Tenis, Campionatul European Indoor U16 (echipe) Ignat, pe locul 4

Echipa de juniori sub 16 ani a României a cucerit locul 4 la Campionatul European desfasurat in Cehia. Din formatia tarii noastre a facut parte si bacauanul Dragos Ignat (foto), ca rezerva a titularilor Vasile Ghilea si Darius Bragus. România obtinuse calificarea in turneu final gratie comportarii excelente din turneu preliminar, de la Moscova.
La Turneul Final, România a izbutit sa invinga Croatia cu 2-1, in sferturile de finala, dupa care a pierdut cu 2-0 in fata Frantei, in semifinale. In finala mica, tricolorii au pierdut cu 2-1 in fata Germaniei. „Ignat este foarte bun si sunt convins ca va ramâne la acest nivel inalt. Ma astept ca el sa joace in viitor turnee ATP. Sper doar ca in timp sa gaseasca resurse financiare pentru un inceput de bun augur in tenisul profesionist”, ne-a declarat antrenorul Mihai Ciuntea, inainte de aventura europeana a tânarului tenisman.
Dragos Ignat ocupa primul loc in clasamentul Federatiei Române de Tenis si a obtinut locul in echipa nationala dupa turneul de selectie din ianuarie, la care au fost invitati primii opt jucatori din România. El a fost invins atunci doar de Ghilea si Bragus. A fost o competitie al care Bacaul a avut patru reprezentanti la masculin si doi la feminin. Ulterior, bacauanul – pregatit la SCM Bacau de antrenorul Eugen Lupes -, a cucerit titlul de vicecampion, la simplu, si de campion, la dublu, la Campionatele Nationale Indoor de la Tg. Ocna. Cel care il invinsese in finala a fost colegul sau de la SCM Bacau, Teodor Marin. Tot cu el, Ignat a alcatuit cuplul campion.

Adauga un comentariu

*