Se pune in miscare guvernarea locala

hpim2070.jpgMediul politic bacauan e in clocot. Nici nu s-au uscat bine iscaliturile pe documentul numit “Parteneriatul pentru România” ca au si aparut primele declaratii belicoase in rândul semnatarilor. Declaratiile presedintelui interimar de la conducerea PDL Bacau, Neculai Olaru, potrivit carora protocolul PDL – PNL de la locale va ramâne in vigoare, a provocat discutii pe toata scena politica locala. Scenariile dintre cela mai diverse nu au intârziat sa apara, acestea neexcluzând nici cele mai bizare forme: Stavarache dicteaza in PDL Bacau, e un joc de glezne intre negociatori, PSD-ul s-a inteles cu PNL sa atraga democrat – liberalii intr-un joc de presiune mediatica, un curent din PDL il forteaza pe Olaru sa faca o greseala care sa-l coste scaunul, un grup din PNL incearca deschiderea unor pârghii de comunicare cu social-democratii argumentând duplicitatea PDL-ului, primarul Bacaului incerca sa acopere neregulile comise de camarazii de afaceri ingropându-le in spatele unui protocol neclar, urmând sa-i scoata vinovati in cele din urma tot pe oamenii lui Boc, Stavarache isi pregateste trecerea la PDL etc. Sunt doar câteva din variantele culese ieri de la bursa zvonurilor care au cuprins in special zona politica si administrativa a urbei.

Trei curente, un singur partid

In acest moment, in sânul PDL Bacau exista trei curente politice aparent divergente. “Falanga” oamenilor lui Stolojan, veniti in partid din defunctul PLD si condusi de Ioan Chiriac; o aripa pro-liberala reprezentata de insusi Olaru si tabara vechilor democrati care include nume precum Vasile Nistor sau Constantin Draganuta. Primii pun la indoiala onestitatea promisiunilor pe care primarul Stavarache le-ar fi facut pedelistilor. “Probabil ca se avea in minte functia de viceprimar la nivelul municipiului când au fost facute aceste declaratii. Pentru mine, Stavarache ramâne acelasi om care nu-si respecta cuvântul indiferent de ce intelegere se face. Se colaboreaza greu cu el. Astept sa-si dea seama si altii de aceasta realitate. Astept sa se infirme promisiunile pe care primarul le-a facut presedintelui Olaru. Pentru mine Romeo Stavarache se manifesta natural, adica mintind tot timpul”, a comentat Ioan Chiriac.

“Eu nu am niciun protocol”

Alti democrat-liberali declara ca nu au semnat niciun protocol. Seful municipalei pedeliste, Constantin Draganuta, a spus ca o decizie va fi luata in Biroul Politic Judetean al partidului. “Alianta DA mai traieste pe hârtie, dar oare se mai respecta? Ca sef al municipalei nu am, deocamdata, niciun protocol cu nimeni. La municipiu nu am semnat nimic cu nimeni. Cei de la judet au semnat. Eu nu am semnat niciun protocol. Ma voi raporta insa la o hotarârile Biroului Politic Judetean”, a declarat Draganuta, inca viceprimar al Bacaului. Pe un ton si mai temperat, senatorul Vasile Nistor, fost lider al democratilor bacauani, a spus ca protocolul de la locale a intrat in istorie, in conditiile in care la Bucuresti functioneaza o cu totul alta alianta politica. “Probabil ca va fi o discutie in Biroul Politic al organizatiei. Aceste decizii nu se pot lua de unul singur. Protocolul de la locale a produs efecte benefice partidului care si-a adjudecat functia de viceprimar, la Bacau si Onesti, respectiv de vicepresedinte de CJ. Acum insa e istorie pentru ca exista un alt protocol central care pune, fata in fata, doua partide ce au format Guvernul. Vor fi efecte si la nivel judetean sau local in urma acestei intelegeri. Trebuie sa discutam si cu colegii din PSD: de-asta suntem oameni politici, sa gasim solutii de compromis. Situatia economica e grea si nu ne putem permite contre inutile”, a declarat Nistor.

Declaratii neelegante

De cealalta parte, liderii pesedisti s-au aratat surprinsi de iesirea “intempestiva” a pedelistului Olaru. Presedintele executiv al PSD Bacau, deputatul Gabriel Vlase, a declarat ca nu-i poate opri pe oameni sa vorbeasca. Vlase a mai spus ca in scurt timp va fi stabilita o regula de comunicare intre cele doua partide. “Eu nu pot sa fac nimic daca omului ii place sa vorbeasca. La negocieri le vom aminti ca sunt niste reguli care trebuie respectate. Azi sau mâine vom stabili acest lucru – vom stabili o regula sa nu se mai vorbeasca prin presa, a comentat deputatul Vlase.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. Mos Craciun a zis:

    regula nr 1, ,,,,distributie de plasturi la fiecare negru,
    sa se deschida gura numai organizat …ca sa intelegem si noi ce e cu cele 3 tabere…

  2. agronooomul a zis:

    Da poi’ domnilor la un agronom disperat la ce sa ne asteptam. A invatat si el sarmanul sa manance cu furculita iar amu’ se da mare lider politic HA HA HA! mai da prosti ne mai cred unii analfabeti . Oare Chiriac se scrie cu Pi sau cu OAC?! Oricum e mai greu de inteles cum o gasca poate merge la razbel cu pusca pe umar pentru simplu motiv ca nu are umar iar cat depre coloana vertebrala nu am mers noi la vanatoare sau pescuit cu … si nici nu am fost preteni cu sandalele unui deputat… In cine sa mai crezi?! in Fiipine? Va spun eu trebuie sa credem in DRUMURILE pietruite sunt singurelele care ne conduc in viteza di’ tractor unde vor analfabetii. Hai sa traim !!!!!!!!!!

Adauga un comentariu

*