Craciunul pompierilor!

dsc07433.jpgPompierii din cadrul ISU Bacau n-au prea avut liniste in zilele de dinainte, din timpul si de dupa Craciun. Au fost nevoiti sa intervina in 13 situatii extreme, in care au localizat incendii, au salvat bunuri, au scos salvarile din sant, sau au salvat carnea din afumatori! Un singur regret au pompierii militari, acela ca n-au putut inteveni efiocient si in cazul incendiului de la Rachitoasa, unde au fost mistuiti de flacari trei copii.

Ajunul

Marti, 23 decembrie, la ora 13.17, Garda de Interventie Comanesti a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit afumatoare lui Gheorghe P., din orasul Comanesti, Desi, la sosire, incendiul a fost gasit lichidat, au fost necesare masuri complementare. In urma incendiului, ce a avut drept cauza focul deschis în spatii închise, au ars afumatoarea si circa 20 kg de carne. Tot marti, 23 decembrie, la ora 15.48, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o alta afumatoare, de data aceasta din Măgura, a lui Cristian A. Si aici incendiul a fost găsit lichidat, fiiund necesare măsuri complementare. În urma incendiului, ce a avut drept cauză focul deschis în spaţii închise, au ars afumătoarea si circa 50 kg de carne. Miercuri, 24 decembrie, la ora 14.00, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit pentru deblocarea unei usi de acces în apartament, în municipiul Onestti, strada Republicii, nr. 58, la locuinţa Elenei M. Accesul în apartament s-a efectuat cu ajutorul scarii culisabile, prin balconul locuintei, proprietara fiind gasita cazuta în hol. Aceasta a fost predata unui echipaj de ambulanta si transportata la Spitalul de Urgenta Onesti. Miercuri, 24 decembrie, la ora 14.13, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitata sa intervina în municipiul Bacau, pe Calea Marasesti, nr. 110, pentru spalarea carosabilului si asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor în urma unui accident rutier produs între o Dacia 1307 , înmatriculată în judetul Gorj, condusa de Marian O, si un Opel Agila, înmatriculat în judetul Bacau, condus de Constantin R.

Craciunul

Joi, 25 decembrie, ora 10.27, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit pentru deblocarea unei usi de la dormitorul unui apartament, apartinând Iuliei T, din municipiul Bacau, strada Marasesti. Accesul în apartament s-a efectuat cu ajutorul autospecialei de interventie si salvare de la înaltime, prin balconul locuintei si s-a actionat pentru deblocarea usii de la dormitor, unde se afla chiriasa apartamentului, Simona D. În data de 25 decembrie, ora 22.50, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, a fost solicitata, de catre Serviciul de Ambulanta al judeţului Bacau, sa intervina în comuna Buhoci pentru repunerea pe partea carosabila a unei ambulante rasturnata în santul de pe marginea soselei. In urma interventiei, ce a durat aproximativ o ora si jumatate, ambulanta a fost scoasa din sant si repusa pe carosabil. Vineri, 26 decembrie, ora 3.41, un echipaj SIAMUD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit în municipiul Bacau, str. George Bacovia, în urma producerii unui accident rutier. Echipajul a acţionat pentru descarcerarea lui Liviu C, conducator al autoturismului marca VW Passat, înmatriculat în judeţul Bacău. Acesta a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanta. În data de 26 decembrie, ora 22.14, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti a intervenit pentru stingerea unui incendiu în satul Pustiana, la o cladire apartinând Consiliului Local Pârjol, în care functiona Caminul Cultural. Deplasarea echipajelor catre locul interventiei îngreunata de zapada abundenta cazuta pe carosabil, precum si terasamentului alunecos cu urcare în rampa. Cauza incendiului a constituit-o cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile. Sâmbata, 27 decembrie, la ora 14.22, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit pentru stingerea unui incendiu în localitatea Dofteana, la o hala de productie dezafectata apartinând S.C. Coop S.A. Dofteana. In hala era amenajat un spatiu unde locuia cu chirie familia Avadanei. Cauza incendiului a constituit-o efectul termic al curentului electric, de la un conductor electric defect, cu izolatia deteriorata. Sâmbătă, 27 decembrie,ora 23.31, Garda de Interventie Comanesti a intervenit pentru stingerea unui incendiu în orasul Comanesti, strada 22 Decembrie, nr. 51, la un spatiu comercial, apartinând S.C. Avivas S.R.L. Comanesti, administrator A. V., de 54 de ani. Cauza probabila a incendiului o constituie efectul termic de la cosul de fum neprotejat fata de materiale combustibile.

Post Craciun

Duminică, 28 decembrie, ora 06.02, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit în localitatea Casin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un grajd din gospodaria lui C.C., de 65 de ani. Seria interventiilor s-a terminat tragic, este vorba despre incendiul din comuna Rachitoasa soldat cu decesul celor trei minori.
Dan MINDIRIGIU
Sblt. Andrei GRECU

Adauga un comentariu

*