Preot scos in suturi din cladirea muncii

incident-preot.jpgPreotul ortodox Iulian Ichim a fost ieri scos cu cântec din cladirea institutiilor muncii din Bacau – reprezentantii Episcopiei Romanului sustin ca acesta nu avea binecuvântarea pentru a merge acolo cu Boboteaza – parintele Ichim afirma ca si-a facut datoria de slujitor al Domnului

Salariatii si beneficiarii aflati ieri dimineata la Directia de Munca si Incluziune Sociala (DMIS), una din institutiile gazduite de cladirea muncii din Bacau, au fost martori la un incident neobisnuit, mai degraba hilar decât grav: directorul DMIS (si administratorul imobilului) Gheorghe Apostu a dat afara cu cântec un preot ortodox venit la fata locului cu ajunul Bobotezei.

Suspectat de impostura

„Pe la ora 9, m-am trezit deodata in institutie cu un preot flancat de doi handralai de dascali. L-am oprit din slujit si am stat de vorba in biroul meu. I-am atras atentia ca nu este nici legal, nici corect sa intre asa intr-o institutie de stat, fara macar sa anunte. El a spus ca e misionar, ca nu apartine de o structura bisericeasca si ca a venit pe la niste amici. S-a recomandat Ichim si a afirmat ca lucreaza in cadrul Jandarmeriei”, a povestit directorul DMIS. Suparat, suspectându-l pe preot de impostura, Apostu a chemat paza si l-a dat pe acesta pur si simplu afara din cladire. Tot el a semnalat jurnalistilor incidentul.

Nu avea binecuvântarea superiorilor

Am expus situatia reprezentantilor Episcopiei Romanului, care s-au lepadat de actiunea preotului cu pricina. „Fiecare institutie publica apartine unei parohii, parohul acesteia slujind acolo la cererea sau cu acordul conducerii institutiei. Preotul care a fost azi-dimineata la Directia de Munca (daca a fost intr-adevar vorba de un preot) nu avea binecuvântarea Episcopului pentru a merge acolo cu Boboteaza”, a declarat preotul Constantin Gherasim, purtator de cuvânt al Episcopiei Romanului.

Responsabil cu unitatile Ministerului de Interne

Pentru a verifica identitatea preotului, am luat legatura cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ). „Preotul Iulian Ichim, angajatul nostru, a fost, intr-adevar, dimineata la Fortele de Munca, deoarece, spune el, are acolo enoriasi care l-au chemat. Practic, parintele Ichim raspunde de unitatile din judet ale Ministerului de Interne”, a declarat purtatorul de cuvânt IJJ, maiorul Ioan Ouatu.

„Mi-am indeplinit misiunea de preot”

Intrebat despre incidentul de la DMIS, parintele Ichim a declarat ca „e prima oara de când merg cu Boboteaza prin institutii când mi se intâmpla asa ceva. Din câte stiu, nici o institutie nu are arondat un preot. Eu, ca preot militar, sunt preot misionar prin excelenta – si am fost chemat de credinciosi de la Directia de Munca, doar nu era sa-i refuz!”. Directorul Apostu, a continuat Iulian Ichim, „mi-a spus ca el conduce acolo si ca nu e de acord cu ce fac eu si mi-a cerut sa plec, iar unii oameni au ramas inlacrimati. Cât despre Episcopie, ea nu trebuie sa-mi dea binecuvântare si pentru rugaciunea de seara”. „Nu mi-am facut decât datoria de preot”, a incheiat el.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. credincios a zis:

    Episcopia trebuia sa randuiasca acolo un slujitor pt cei ce au nevoie de asta nu sa se DEZICA de activitatea lui Ichim! Dir de la insp muncii primeste cu Boboteaza numai pe SATANA de aceea sunt atat de apreciati de oameni si de aia au asa bune rezultate… -nu-s receptivi la nici o cerere a oamenilor-de aia sunt tinta atator sesizari negative! RUSINE GHEORGHE APOSTU+PS IOACHIM!–nu va costa nimic sa primiti BINECUVANTAREA BOBOTEZEI pt o lucrare buna in 2009!

  2. credincios: esti un dobi_toc amice! du-te invartindu-te cu credinta ta cu tot..huooooo

  3. Vai de capu lui apostu... a zis:

    Nu s-a mai pomenit asa ceva…sa dai preotu afara dintr-o institutie….Cat despre apostu…e clar ca e satanist….se credea la el acasa….

  4. ateu iti pute gura…

Adauga un comentariu

*