Saracul comisar bogat: Liviu Rujan, nabab al Garzii Financiare

garda.jpgLiviu Rujan, comisar al Garzii Financiare din Bacau, sustine in declaratia de avere ca traieste din salariul lui si al sotiei sale care insumeza anual 25 de mii de lei – paradoxal, in aceeasi declaratie de avere se arata ca a imprumutat in nume personal doua firme cu 2,5 milione de lei, adica de 100 de ori mai mult decât veniturile intregii sale familii dobândite intr-un an – Rujan a fost sanctionat de conducerea Garzii Financiare fiindca a refuzat sa indeplineasca unele sarcini de serviciu – una dintre cele mai grave abateri a fost refuzul de a merge in control la firma lui Ovidiu Hasan, motivând ca „familia sa ar putea fi amenintata de lumea interlopa” – acesta s-a autosuspendat din functie pâna in vara acestui an – „La noi se poarta autosuspendarea. Daca ai probleme si vrei sa te pui la adapost sau sa-ti conservi functia, atunci te autosuspenzi. In aceasta situtie, nimeni nu are ce sa-ti faca”, a declarat Romeo Fratila, comisarul sef al Garzii Financiare Bacau

Liviu Rujan, comisar al Garzii Financiare Bacau, pare ca traieste de pe-o zi pe alta. Aceasta daca ar fi sa se ia in calcul ceea ce scrie in declaratia sa de avere. Conform inscrisurilor oficiale, familia Rujan câstiga anual 25 de mii de lei anual ( n.r. – 19.000 de lei salariul sotului si 6.000 de lei al sotiei). Cu toate acestea, familia Rujan a reusit performanta sa imprumute in nume personal firmele Cerealcom si Ansoma Impex cu 2,5 milioane de lei, adica de 100 de ori mai mult decât toate veniturile anuale ale intregii familii. Asta in conditiile in care firma JUSTINA SRL, administrata de Georgeta Rujan, sotia comisarului, se inscrie cu pierderi de 1 miliard in ultimul an fiscal .”Sunt câtiva comisari in Garda Financiara care, daca ar fi sa te iei dupa declaratia lor de avere, par adevarate cazuri sociale. In fapt, sunt putrezi de bogati”, a afirmat Romeo Fratila, comisarul sef al Garzii Financiare.

Autosuspendat pâna in vara

In urma cu doi ani, Rujan a solicitat comisarului general al Garzii Financiare, Adrian Cucu, suspendarea sa pentru urmatorii trei ani. „Initial si-a luat concediu de odihna, apoi, medical. Dupa terminarea concediului medical am vazut ca tot nu vine la serviciu. Am primit apoi un fax de la sefii mei de la Bucuresti prin care am fost instiintat ca Rujan s-a autosuspendat pentru urmatoarea perioda de timp”, a declarat comisarul sef Fratila. „De fapt, eu nu i-am aprobat suspendarea, dar a trecut peste capul meu. A obtinut-o de la Bucuresti”, a mai adaugat acesta. In vara anului trecut, Rujan a obtinut o prelungire cu inca un an a suspendarii sale, solicitare aprobata de Pavel Albu, aflat la acea vreme la conducerea Garzii Financiare din Bacau. „La noi se poarta autosuspendarea. Daca ai probleme si vrei sa te pui la adapost sau sa-ti conservi functia, atunci te autosuspenzi. In aceasta situtie, nimeni nu are ce sa-ti faca”, a declarat Romeo Fratila, comisarul sef al Garzii Financiare Bacau

A refuzat sa controleze firma lui Hasan

Inaintea de autosuspendare, comisarul Rujan s-a ales cu doua sanctiuni. Prima a primit-o deoarece a refuzat sa mearga in control la firma cunoscutului interlop Ovidiu Hasan. „A motivat la acea vreme ca nu vrea sa efectueze acel control deoarece familia sa ar putea fi amenintata de lumea interlopa”, a declarat Romeo Fratila. „Alti comisari nu aveau familii? Motivarea asta o putea invoca oricine. Apoi, am aflat din presa locala ca el era de fapt, client al acelui bar. Poate de aceea a avut o retinere in a controla firma lui Hasan”, a mai spus Fratila. Pe lânga aceasta mustrare scrisa, Rujan s-a mai ales cu inca una. Motivul a fost acela ca a refuzat sa efectueze niste sarcini de serviciu. „Mai precis, a refuzat sa inlocuiasca un ofiter de serviciu. A fost sesizata comisia de disciplina de la Bucuresti”, a mai spus seful Garzii Financiare Bacau.

„Iti bag un cap in gura!”

Surse din cadrul Garzii Financiare Bacau afirma ca Liviu Rujan a avut si o altercatie verbala cu Eugen Stefanescu, seful Diviziei a II-a. „Nu stiu de unde a inceput totul, dar imi amintesc faptul ca Stefanescu a fost amenintat de Rujan. Cica i-ar fi zis: «Iti bag un cap in gura». Oricum, calificativul obtinut de Rujan la sfârsitul anului a fost «Bine»”, a afirmat un comisar al Garzii Financiare care nu a vrut sa-si dezvaluie numele. Contactat telefonic, Eugen Stefanescu, cel care a fost agresat verbal de Rujan nu a vrut nici sa confirme, nici sa infirme cele petrecute. „Ei, asa mai vorbim noi, baietii!”, a spus Stefanescu.

„Am primit o casa mostenire”

Contactat telefonic, comisarul Liviu Rujan afirma ca a imprumutat cu 2,5 milioane de lei doua societati, in 2001, pe vremea când avea mai multe afaceri. „Acum, nu mai am nicio afacere. Nu mai sunt asociat nicaieri. In plus, in acea perioada am primit si o casa mostenire”, a declarat comisarul Rujan. El a explicat de ce a refuzat controlul la firma lui Hasan. „Controlul a fost programat la ora 23.00. Eu, a doua zi eram invoit, deoarece aveam un proces la Piatra Neamt”, a mai adaugat Rujan.

Avere de seic

Surse neoficiale afirma ca Liviu Rujan detine pe lânga o vila pe strada Oituz si un apartament in fostul bloc Bancorex, o casa la Slanic Moldova, un autoturism de lux marca Mercedes Benz ML, firma de taxiuri Ansoma si mai multe spatii comerciale in Bacau. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. DA???????? a zis:

    Domnule Fratila, Rujan nu e singurul subaltern al dumneavoastra putred de bogat! Oamenii dumneavoastra iau spaga de peste tot, fac trafic sau inchid ochii si in cele mai multe cazuri cota parte din traficul cu alcool, tigari si produse petroliere ce se sustrag platii accizelor! E jalnic si penibil!!! Am incercat sa traiesc onest pana la varsta de 35 ani dar vad ca nu am nici o sansa de aceea cred ca va trebui sa devin interlop, cu toate ca am fost crescut bine si educat, vad ca nu am nici o sansa sa reusec sa traiesc onorabil in tara asta de cacat!

  2. un cetetean a zis:

    Si ce masura a luat justitia cea corecta din aceasta tara??????

  3. IN SFARSIT…………..S-A LUAT CINEVA SI DE dumnezeii GARZII FINANCIARE……………IA SCORMONITI MAI BINE SI VETI AFLA CA SUNT CEI MAI BOGATI OAMENI DIN JUDET!!!

  4. felicitari pt articol! sunteti cei mai tari, cei de la observatorul! articole de genul asta vreau sa citesc in presa locala, nu sa-mi bagati in ochi realizarile lui romica. asteptam continuarea cu colegii lui rujan.

  5. Tot petrolul si alcoolul fara accize a fost efectuat ani de zile sub PROTECTIA garzii financiare. Tineti minte d-le comisar sef divizie Salceanu de deblocarea marfii contra „atentii” in RAFO?
    Daca ? Mai bine intrebati Cat? si Cat de des?
    GREII garzii financiare s-au pus la adapost prin achizitia de spatii si luarea de chirii linistitoare pe perioade fff lungi.
    Pentru ei serviciul la garda financiara inseamna PROTECTIE.

  6. MARTOR OCULAR a zis:

    Domnul Stefanescu Eugen a fost bruscat de Rujan la serviciu. Cred ca era sa-l bata mar. Oare de ce lui Stefanescu (adica seful lui Rujan) ii tremura izmenele cand aude de Rujan? L-o fi batut pana la urma? Sau l-a „batut” numai la pocker.

  7. Foarte bun articolul. Nu va este frica ca va da in judecata?

  8. cu ce sa-i dea rujan in judecata? e ceva neadevarat? eu cred ca e doar o parte din ce a acumulat aceasta capusa de la Garda Financiara. ANI si DNA au citit acest articol?

  9. cum adica suspendat? a zis:

    cum adica s-a suspendat pe 2 sau 3 ani? daca nu vrea sa munceasca, sa lase locul liber pentru ca sunt destui tineri care nu au unde sa munceasca. cu alte cuvinte, are locul pe viata asigurat? chiar nu va e rusine? cine il tine in brate? nu va dati seama ca omul este conservat pe post ca sa fie in sistem si sa nu vina nici un control la el? cat este taxa de protectie pe care o plateste rujan la bucuresti? de ce nu mergeti la cucu, seful garzii financiare pe tara si sa il intrebatide ce nu angajeaza oameni pe postul lui rujan? de ce il mai tine in sistem? pentru ca nu cred ca este o capacitate, decat la afaceri, dar nu la munca…

  10. la ce nivel e tinut in brate rujan? a zis:

    la ce nivel e tinut in brate rujan? de ce nu reactioneaza garda financiara centrala? de ce nu reactioneaza garda financiara bacau? garda financiar aeste un apendice al lui rujan? este angajat la garda financiara sau este propria feuda? mai, sa va fie rusine la toti cei implicati la toate nivelurile! ati pus botu’ pentru un argint!

  11. au spate acum la prefectura 🙂 ii doare-n pix de amenintarile gardistilor…

  12. In vacantele exotice, pleca fraieru` cu geaca de piele cu captuseala si ciorapi albi, flausati. Leshinau salbaticii pe aeroporturi de ras. Un inapoiat..

  13. Comisar Garda Finaniara a zis:

    Pentru Stefanescu Eugen , seful divizei 2 la garda financiara.

    LASITATEA ta este fffffff Rusinoasa.
    Ori ti-e FRICA de Rujan ori ai devenit brusc MASOCHIST.
    Iti place asa de mult sa fii TERFELIT de un agarici paduchios si negru ???
    Sau esti si tu CLIENT fidel al interlopului Hasan la barul lui de noapte cu prostitutate in Bacau?

    RUSINE, RUSINE, RUSINE, RUSINE, RUSINE, RUSINE !!!!!!!!

  14. Rares Pusca a zis:

    Agarici paduchios si negru, dumnezeul Garzii Financiare, fraier inapoiat care pleaca in vacante exotice cu geaca de piele si ciorapi albi flausati. Oameni buni, traiesc si eu in Bacau si pentru mine acest om nu reprezinta niciun interes. Nu inteleg de ce se face atata tam-tam pe seama lui. Ajung sa cred ca sunteti toti invidiosi, nu doar jurnalistul/a ci si cei care au comentat aici pentru ca-l numiti de la dumnezeu pana la inapoiat sau agarici…
    Sau tu „Comisar Garda Financiara” il numesti pe Rujan „interlopul Hasan” dar tu esti mai jos ca el. Nu ai nici macar curajul sa i te exprimi direct lui Stefanescu Eugen.
    „Nobody”, l-ai vazut tu pe Rujan plecand in vacante exotice imbracat in geaca de piele captusita si sosete albe, flausate? Nu te-ai gandit ca poate omul asta, care probabil a absolvit scoala generala (intamplarea face sa aiba si facultate) stie ceea ce se invata despre tarile exotice, referitor la temperaturi? si ca geaca de piele nu se potriveste? Eu cred ca erai prea ocupat imaginandu-ti cum ar fi sa pleci si tu intr-o vacanta exotica, sa macar pana la Eforie ca tot nisip e peste tot.
    „Martor ocular” stii ce inseamna martor ocular? Ca ai fost de fata la cele intamplate. Si daca asa a fost, cum se face ca nu stii daca l-a batut pana la urma Rujan pe Stefanescu? Sau poate ca atat te-a dus mintea, sa-ti alegi un nickname care sa nu te dea in vileag, sa nu se afle cine esti, iar eu cred ca esti un pupincurist.
    „Bravos”, sincer cred ca te plictisesti acasa…exista un ziar care costa 10 lei si da carti imbracate cica in piele. Ce-ar fi sa citesti si tu „Marile sperante” sau „Papillon” daca te-ai plictisit de Romica…macar ti-or servi in viata, ca articolele despre tipul asta.
    Eu va sfatuiesc sa economisiti bani ca suntem in criza si nu se stie cand se termina fundul sacului, sau macar nu va mai ascundeti dupa nickname-uri revolutionare ca mie imi cam pareti penibili.

  15. Alta opinie pe blogul lui buddy!

  16. un platitor de impozite,taxe a zis:

    CEI DIN GARDA FINANCIARA SUNT FOARTE,FOARTE BOGATI SI MURDARI……DAR APARENT SUNT FOARTE BUNI MORALISTI……

  17. S-a vorbit de suspendarea activitatii a catorva societati din bacau la asa numar este praf in ochi.Ces-a intelegem ca restu sunt sfinti ?..am tot spus ca sunt niste persoane in bazaru milcov care daca le pui o factura in fata se uita ca mita in calendar a se vedea clanu samoila care ar vrea ca tot bazaru sa fie al lor.Credeti ca acesti ‘”comercianti”sunt usa de biserica au casa de marcat toti 4 pentru ca sunt 4 persoane chiar daca in acte figureaza x.De ce nu se duce odata garda si s-a spuna; ia stai frate scoate tu un raport de casa de la x(s-azicem 1 ale luni si pana astazi)s-a vedem cat ai incasat cat ai cheltuit si daca nu ese macar pe zero ai trisat daca ese ca ai cheltuit mai mult decat ai incasat atunci intreabal?mai omule daca nu ai niciun profit cum de mai stai aici in bazar?am fost astazi ????xxxx prin bazar si i-am urmarit pe samoilesti nu a dat un bon de casa pe ce au vandut .Inteleg nu mai are srl dar si la pfa este obligatoriu s-a se elibereze bon fiscal .Dar ce vorbesc daca a utilizat el casa de marcat nefiscalizata luni bune cat a avut srl da acu ca are pfa nu isi face probleme.stiu ca si maine si peste o luna sau un an daca cma duc tot acolo si tot neeliberand bonuri fiscale va fi dar am spus problema .SANATATE

  18. HELLO! Dar eu tocmai voiam sa semnalez G.F din BACAU NISTE ASPECTE comise de gasca de consilieri PNL din Bacau… Ce fac>

Adauga un comentariu

*