Scandal la dispensarul din Pâncesti

scandal-asistenta-pancesti-1-trifan.jpgMai multi sateni si un medic sustin ca aceasta a trecut in mod abuziv pacienti de la un medic de familie la altul si a recurs la amenintari si santaj in favoarea medicului pentru care lucreaza – si acesta din urma e acuzat de abuz in serviciu – cadrele medicale incriminate spun ca acuzatiile sunt mincinoase si dau vina pe „conflictul vechi dintre cabinete” – situatia este cunoscuta de Colegiul Medicilor si Colegiul Asistentilor

O asistenta de la dispensarul comunei Pâncesti este acuzata, alaturi de medicul de familie pentru care lucreaza, de abuz in serviciu. Potrivit spuselor mai multor sateni si ale celuilalt medic de familie din cadrul dispensarului, asistenta pensionara Zanfirica Trifan a trecut in mod abuziv pacienti de la un medic la altul si s-a folosit de amenintari si santaj in favoarea medicului care a angajat-o, in timp ce doctorita Ileana Crisan a refuzat pacienti la consultatie (pentru ca nu figurau pe listele sale).

„Mi-a spus ca-mi trebuie barbat sa fac sex”
„Cu toate ca eram foarte bolnava, Zanfirica Trifan mi-a spus ca-mi trebuie barbat sa fac sex, ca de asta imi este rau. Nu am putut sa merg sa fac plângere la cineva pentru ca nu am bani”, a declarat Liliana E. „Asistenta Zanfirica Trifan adreseaza vorbe jignitoare oamenilor pentru ca si-au schimbat medicul”, a declarat Maricica D. „Eu am fost inscrisa la doctorita Mihaela Drug si asistenta Zanfirica Trifan fara voia mea m-a luat si m-a trecut la dr. Ileana Crisan. Eu nu am semnat nicio cerere de transfer si sunt suparata ca (Trifan – n.red.) mi-a vorbit si foarte urât”, a declarat Mariana P. Aspectele semnalate de pacienti sunt completate de medicul Mihaela Drug („concurenta” doctoritei Crisan): „Zanfirica Trifan ma califica public, in fata pacientilor, ca fiind incompetenta, santajeaza pacientii in privinta acordarii serviciilor medicale de urgenta pentru ca acestia sa se transfere pe listele doctoritei Crisan si ameninta cu amenda de 500 de lei pacientii neavizati care vor sa se transfere la mine de la dr. Crisan. De asemenea, a inscris un numar de pacienti de la mine pe listele doctoritei Crisan fara acordul acestora, folosind o baza de date proprie; când pacientii implicati au cerut explicatii, doamna asistent a recurs la amenintari si santaj”, a declarat dr. Drug.

„Nici nu s-a uitat la copilul meu”
Acuzatiile oamenilor se extind si la medicul Ileana Crisan. „Eu fiind bolnava, doctorita Crisan nici nu s-a uitat la mine”, a spus Liliana E. „In vara am venit la dispensar cu baiatul meu de sase ani jumate, care avea mâna fracturata. Dr. Crisan nici nu s-a uitat la copilul meu. Imi ramânea o viata nenorocit daca nu plecam la Bacau”, a spus Marta B. „Fiind bolnava de epilepsie, nici nu s-a uitat la mine, din contra cauta sa ma faca de tot râsul, ca miros a pisat si alte cuvinte urâte”, a spus Irina G. „In iunie, fiica mea a facut o criza (de colecistita – n.red.), iar dr. Crisan i-a dat doar o pastila si nu a vrut sa sune Salvarea. Când am iesit din dispensar, fata a mai facut o criza, dar dr. Crisan nu a dat nici o importanta. A venit dr. Drug si a adus o fiola sa o ia fiica mea, dar dr. Crisan n-a vrut s-o primeasca si a spart-o. Dupa un timp, dr. Crisan a sunat Salvarea si ne-a trimis la Psihiatrie”, a relatat Maria S.

„E un conflict vechi intre cabinete”
Intrebata despre acuzatiile care i se aduc, asistenta Zanfirica Trifan a replicat ca „toate sunt minciuni. Eu sunt pensionara si prea putin ma intereseaza sa trag oamenii la doctorita Crisan. Mai degraba dincolo e o fosta colega care trage pacienti, de la ea cred ca au pornit problemele”. „E vorba de un conflict vechi intre cabinete. Noi nu tragem de pacienti sa vina la noi. Ce naiba vor ceilalti, nu stiu”, a completat medicul Ileana Crisan.

Autoritatile cunosc situatia
Colegiul Medicilor si Colegiul Asistentilor Medicali sunt la curent cu scandalul din Pâncesti. „Cunosc problema. Trebuie sa discutam cu Directia de Sanatate Publica si Casa de Sanatate, sa o rezolvam”, a declarat Elena Stânga, presedintele Colegiului Medicilor din Bacau. „Stiu despre ce e vorba. E o ancheta in desfasurare in acest caz”, a declarat Minodora Chicea, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Bacau.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. Deontologia?!O datorie morala a oricarui jurnalist. a zis:

    Probabil orice jurnalist stie ce inseamna deontologia.Acum depinde de dvs. ca in urma acestui articol sa incercati sa aflati mai multe date despre doamna Drug si doamna Crisan,asta ca sa prezentati o imagine de asamblu cititorilor dvs.Ca fost pacient al doamnei Crisan in comuna Dealu Morii si ramanand pacient al dumneaei,in ciuda faptului ca s a mutat la Pancesti,ma declar profund manhnit si indigant de cele prezentate in articolul dvs.Mai degraba sunt suparat deoarece ati facut o prezentare sumara a dumneaei,si in acest scop,va propun sa va interesati de trecutul dumneaei,aici mentionand perioada in care a activat in comuna Dealu Morii unde multi ani a fost singurul doctor al zonei,mai multe comune adiacente nevand doctor o mare perioada de timp.In timpul in care a fost doctor al comunei Dealu Morii a dat dovada de mult devotament si simt civic ajutand cu mai mult de un serviciu medical multa lume.Chiar si acum daca ati merge prin comuna Dealu Morii veti descoperi cata lume o regreta pe doamna Crisan si cata afectiune au oamenii de rand,aici ma numar printre ei,pentru dumneai.Asadar astept cu mare incredere un viitor articol despre doamna Crisan.

  2. adevarul a zis:

    CARE ESTY DIN DEALU MORII??CRISAN A FOST SI ESTE CEL MAI IMCOPETENT MEDIC PE CARE L-AM VAZUT VREODATA.APROPO COMMENTUL DE MAI SUS A FOST SCRIS CU SIGURANTA DE CRISAN K NU MERITA SA-I SPUI DOAMNA.

Adauga un comentariu

*