Se bea in week-end, nu gluma!

politia_rutiera_23_20080429105358_638.jpgIn conformitate cu planul de actiune al IGPR – DPR, “Politia in alerta”, efectivele Serviciului Politiei Rutiere Bacau au actionat in ultimele doua week-end-uri in baza planului de actiune propriu, intre orele 18 – 22, pe linia depistarii conducatorilor auto care conduc autovehicule, dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

Au participat peste 50 de politisti, care au aplicat in total 215 sanctiuni contraventionale, in valoare de 46.140 lei. Din cele 215 sanctiuni, 31 au fost contraventii pentru consumul de alcool la volan, iar 18 au fost infractiuni la regimul circulatiei. Au fost retinute 54 de permise, din care 43 pentru alcool! Au fost controlate peste o suta de autovehicule. Lista celor care au ignorat faptul ca nu au voie sa urce la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice, este lunga. Ioan D., de 47 de ani, din Comanesti, a condus un autoturism Daewoo Espero, BC 07 ALY, pe strada Republicii, din Comanesti, având o concentratie alcoolica de 0, 67 mg/l alcool pur in aer expirat. I s-a intocmit dosar penal. Stefan D., de 29 de ani, din Nicolae Balcescu, a condus autoturismul IS 84 ALD, pe strada Alexandru Tolstoi din Bacau, având o concentratie alcoolica de 0, 73 mg/l alcool pur in aer expirat. Claudiu H., de 34 de ani, din Onesti, a condus un autoturism Dacia, BC 03 DHO pe strada Oituz, din Onesti, având o concentratie alcoolica de 0, 91 mg/l alcool pur in aer expirat. A fost condus la Spitalul municipial Onesti, unde a refuzat recoltarea de probe biologige de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. A fost depistat Gabriel Mihai B., de 32 de ani, din Bacau, care conducea un autoturism VW Passat BC 048852, având autorizatia provizorie expirata din 12 februarie. I s-a intocmit dosar penal. Gabriel V., de 22 de ani, din Bacau, a condus un autoturism Rover, cu numarul de inmatriculare AK 990 HB, pe DN 11, in localitatea Magura, având o concentratie alcoolica de 0, 44 mg/l alcool pur in aer expirat. Silviu Iulian T., de 23 de ani, din Comanesti, a condus auto BC 33 LXS, pe strada Republicii din Comanesti, având o concentratie alcoolica de 0, 35 mg/l alcool pur in aerul expirat. I s-a intocmit dosar penal si i s-a retinut permisul de conmducere. Gheorghita Ciprian R., de 29 de ani, din Manastirea Casin, a condus un autoturism VW Passat, BC 72 ZAH, pe DJ 115 A, in Manastirea Casin, având o concentratie alcoolica de 0, 34 mg/l alcool pur in aer expirat. A fost sanctionat contraventional si s-a luat masura retinerii perimsului de conducere. Ion M., de 28 de ani, din Casin, a condus un autovehicul ARO, BC 70 NIK, pe DJ 115 din Manastirea Casin, având o concentratie alcoolica de 0, 18 alcool pur in aer expirat. Si el a fost sanctionat contraventional si s-a luat masura retinerii permisului de conducere..Alin T., de 22 de ani, din Bacau, a condus autoturismul BC 92 LME pe DN 12, din Onesti, având o concentratie alcoolica de 0, 31 alcool pur in aer expirat. Dan P., de 53 de ani, din Slanic Moldova, a condus auto BC 01 HJS prin localitatea Ciresoaia, având o imbibatie alcoolica de 0, 39 mg/l alcool pur in aer expirat.

Tinerii, campioni la bautura!

“Dupa cum se constata, cei mai multi conducatori auto care au fost prinsi conducând dupa ce au consumat bauturi alcoolice sunt tineri. Foarte putini soferi au peste 45 de ani, sau chiar peste 50. Acest lucru trebuie sa dea de gândit. Vom contiuna actiunile de acest fel, mai ales in week-end, pentru ca in aceasta perioada a saptamânii constatam cele mai multe infractiuni de acest gen. Poate reusim sa diminunam numaul celor care se urca bauti la volan”, declara sbcms. Dorin Roman, seful Serviciului Politiei Rutiere Bacau.

Topul ultimului week-end

Intr-un top al celor care au consumat bauturi alcoolice, dupa care s-au urcat la volan, dupa actiunea din ultimul week-end, conduce Alin Constantin M., de 22 de ani, din Racova, cu 1,10 mg/l alcool pur in aer expirat. Urmat de de Daniel Constantin S., de 30 de ani, din Zemes, cu 1,01 mg/l alcool pur in aer expirat, Claudiu H., de 34 de ani, din Onesti, cu 0, 91 mg/l alcool pur in aer expirat, Stefan D., de 29 de ani, din Nicolae Balcescu, cu 0, 73 mg/l alcool pur in aer expirat, si de Lucian A., de 25 de ani, din Bacau, cu 0, 72 mg/l alcool pur in aer expirat. Inmultiti aceste valori cu doi si veti afla ce alcoolemie aveau acestia!
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*