E oficial, FCM Bacau 2 s-a desfiintat

Ieri au fost trimise la Federatia Româna de Fotbal actele oficiale prin care echipa FCM Bacau 2, participanta in Liga 3, Seria 1, s-a retras din campionat. In fapt, aceasta formatie nu mai exista. Presedintele clubului bacauan, Relu Damian, isi declarase inca de la inceputul anului aceasta intentie, motivata prin faptul ca „oricum, echipa era compusa din juniori, care se antrenau si cu Cornel Elisei. De ce sa mai fie si sub autoritatea lui Jercalau?”. Desigur, in actuala criza economica, intretinerea unei a doua formatii, chiar si cu sume mici (in conditiile in care clubul oricum s-ar putea sa aibe o echipa in Liga 3, din sezonul 2009-2010), era o povara. Relu Damian declarase atunci ca ar dori ca Aerostar sau Willy sa fie echipa satelit a FCM, dar asta se lega neaparat cu finantarea „galben-albastrilor” de catre Primarie. Chestiunea aceasta este inca in coada de peste.
Revenind la formatia desfiintata, nu putem sa spunem decât ca a murit definitiv o traditie de aproape 70 de ani. FCM 2 este din 2002 continuatoarea formatiei Letea, infiintata in 1932. E drept, niciodata aceasta echipa n-a ajuns mai sus de esalonul al treilea, insa zeci de mii de oameni au iubuit-o de-a lungul timpului, iar acolo s-au format fotbalisti buni. Datorita ascendentei din Letea, FCM Bacau 2 a pastrat in cei sase ani de Liga 3 un capital de simpatie, care a facut ca la meciurile sale asistenta sa fie mai numeroasa decât la prima echipa a clubului. Asta pentru ca, in mintea unora, Letea mai exista aievea, nu doar cu numele pe tricourile lui FCM 2.
Formatia bacauana este a patra retrasa din campionatul seriei in aceasta editie. Drept urmare, din Seria 1 nu va mai retrograda nicio formatie.

Adauga un comentariu

*