Rezultatele mari nu pot trece neobservate: Campionii României

pumnii-de-fier-ai-bacaului.jpgReveniti de curând de la Iasi unde au participat cu succes la Cupa României, boxerii legitimati la Sport Club Municipal (SCM) Bacau si, in acelasi timp, componenti ai lotului olimpic al tarii, au sustinut ieri o conferinta de presa, impreuna cu antrenorii lor, Relu Auras si Nicolae Cara. Ronald Gavril si Costica Bajenaru au obtinut, saptamâna trecuta, medaliile de aur la Cupa României la box, categoriile 75, respectiv 81 de kilograme.

“N-as vrea ca rezultatele mari sa treaca neobservate. Pentru ca sunt, intr-adevar, rezultate mari cele ale sportivilor nostri”, si-a inceput cuvântarea Relu Auras, antrenorul coordonator al lotului national si olimpic al României si al pugilistilor de la SCM Bacau. Alaturi de secundul sau, Nicolae Cara, Auras a scos in evidenta faptul ca, Cupa României este o competitie chiar mai importanta si decât Campionatul National de Seniori, pentru ca aici participa doar cei mai buni pugilisti din tara si, tot la acest turneu se fac si selectiile pentru loturile nationale.

Ringul nu iarta

Sportivii bacauani care s-au incununat cu succes la Cupa României sunt Ronald Gavril (aur, 75 de kilograme), Costica Bajenaru (aur, 81 de kilograme), Catalin Sandu (argint, 60 de kilograme) si Sorin Sandu (bronz, 60 de kilograme). “Fratii Sandu au revenit dupa o pauza de câteva luni si, din pacate, acest lucru s-a simtit in competitie. Catalin Sandu, spre exemplu, a luptat in patru meciuri iar ringul nu iarta. Desi a boxat foarte bine, in finala s-a cunoscut lipsa de pregatire fizica si a cedat in fata unui alt component al lotului national”, a declarat Relu Auras.

Comportari conform asteptarilor

Daca la fratii Sandu s-a cunoscut lipsa de pregatire fizica, in ceea ce-l priveste pe Ronald Gavril acesta a demonstrat ca a lasat in urma perioada de suspendare pe care a ispasit-o pe nedrept. Desi a avut trei adversari puternici, care cocheteaza cu lotul national, “Roli” si-a demonstrat clasa de mare campion. Practic, el nu a avut nevoie de mai mult de o repriza (cumulat) pentru a-si invinge adversarii. Fiecare dintre oponentii lui Ronald Gavril a facut cunostinta cu podeaua de câte doua ori in chiar primele secunde ale fiecarui meci disputat la Cupa României. “Cred ca, in toate cele trei meciuri la un loc, Ronald nu a boxat mai mult de o repriza”, a confirmat antrenorul Relu Auras.
Nici Costica Bajenaru nu a avut prea multe batai de cap la intrecerea pugilistica de la Iasi. Din toate cele trei meciuri in care a boxat, “Pitbull-ul” de la SCM Bacau a intâlnit un singur oponent care i-a rezistat in picioare mai mult de o repriza. “Ma astept ca, mai ales cei doi – Ronald si Costica – sa termine meciurile pe care le disputa la intrecerile interne inainte de limita. Altfel, nu poti emite pretentii la concursurile internationale”, a mai declarat maestrul Auras.

SCM Bacau, din nou pe locul I

“Am dominat din nou la seniori, am dominat Cupa României, spune Auras, Boxerii nostri au demonstrat inca o data ca sunt cei mai buni sportivi din lotul României, Ronald fiind liderul lor”. Relu Auras, impreuna cu antrenorul secund Nicolae Cara au facut un legamânt sa mentina ridicata stacheta boxului bacauan la cel mai inalt nivel, asa cum o fac de ani intregi.

Au impartit lotul national

Lotul national de box al României a fost impartit in doua grupuri. Un lot, cel al juniorilor care au participat la Campionatele Mondiale de anul trecut, a ramas in pregatire cu antrenorul Grigore Bondavali. Alt lot, cel din Bacau, are in componenta sportivi cu o experienta mai mare care pot emite pretentii la campionatele europene si mondiale. In acest lot, pe lânga Ronald Gavril si Costica Bajenaru, bacauanii il vor avea reprezentant si pe fratele mai mare al lui Ronald, George Gavril, triplu medaliat cu aur la juniori, tineret si seniori intr-un singur an. “Mai aveam inca sase locuri libere la lot, pe care am fi vrut sa le acoperim la Cupa României, insa nu a fost posibil. Din pacate nu am gasit sportivi care sa poata face fata la Campionatele Mondiale. Din acest motiv voi merge pe 9 martie la Campionatul National de Tineret sa vad cum se comporta cei mai tineri pentru ca prefer sa merg cu o trupa de tineri promitatori si sa-i formam pentru viitor”, a spus Auras. Cei trei pugilisti bacauani, impreuna cu antrenorul lotului, se afla in cantonament la hotelul Directiei pentru Sport a Judetului Bacau unde beneficiaza de conditii optime de cazare, masa si pregatire, totul pe cheltuiala Federatiei Române de Box.

Ronald Gavril: “Vreau titlul mondial”

Dupa ce antrenorii au prezentat atât realizarilor elevilor lor, cât si proiectele pentru viitor, obiectivul principal pentru anul in curs fiind Campionatul Mondial, a venit rândul pugilistilor bacauani sa ia cuvântul. Astfel, Ronald Gavril, noul lider al lotului national, ne-a instiintat ca nu concepe altceva decât incununarea in 2009 cu titlul de campion mondial. “Revenirea mea in top se datoreaza in primul rând maestrului Relu Auras care m-a tinut in permanenta in priza, cum se spune. Am beneficiat de o pregatire foarte buna dar si de mobilizarea de care am avut nevoie. Pentru anul acesta nici nu ma gândesc sa nu iau titlul mondial, locul I, medalia de aur. Sunt foarte optimist si increzator in fortele mele”, a declarat Ronald Gavril.

George Gavril, revenire la “supergrea”

O alta surpriza placuta furnizata presei la conferinta de ieri a fost revenirea in cadrul lotului national a lui George Gavril. Primul pugilist român care s-a incununat intr-un singur an (2003) cu trei titluri de campion national (juniori, tineret si seniori), George Gavril a precizat ca, desi vine dupa o pauza competitionala de aproximativ un an si jumatate, are incredere in maestrul Relu Auras. “Cred ca as putea sa ajung la vârful de forma pâna la Campionatul Mondial si chiar sa fac o figura frumoasa. Ma ajuta si ambitia dar si fizicul cu care am fost inzestrat”, a afirmat George Gavril, cel cauia i s-a mai dat o sansa de a reveni in lot de catre presedintele FRB Rudel Obreja, la insistentele antrenorului Relu Auras.

Costica Bajenaru, “dom’ profesor”

Celalalt medaliat cu aur la Cupa României, Costica Bajenaru, a intârziat ieri câteva minute la conferinta de presa, din motive obiective. Acesta si-a prezentat lucrarea de licenta, examen la care a obtinut nota maxima. Dupa ce a primit laudele celor prezenti pentru ca a obtinut diploma de profesor de educatie fizica si sport, Bajenaru s-a referit si el la obiectivul pentru acest an. “Este normal ca orice sportiv sa-si propuna un rezultat cât mai bun la o competitie de o asemenea anvergura cum este Campionatul Mondial de Box pentru seniori. Ne dorim rezultate cât mai bune la «mondiale»”, a mai adaugat “dom’ profesor” Bajenaru.

Profesionistul Vitali Mârza

Discutia de ieri nu s-a purtat doar in jurul rezultatelor obtinute de pugilistii bacauani la Cupa României si obiectivelor pentru viitor ale boxerilor amatori si a constituit si revenirea in prim-plan a unui alt fost elev al maestrului Relu Auras. Este vorba despre Vitali Mârza, cel care, de ceva vreme, lupta fara casca de protectie. Cu alte cuvinte, Mârza a facut pasul catre boxul profesionist, acolo unde are deja noua meciuri la activ dintre care sapte victorii si doua infrângeri (ambele in fata unor campioni). Desi in prezent Vitali Mârza este impresariat de o firma din Austria, se incearca readucerea lui in tara si gasirea unei solutii ca el sa boxeze pentru un club din România.
Razvan SENDREA

Comentarii

  1. BRAVO MAESTRE AURAS UN ADEVARAT PROFESIONIST CARE NU A FOST MEDIATIZAT LA ADEVARATA VALOARE SI CARE SCOATE CAMPIONI PE BANDA RULANTA……..UN OM CARE DIN NIMIC FACE CEVA………..CARE SE NUMESTE SPORT DE PEFORMANATA!!!

  2. mai andi cine te-a pus sa dai comentariu????dar k fura din painea sportivului nu zici nimik…..

  3. bravo ronald bravo george o sa vin sa va vad succes in continuare

Adauga un comentariu

*