Acuzata de discriminare

acuzata.jpgInvatatoarea Colegiului „Ferdinand I”, Maria Ojog, este acuzata de mama unei eleve de la Scoala „Mihai Eminescu” din Buhusi ca fiica sa a fost exclusa pe nedrept de la un concurs scolar – „Sa scoata copiii din concurs când va avea scoala ei particulara. Pâna atunci, nu are niciun drept”, a reclamat Aurora Anghelina, mama fetitei – in replica, invatatoarea Maria Ojog spune ca are tot dreptul sa isi selecteze elevii care urmea sa participe la concursul scolar

Maria Ojog, (foto) invatatoare a Colegiului National „Ferdinand I”, este acuzata de mama unei eleve din clasa a IV-a de la Scoala „Mihai Eminescu” din Buhusi ca face discriminare intre elevi. Motivul disputei dintre cele doua o constituie faptul ca invatatoarea Ojog refuza sa o primeasca pe Patricia Anghelina, fiica reclamantei, la etapa a II-a a probei de limba româna din cadrul unui concurs organizat de Fundatia de Evaluare in Educatie sub egida Academiei Române, care va avea loc sâmbata la Colegiul „Ferdinand I”. „Nu o primeste si gata. A zis ca nu are ce cauta copilul in scoala. Nu mi se pare normal sa faca asemenea discriminari. Sa scoata copiii din concurs când va avea scoala ei particulara. Pâna atunci, nu are niciun drept sa faca asa ceva”, a afirmat Aurora Anghelina, mama elevei.

Scandal inceput de la un alt concurs

Divergentele dintre cele doua au inceput in urma cu câteva zile când, in urma probei de matematica din cadrul aceluiasi concurs Particia, eleva in clasa a IV-a, a reusit sa obtina 100 de puncte (n.r.- maxim), desi invatatoarea Ojog afirma ca „teza nu era perfecta”. „A venit maica-sa si a facut o panarama, la prima ora a diminetii, de ma durea capul. Din câte stiu, teza avea 98 de puncte, nu 100. Dar, in urma contestatiei a reusit sa mai primeasca inca doua puncte”, a rememorat invatatoarea Ojog. „Eu nu vreau sa mai am de-a face cu aceasta persoana, de aceea nu o mai primesc pe fiica-sa la viitoarea proba de limba româna”, a mai spus invatatoarea.

„Sa se duca in alta parte!”

Ea este convinsa ca decizia pe care a luat-o este una corecta. „Eu organizez concursul, eu am dreptul sa iau aceasta decizie. Primesc pe cine vreau, sau mai bine zis, pe cine merita. Eleva aceasta se poate duce la orice alta scoala sa dea concursul. Nu e obligatoriu, la noi!”, a mai spus invatatoarea Ojog. „De ce nu organizeaza concursul la ei la Buhusi? Eu nu o primesc aici, fiindca nu mai vreau panarama”, a mai adaugat aceasta.

„Unde sa ma duc?”

Mirat de decizia organizatoarei concursului este si Spiridon Mihalcea, invatatorul Patriciei. „Eu i-am inscris pe toti la Ferdinand, acuma unde sa ma duc? Nu stiu ce sa fac in aceasta situatie! Am s-o iau si pe Patricia cu mine. Unde sa o las? E dreptul ei”, a declarat invatatorul Mihalcea. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. e o rusine acest concurs…..administrator de test inv Ojog….intai aceasta doamna sa vorbeasca,eu am diplome in alb de la alte editii pentru ca doamna Ojog,ia banii dar ii este lene sa isi faca datoria,nici macar nu a vut bunul simt sa le scrie,le-a dat oamenilor ca pe maculatura…..si-atunci ma intreb de ce da copilul banii????cat priveste vocabularul doamnei,,,,,mi-e mila de ea….nu are ce cauta la catedra….mai bine la piata ,,,,,

  2. dragi parinti,nu mai duceti copiii,aici se stiu deja castigatorii inaintea testelor ,am fost la acest concurs…..o „bulibaseala” specific doamnei Ojog….in loc de ora 9 ,concursul a inceput la 9.40…..alerga prin curtea scolii sa-si caute supraveghetori,pe la 11 alerga dupa corectori ….DECI : locatia,administratorul de test( domana Ojog) ,tot ce am vazut acolo……”O PANARAMA” ca sa folosesc termenii doamnei Ojog….

  3. serban violeta a zis:

    am citit comentariile dar au fost sterse…deci?????sunt invatatoare la Buhusi,am participat la acest concurs,am asistat ,am corectat.Nereguli multe,dar cu cine sa te lupti.???.Desi nu am fost implicata in discutii si ‘PANARAMA” s-o parafrazez pe doamna inv.OJOG,mi-a interzis sa particip la concurs cu elevii mei ….pe motive numai de dumneai stiute.TOTUSI eu voi merge sambata la concurs asa cum am promis elevilor si parintilor….astept sa vad daca un invatator ca si mine poate sa faca ce vrea .

  4. Si copilul meu a participat.Am aflat de la invatatorul lui ca doamna „INVATATOARE’ Ojog Maria nu a vrut sa deschida lucrarile in fata corectorilor.De ce?Dansa face regulamentul,dansa pune notele……….dansa sa mai participe la asa concursuri.Sunteti o rusine pentru invatamantul romanesc.Sa dea Dumnezeu ca atunci cand veti merge la medic sa dati peste un elev pe care l-ati ridicat la concurs pe nedrept si in loc sa va vindece sa va faca mai rau,pentru ca asta meritati.Indepartati copii buni si ridicati pe cei slabi.

  5. Este pacat ca tocmai un „cadru didactic”,care se presupune ca trebuie sa invete copiii diferenta dintre bine si rau ,recurge la asemenea tertipuri pentru a-si promova non valorile pe care banuiesc ca dumneaei le „pregateste”.Meseria de pedagog presupune in primul rand dragoste pentru copii si foarte multa corectitudine,lucruri care-i lipsesc cu desavarsire acestei doamne.Am 2 copii in clasa aIIIa si unul din ei se pregateste sa participe la concursul de sambata de limba romana.Insa pentru ca are'”ghinionul” dar marea CINSTE de a fi elevul scolii MIHAI EMINESCU din Buhusi ,am inteles ca nu va fi primit in scoala DE STAT care organizeaza acest concurs . Si indraznesc sa-l parafrazez pe marele Caragiale:un cadru didactic” fara moral si fara printipuri,va sa zica ca nu exista!”RUSINE!!!

  6. Exprimarea acestei invatatoare lasa de dorit.Acest specimen care ne invata copiii are pe cineva in spate.TREBUIE neaparat urmarit acest lucru si oprita.Este de datoria Inspectoratului sa vada acest lucru si sa ia masuri.E plina tara noastra si invatamantul de cadre care fac ce vor cu notele copiilor si -si fac ele cartile…

  7. OARE ACEASTA INV. ARE COPII?CUM ESTE POSIBIL SA TRIEZE COPIII DUPA SCOALA DE UNDE VIN SAU DUPA BUNUL EI PLAC?CRED CA AR TREBUI SA MEARGA LA PSIHOLOG.

  8. Am ramas muta in urma articolului citit.cunoscând un copil care a participat la concurs, am mai aflat ca in timpul concursului in clasa unde erau copiii din Buhuşi aceasta a tipat la ei ca un zbir, de au mutit toti şi s-au bagat efectiv sub masa. Îmi pare sincer rau pentru copii si domnul învăţător Mihalcea care este asemeni DOMNULUI TRANDAFIR. Copilul meu a fost elevul său şi sigur îi va fi recunoscător toată viata.Pacat că aceşti copii suferă nedreptatea acestei ,,invăţătoare,, şi a sistemului îmbâcsit actual

  9. si eu am participat la o olimpiada la colegiul ” Ferdinand I” in urma cu 2 ani. era un concurs de Limba si Literatura Roamana care s-a tinut in caminul colegiului. ei bine… cu vreo 20 d eminute inainte sa inceapa concursul, am vazut pe scarile colegiului o invatatoare ( pe atunci eram inca in stadiul de elev in scoala primara) care le-a aratat elevilor ei ( in clasa a IV-a) subiectele de la concurs. ba mai mult le-a explicat si cum sa le rezolve.

    este o ” tampenie” aceste concursuri organizate la colegiul ” Ferdinand I „. spune-ti ca aveti copii buni, care i-au note doar din cauza ca voi le aratati subiectele. este si normal ca atunci cand vedeti ca unii copii de la alte scoli i-au note mai buni decat copiii pe care ii pregatiti voi. sincer sa va spun. eu am cativa prieteni la acel colegiu mai mari sau mai mici si sunt pregatiti la un nivel mult coborat fata de al nostru. noi invatam frate nu gluma. si pe deasupra scoala dvs este plina de tot felul de specimene: copii emo cu freze de alea de nebuni si machiajuri stridente. acolo au voie copii sa se machieze la scoala, sa se imbrace cu ” fundurile goale” etc.

    tanti asta care se crede invatoare ” ojog” nu are niciun drept sa nu ii primeasca pe elevi la scoala la concurs. nu este scoala ei in primul rand si in al 2a rand trebuie sa mai invete sa vorbeasca. nu mi se pare corect ca o astefel de persoana sa educe copiii care vor deveni generatiile viitoare. ce poate ea sa ii invete? cum sa triseze? sau ce?

    aproape in toate scolile din tara se fac astfel de hotii la olimpiade si concursuri. ar trebui ca domnii profesori si invatatori sa mai inceteze cu astfel de activitati si sa incerce sa invete copiii sa invete corecti si sa le dea o educatie corecta si sa nu isi puna intrebarea pe parcurs de ce copiii nu ii mai respecte pentru ca astfel ei isi pierd stima fata de sine si de intreaga populatie.

  10. sunt mama unei eleve ce a participat ca concurs.Comportarea celor de la Ferdinanad mi-a lasat un gust amar.Pe vremuri era cunoscut sub numele BACOVIA si era o scoala vestita cu profesori de elita.Probabil ca odata cu revolutia si cu schimbarea numelui, au venit la suprafata „gunoaiele”.Sa speram ca le va lua apa. Daca inca din clasele primare copii vad asemenea nedreptati , ce pretentie veti avea mai tarziu. „Felicitari” invatatoarei de la Ferdinand.Nu va fi nevoie sa avea acordul dv. ca sa participam la concurs. Suntem buni cei din Buhusi, chiar FOARTE BUNI , asa ca vom avea propriul nostru Centru de evaluare.D-na „invatatoare” pe cine urmeaza sa nedreptatiti?

  11. Nu e firesc sa fie criticata doamna invatatoare pentru un caz izolat. Multe mame de elevi care au fost la clasa doamnei Ojog sint foarte multumite.Eu sint mama unui fost elev al doamnei invatatore Ojog Maria. Toata stima si respectul pentru doamna invatatoare. Copilul meu a fost fine pregatit de aceasta doamna. A participat la multe concursuri, olimpiade in alte scoli si a luat multe note mari. Doamna Ojog ii pregateste si pentru viata, copii devin mai ordonati , mai atenti mai seriosi dupa ce au terminat clasa a iv-a. Mii de multumiri .Toate stima pentru Doamna invatatoare.

  12. Fata mea a fost eleva doamnei invatatoare Ojog Maria.
    eu si sotul nu reuseam acasa sa convingem fata sa scrie frumos si corect.
    La scoala scria cite un caiet tip I pe luna in clasa I.
    Nu credeam ca a scris fata noastra alintata si mofturoasa.
    Mereu scria si invata mai mult decit cerea programa scolara.
    La concursuri si olimpiade fata mea a luat mereu punctaj peste medie.
    A invata sa fie independenta, serioasa, constiincioasa.
    Era o fata alintata si astepta ajutorul parintilor.
    Doamna invatatoare a transformat-o in bine si la clasa a v-a
    se afla printre elevii buni. Multumim doamnei invatatoare.
    Cind era in clasa I am fost impresionata de fata mea care mi-a spus
    „Mami Doamna a zis ca daca vrei sa faci ceva e de ajuns sa vrei ca pina
    la urma reusesti dar e important sa vrei”
    atunci am inteles ca fetita mea alintata s-a maturizat.
    NU poti sa multumesti pe toata lumea la concursuri.Mai sint si mame
    „perfectioniste” care cred ca merita copilul lor numai nota 10

    nu a fost multumita cu 98 de puncte? era examen la bacalaureat
    sau la medicina si pierdea fata un loc important?

  13. Andreea M a zis:

    Si eu am avut baiatul la clasa doamnei invatatoare Maria Ojog.
    Baiatul meu a acumulat multe cunostinte in cei 4 ani.
    In clasa I stateam 3 ore pina scria copilul 2 rinduri .
    apoi l-am dus la programul scoala dupa scoala.
    am fost surprinsa sa vad ca baiatul scria 4 pagini pe zi,
    chiar frumos si ordonat.
    A participat la concursuri la alte scoli 19, la scoala 18
    a fost testat de alti invatatori si a luat note mari.
    Sint foarte multumita.

    La orice concurs sint si mame nemultumite care cred ca a lor copii sunt genii. Nimeni nu e perfect. Nici Einstein nu era perfect.
    (nu cinta ca Mozart).

  14. Doamna invatatoare Ojog Maria este un bun pedagog. Elevii sint ordonati,
    constiinciosi. Copilul meu a fost elevul ei. A fost testat si de alti invatatori
    si la clasa a v-a s-au vazut rezultatele. Copilul meu era printre cei buni.
    Acum sintem in democratie. Nu pot fi toti multumiti. Acum sint criticati si politicienii si multi profesori. de obicei sint criticati cei buni.
    Cunosc multe mame multumite de doamna invatatoare.

  15. e un caz izolat

  16. NU CRED IN CONCURSURILE PE BANI . SE FAC LA TOATE SCOLILE. PE INV. SI PROFI NU/I INTERESEAYA DECAT SA IA BANII SI NISTE DIPLOME SA SI LE PUINA LA DOSARELE DE GRADATII ,PE BANII PARINTILOR .DE CE NU ORG. EI CONC. FARA BANI?

  17. poate cei care o critica pe doamna invatatoare nu cunosc si lucrurile cu adevarat importante facute de dansa cum ar fi colaborarea cu lucrarie elivilor la reviste sau diferite culegeri unde se regaseste ca si autoare…nu am nimic de contestat in legatura cu atitudinea dansei…

  18. dar daca dorea sa demonstreze ca acea eleva nu este desteapta dc nu a primit-o si la urmatoarele etape? dna invatatoare Ojog s-a cam facut de rusine prin vocabularul folosit

Adauga un comentariu

*