Speriat de libertate: Un detinut s-a sinucis in Penitenciar

puscarie-2.jpgDesi mai avea doua saptamâni pâna la ispasirea pedepsei, Constantin C., din Comanesti, s-a spânzurat. Se pare ca motivul acestei decizii a venit in urma lipsei de perspectiva asupra traiului sau viitor. Abandonat de familie, neavând unde locui, Constantin C. a ales calea sinuciderii!

Un comunicat sumbru, emis de conducerea Penitenciarului Bacau, a atras atentia tuturor. “Constantin C. persoana privata de libertate, condamnata la o pedeapsa de 3, 6 ani, pentru savârsirea infractiunii de furt calificat, a fost gasita in camera de detinere, spânzurat de un pat, cu ajutorul unei fâsii dintr-un cearceaf”. Constantin C. se afla intr-o celula, impreuna cu alti 20 de detinuti. Fusersera mutati acolo de câteva zile. Nu se prea cunosteau, decât din vedere, intrucât se intâlnisera pâna atunci in curtea de plimbare, neavând niciun diferend cu nimeni. “Nu avea abateri, se afla cu câteva zile inainte de a fi eliberat”, spune comisar Claudiu Florinel Margasoiu, directorul Penitenciarului Bacau.

Penitenciarul, a doua casa pentru unii detinuti

Constantin C. era unul dintre detinutii care se simteau in Penitenciar ca acasa. De altfel, acesta putea fi socotit singura sa casa, pentru ca alta nu avea. Era, pooate, al doilea detinut care nu vroia sa fie eliberat. Primul se afla si acum in Penitenciar. Din cele relatate de directorul Penitenciarului, anul trecut, unul dintre detinuti fusese eliberat conditionat, dar neavând nici casa, nici masa, isi gasise un loc peste drum de Penitenciar, unde dormea noaptea, iar dimineata, venea la poarta Penitenciarului si cerea de mâncare. Apoi, a facut ce a facut, a mai pus-o de-un furt, si a revenit “acasa”, adica in Penitenciar. Realitatea e ca este bine acum in acest loc de detentie, caldura, televizor, baie in camera, dus, ca la hotel.

La doua saptamâni de eliberare

Pe 10 martie, Constantin C. urma sa fie prezent in fata Comisiei de eliberare conditionata. Dupa vreo câteva zile, ar fi fost eliberat, nu exista nicio piedica pentru realizarea acestui lucru. Unde sa se duca? Nu fusese vizitat din 2006, de când fusese introdus in Penitenciar, decât de o ruda sau de doua. Intr-un fel, fusese abandonat de toti. Colegii de celula spun ca visa avioane! Probabil ca, la gândul ca nu va avea unde locui, mai bine era sa-si puna capat zilelor. In noaptea de 24 spre 25, supraveghetorul de noapte a fost anuntat de colegii de celula ai lui Constantin, ca acesta s-a sinucis. Au fost chemati cei de la cabinetul medical, s-a incercat o resuscitare, dar degeaba. A fost transportat la morga Spitalului Judetean, pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei mortii. “Din primele verificari rezulta ca ar fi vorba despre o sinucidere”, a spus Claudiu Florinel Margasoiu, directorul Penitenciarului Bacau.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. DUMNEZEU SA-L IERTE

  2. si l-ati crezut?…(pe director) ,unde s- a sinucis detinutul de nu la vazut nimeni din cei 20 de colegi de celula . o fi fost noapte…/ dar nu era planton ?…dar supraveghetorul unde era?… va spun eu ca nu era la locul unde avea consemn.de ce oare?intrebati l pe director sau pe seful direct si ve -ti avea surprize.

  3. byayna23 a zis:

    da am crezut ca nu e nimeni de vina decat seful de sectie melescanu emilian eu il cunosc destul de bine si eu am fost arestat si ma lovit cu brutalitate de simteam ca nu mai am aer se face foarte mari magari si nedreptati in acest pnt

  4. bobi_basalau a zis:

    esti mincinos margasoiule voi lati omorat din bataie pe 23 feb ma taiat pe mn si pe 26 lati declarat voi mort sunt foarte multe intrebari la care nu exista raspunsuri

  5. bobi_basalau a zis:

    daca erau 20 de persoane la cam13 plantonul nu a vazut nimica ……ai acoperit plantonul ca iti dadea drept pe afara……..ai acoperit subalterni tai care la batut si la omorat dupa care lai bagat la ora 2 noaptea mort in camera… nu uita ca sunt martori de la cam 14 de ce lai scos de la cam 14 la ora 19 30 si lai bagat la ora 23 36 la cam 13….ca era mort si la cam 14 era feraru robert la cam 13 era danila sifonul tau care lai ajutat din 7 ani de puscarie o ajuns la 3.6 l,uni nu te gandi margasoiule ca ramane asa cu ciobanu constantin tu esti raspunzator de toate eu stiu totul despre cazul asta care ai mascat ca sa spanzurat nui adevarat oameni buni e ingrozitor ce se intampla in penitenciarele din romania am executat 12 ani cu tot cu scoala de corectie iadul il vezi acolo in viata de dupa ziduri toata lumea e conrupta e urgie unde sunt bani din fondurile ministerului …….le mananca superioriiii oameni buni care e intreresat de cazul ciobanu constantin pot confirma cu probe care regulamentul interior a p.n.t-ului demonstreaza ca numitrul ciobanu constantin a fost omorat in batae idiul meu de mes e bobi_manole va astept sa va raspund la ori ce intrebare referitoare la acest caz ciobanu constantin zis PARALUTA DE LA MOINESTI

Adauga un comentariu

*