Colaborare defectuoasa intre Consiliul Judetean si Prefectura

prefectura.jpgLuat la rost de unii consilieri liberali, care i-au reprosat anumite “scapari” ale raportului de activitate pe 2008, presedintele CJ Bacau a declarat ca, intr-adevar, a omis sa treaca in respectivul document colaborarea proasta pe care a avut-o cu Primaria Bacau si Institutia Prefectului – Benea a mai afirmat ca la cele doua institutii a intâlnit o atmosfera ostila cooperarii cu CJ si ca timp de sase luni Prefectura nu a facut decât sa puna bete in roate consiliului

Presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, si-a prezentat la ultima sedinta a consiliului raportul de activitate pe 2008. Documentul a generat mai multe nemultumiri in rândul consilierilor liberali. Prin vocea lui Petru Enasoaie, acestia i-au reprosat lui Benea ca raportul pe anul trecut nu contine informatii referitoare la activitatea celorlalte institutiilor subordonate administrativ Consiliului Judetean. Seful CJ s-a aparat spunând ca raportul priveste in chip explicit doar activitatea presedintelui, nu si pe cea a comisiilor din consiliu sau a institutiilor subordonate administrativ. La obiectiile enuntate de Enasoaie, Benea a raspuns transant. “Relationarea ineficienta cu celelalte institutii din Bacau nu apare in raport. Intr-adevar, nu apar informatii despre relatia deloc eficienta pe care am avut-o cu Primaria sau cu Prefectura. In ultimele sase luni Prefectura si Primaria s-au evidentiat cu doua actiuni: 1. s-au luptat sa eliberam o sala de sedinte aici, in CJ, când aparatul consiliului practic nu mai incape in aceasta cladire si 2. in plina derulare a investitiei la fosta biblioteca judeteana, Primaria cere din nou cladirea inapoi, lucru care ar putea pune in pericol bunul mers al lucrarii de reabilitare”, a spus Benea. Acesta a mai spus ca a incercat sa abordeze o optica optimista in relatia cu celelalte institutii din Bacau, insa aceasta abordare nu a dat roadele scontate. “Pun colaborarea defectuoasa si pe seama proceselor electorale din 2008. Unii au fost biruiti de emotii. Cum sa colaborez cu o institutie care nu paraseste nici acum cladirea Gardienilor Publici care e a noastra si cu care ne judecam si acum in instanta?”, a adaugat presedintele CJ.

Concesionarea aeroportului si premierea CJ la Strasbourg, bornele activitatii pe anul trecut

Benea a afirmat ca licitatia pentru concesionarea aeroportului din Bacau si premiul primit de CJ la Strasbourg, in cadrul Consiliului Europei, sunt pietrele de hotar ale activitatii pe anul 2008. “Licitatia pentru aeroportul international si premiul pe care CJ Bacau l-a primit la Strasbourg, in cadrul Consiliului Europei, sunt evenimentele pe care le retin din ultimul an. Consider ca distinctia primita este cel mai important premiu din administratia bacauana. De asemenea, proiectul concesionarii aeroportului este un demers crucial. Consider ca daca pâna in 2012 Bacaul nu va avea o sosea de centura si un aeroport la standarde europene, clasa politica bacauana poate sa plece”, a mai comentat Benea.
Lucian BOGDANEL

Adauga un comentariu

*