan, canalie ce esti, ai reusit sa dezgusti o tara intreaga ! Dispari din Bacau jeg uman!

  2. Rusine Rujane a zis:

    Nu huliti Garda Financiara.
    Singurii AUTOSUSPENDATI sunt Albu Pavel, Stefanescu Victor si Rujan Liviu. Toti, numai unul si unul.
    GOLANI si EXCROCI, unsi cu petrol, alcool de contrabanda si camatarie,din niste jegosi si milogi au ajuns sa conduca acest oras.
    Dar Can-Can … Domnul Rujan Liviu i-a pus-o doamnei Manuela Stefanescu (sotia asociatului sau – Victor Stefanescu). De asta doamna Georgeta Rujan, o miloaga pe post de iapa de prasila, a luat-o pe aratura.

  3. Vox Populi a zis:

    Nu am nicio simpatie pentru Rujani – ii cunosc din vedere, niste tralhari. Dar de data asta, femeia avea dreptate. Copchilasul ala tampit si-a bagat mana in tonomat pentru ca vroia sa FURE. Intreb si eu pe cei care au copii, daca va lasati plodul undeva, chiar nesupravegheta indeaproape, acesta sare si baga mana pana la cot ca sa fure ceva ? In al doilea rand, va rofg sa nu uitam un lucru – TRAIM IN ROMANISTAN. O fi madam Rujanu nevasta de talhar, dar pana la judecata te mananca sfintii. Da, aparatul se putea deteriora, mai ales ca urma sa fie demontat de niste retardati – POLITIA ROMANA. CINE URMA SA SUPORTE PAGUBA, intreb. Proprietara nu avea nicio vina ca un copil tampit, avortat pe lumea asta de niste parinti trogloditi si imbecili, a incercat sa fure din masinaria aia. Politia nu avea sa dea banul ca sa repare tonomatul. Normal, urma sa fie dati in judecata parintii… DAR TRAIM IN ROMANISTAN… Sa zicem ca judecatorii ii dadeau dreptate proprietarei si ziceau uite, bre parinte cretin, ai de platit 100 de milioane despagubire. Credeti ca acesti parinti – doi tigani, de altfel – aveau sa plateasca ?!!! Asa ca va rog, nu mai sariti ca animalele. Rationati un pic. Da, femeia a gresit, insa nu ea a fost cauza taraseniei, ci acest copil tampit si parintii lui. I-a arestat cineva pe parinti – asa cum s-ar fi intamplat in America – pentru faptul ca odrasla lor a incercat sa fure ?

  4. are totusi 6 ani, si valoarea furtului e foarte mica, ce sa mai spun, nu stiu ce spui tu de america dar unde traiesc eu copilul ar fi fost eliberat de proprietara imediat si ar fi primit si o ciocolata. Cred ca daca o intrebi pe madam rujan acum dupa ce a fast facuta de ocara in toata tara, ar face si ea la fel, numai de asta nu avea nevoiei ea si familia ei acum cind trec prin momente atit de grele. Dar probabil ca daca trecea mai des si dinsa pe la Biserica gidea si cu imina.

  5. terminatorul a zis:

    doamna rujan ,esti o taranca proasta de ai facut asa ceva unui copil .nu va mai ajunge banii cat ati inselat tu si cu barbatul tau ,daca era copilul tau ,cum ai fi reactionat sau poate nici nu stii cei aia copii

  6. doamna rujan este unul din acei „oameni” care ar trebui sa nu primeasca dragostea nimnui! o femeie lipsita de inima!!!!

  7. ORASANU I a zis:

    INCREDIBIL!!

    Doar in judetul Bacau se putea intampla asa ceva!!
    D-le prefect, d-le presedinte al Consililui Judetean, schimbati toate conducerile institutiilor de stat din judet! Asa nu mai merge, Garda de Mediu-nu; Protectia Mediului -Nu; Politie -nu; Inspectorat de Urgenta-nu; Pompieri-nu; Spitale-nu; Jandarmerie-nu; Puneti OAMENI, nu HOTI!!
    Era un copil, un copil roman sau tigan, ce vina are ?!!
    Spitalele sa fie curatate de asemenea masinarii si chioscuri!
    Cine este bolnav, nu sta la tonomat, vine cineva si-i aduce ceai, cafea si altele!
    Spitalul este spital si nu bar, carciuma, restaurant…

  8. georgeta rujan a zis:

    incercati sa nu mai judecati oamenii in spatele unor nume fictive si la urma urmei putin imi pasa ce spuneti voi despre mine ! eu macar fac afaceri, pe cand voi, pierdeti vremea pe forum si tineti evidenta la altii ! cat despre Vox Populi…ai o gandire de rahat ! du-te si te arunca in Bistrita !

  9. Care doamnă? O ŢAŢĂ !!!

  10. casandra ionica a zis:

    ce afaceri faci tampito? cu o chirie de doar 200 lei. rusine tie si acolitilor din spital!

  11. casandra ionica a zis:

    am sa sesizez dna ce are de spus ?

  12. BAI SUNTETI TAMPITI?………CA FURA CA NU FURA ………E TOTUSI VIATA SI INTEGRITATEA UNUI OM!!!!!!!……………SA MA SLOBOZESC EU PE APARATELE DE CAFEA A NUSTIU CUI ……….CARE SE CRED DUMNEZEI……….CE E LA EI 7.500 DE FIRFIREI???…….PRAF………….

  13. casandra ionica a zis:

    de ce nu mai ripostezi mito?

  14. curva de rujan astea numesti tu afaceri? asa ti ai facut vila din aparate ruginite? taranco intoarce te in sat la tine, tarfa

  15. rujanco analfabeto a zis:

    retardato, nu se pune virgula intre subiect si predicat: „voi, pierdeti vremea pe forum”. ce afaceri faci tu taranco? de unde bani pentru aparatele alea? din mita luata de barbatu-tu?? aude cineva de la DNA, ANI? puscaria va asteapta!

  16. inainte sa se marite cu rujan, femeia a fost putin prin Turcia. si nu pentru comert. ci pentru a vinde ce are intre picioare. acum e mare patroana. bleah.

  17. georgeta rujan a zis:

    vorbiti tampenii din invidie ! sunteti niste nesimtiti ! niste saraci, niste lenesi asta sunteti ! clevetitorilor si ofuscatilor ! vorbeste gura fara voi, nici nu stiti ce a fost acolo ! mai Aladin, mata e o mare curva care s-a prostiduat in fatza la stadion pt o portie de cartofi prajiti de la mc donalds !

  18. Mare taranca rujanca! Nici nu o cunosc, sunt din onesti…asa se vorbeste? scursura a societatii ce esti! Si daca noi stam si pierdem vremea pe forum, tu la ce ne pandesti ce scriem?Tu pierzi mai mult vremea ca deschizi in fiecare zi sa citesti ce am mai scris noi.Rusine sa-ti fie…esti femeie sau barbat? Asa se vorbeste?

  19. Multumiri celui care i-a luat apararea mamei(in numele ei), insa ar trebui sa se gandeasca ca este o ilegalitate sa scri in numele altei persoane. Sa va ocroteasca Dumnezeu pe toti si sa va mearga bine, caci viata e prea scurta ca s-o irosesti. Dar daca va place sa injurati ca la usa cortului, va puteti pierde timpul si asa. Regret sincer limbajul dumneavostra dar acesta nu ne va afecta cu nimic. Ar fi ceva in neregula daca te-ar place toata lumea, nu credeti?

  20. ” sa scri in numele” domnisoara Rujan? da nu prea frecventezi scoala matale? nu e cumva scrii? cu doi de i ?? Mai zici : „Ar fi ceva in neregula daca te-ar place toata lumea, nu credeti?” La familia voastra de hoti e o problema, nu va incadrati aici: PE VOI NU VA PLACE NIMENI!!!!!!!!! Si aici ma refer la ma-ta si la tac-tu.

  21. Rujan Anca a zis:

    Asa-i…nu prea frecventez scoala. Sunt mandra in schimb ca dvs. ati facut-o. Si in ceea ce priveste faptul ca nu ne place nimeni, ma incanta faptul ca sunteti atat de preocupat cu familia mea incat ati facut, probabil, un sondaj de opinie. Data viitoare, sa intrebati daca substantivele in V se separa sau nu prin virgula, ca sa vedem cine a frecventat sau nu scoala.Multa sanatate!

Adauga un comentariu

*