“Sarbatorile” pompierilor bacauani

cu-tulumba.jpgNici acest inceput de an n-a fost unul prea vesel pentru lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Mr. Constantin Ene” al judetului Bacau. Pompierii bacauani au fost solicitati sa intervina in mai multe situatii pentru stingerea unor incendii dintre cele mai ciudate, precum si pentru salvarea unor bunuri materiale.

Nici nu trecuseram bine in noul an, când, in jurul orei 0,15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” al judetului Bacau a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu în Bacau, pe strada Milcov, nr. 144, la acoperisul unui bloc tip PA4. La fata locului s-a deplasat Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau cu doua autospeciale de interventie si o autospeciala de interventie si salvare de la înaltimi. Incendiul a avut drept cauza probabila manipularea necorespunzatoare a petardeloir, iar in urma lui au ars aproximativ doua kg deseuri de hârtie de pe acoperisul blocului.

Doua ore de foc la Manastirea Casin

Joi, 1 ianuarie, la ora 1.16, un alt apel a sosit din satul Lupesti, din comuna Manastirea Casin, unde izbucnise un incxendiu care cuprinsese gospodariile lui Ion D. si Ion G. S-a deplasat Garda de Interventie a Detaşamentului de Pompieri Onesti, cu cinci autospeciale de interventie. Incendiul izbucnise la acoperisul unei constructii cu peretii din paiantă, acoperis cu astereala de lemn si învelitoare din tigla, proprietatea lui Ion D., si la acoperisul unei constructii învecinate, cu peretii din paianta acoperis cu astereala din lemn si învelitoare din carton bituminat, proprietar Ion G. Cauza probabila a fost focul deschis în spatii deschise, arzând in gospodăria lui Ion D. aproximativ 80 mp din acopers, bunuri din trei camere si circa. 600 kg plante furajere. În gospodăria lui Ion G. au ars aproximativ 100 mp acoperis si circa 3.400 kg furaje. Incendiul a fost lichidat la ora 3.25, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Manastirea Casin.

Incendiu intr-o baraca

Tot pe 1 ianuarie, la ora 14.37, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” al Judetului Bacau a fost anuntat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu în Bacău, pe strada Mihai Eminescu, la o baraca dezafectata, apartinând S.C. „Sir Safety” S.R.L. Bacau. Baraca era folosita ca spatiu de locuit de catre persoane fara adapost, înea fiind depozitate deseuri menajere. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului în spatii închise, au ars circa 50 kg deseuri menajere.

Au luat foc si ghenele de gunoi!

In dupa-amiaza zilei de 1 ianuarie, pompierii militari au fost anuntati, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu pe strada Milcov, din Bacau, la o ghenă de gunoi, amplasata lânga un bloc de locuinte. La locul intervenţiei s-a deplasat Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau cu o autospeciala de interventie, încadrata cu sapte subofiteri. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis, au ars circa 150 kg deseuri menajere.
Dan MINDIRIGIU
Sblt. Andrei GRECU

Adauga un comentariu

*