Sfarsit de luna greu pentru pompierii bacauani

pomp.jpgSfârsitul lui noiembrie a fost din nou unul de cosmar pentru lucratorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mr. Constantin Ene” al Judetului Bacau.

Joi, 27 noiembrie, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitata de Serviciul de Ambulanta, pentru a interveni la transportarea unei persoane supraponderale, de aproximativ 110 kg, de pe strada Aviatorilor, din Bacau. La locul evenimentului s-a deplasat o autospeciala de interventie, încadrata cu cinci subofiteri, care au ajutat la transportarea persoanei de la etajul III al blocului în care locuieste si predarea ulterioara a acesteia unui echipaj de la Ambulanta.

Panica pe strada Bradului

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a fost anuntat, in ac eeasi zi, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui eveniment la canalul de cabluri electrice de pe strada Bradului, din Bacau. Incidentul a avut ca efect crearea unei presiuni ce a mutat capacul respectivului canal, creând panica între persoanele care l-au observat. S-a deplasat un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, cu o autospecial de interventie, încadrata cu cinci subofiteri. De asemenea, la locul evenimentului s-au deplasat si doi inspectori de specialitate din cadrul Serviciului de Prevenire a Incendiilor.Alaturi de pompierii militari, la locul incidentului au ajuns si doua echipaje de la E-ON Gaz si E-ON Electrica. Personalul apartinând E-ON a constatat ca defectiunea afecteaza punctele de transformare PT 7, PT 151, PT 30, strazile Energiei, Mihai Eminescu, Banatului, Avram Iancu nemaifiind alimentate cu energie electrica. Echipajele E-ON au reusit în termen de aproximativ o ora sa realimenteze cu energie electrica zonele afectate, din alte puncte de transformare, defectiunea aparuta urmând sa fie remediata ulterior, deoarece acest lucru necesita operatiuni de decopertare pentru stabilirea exacta a cauzelor incidentului.

Jocul copiilor cu focul

O alta solicitare a fost cea refritoare producerea unui incendiu la locuinta lui Marian B., din Cleja. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale de interventie, încadrate cu 13 subofiteri, din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau. Incendiul se manifesta la acoperisul unui adapost de animale cu peretii din paianta, acoperis din astereala lemn cu învelitoare din tigla si a izbucnit din cauza ca minorul B. C., de 6 ani, fiind lasat nesupravegheat, s-a jucat cu focul. În urma incendiului, au ars aproximativ 40 mp din acoperisul adapostului de animale si cca. 500 kg plante furajere. Flacarilie au fost stinse în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cleja.

Incendiu pe strada Nicolae Balcescu

Un alt incendiu a fost cel semnalat pe strada N. Balcescu, din Bacau. Acesta izbucnise la o ghenă de gunoi amplasata la parterul blocului de tip PA1. În urma incendiului, au ars aproximativ 200 kg deseuri menajere.

Pericol pe strada Alecu Russo

Sâmbata, 29 noiembrie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ‚Maior Constantin Ene” a fost solicitat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, sa înlature o coala de tabla desprinsa de la un balcon, aflat la etajul al IV-lea al unui bloc de locuinte, situat pe strada Alecu Russo, din Bacau. Pentru înlaturarea colii de tabla, ce punea în pericol siguranta trecatorilor, la locul interventiei s-a deplasat un echipaj compus din trei subofiteri si un ofiter din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, cu o autospeciala de interventie si salvare de la înaltime.

Incendiu în orasul Buhusi

Tot sâmbata, 29 noiembrie, lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a intervenit pentru lichidarea unui incendiu la locui8nta Mariei D. , din orasul Buhusi. La momentul sosirii la locul evenimentului, incendiul fusese lichidat de cetateni si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Buhusi, care a intervenit cu o autospeciala de interventie si trei pompieri voluntari. Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a luat masuri complementare pentru stabilirea cauzei probabile a producerii incendiului. Au ars aproximativ 4 m.p de acoperis, cauza probabila constituind-o un scurtcircuit electric datorat unui conductor neizolat corespunzator.

Pompierii militari au salvat o comanesteanca

Garda de Interventie Comanesti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” al judetului Bacau a fost solicitata, sâmbătă, 29 noiembrie, sa intervina pentru deblocarea unei usi metalice de acces într-un apartament de pe strada Pietei, din orasul Comanesti. Accesul în apartament s-a efectuat prin fortarea usii, în interiorul locuintei fiind gasita A. R., de 68 de ani, care suferea de afectiuni cardiace. Persoana a fost predata unui echipaj de ambulanta, care i-a acordat asistenta medicala.

Accident mortal la Margineni

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a fost anuntat despre producerea unui accident rutier la Margineni. La locul accidentului s-a deplasat Garda de Interventie a Detasamentului de Pompieri Bacau. Accidentul rutier s-a produs între un autoturism Ford Focus, condus de Ovidiu N., din Bacau, si o autoutilitara Dacia 1307, la volanul careia se afla Vasile B, din Bacau. Echipajul SIAMUD a actionat pentru descarcerarea conducatorului autoutilitarei Dacia 1307, care a suferit traumatisme toracice si ale membrelor inferioare. Acesta a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanta si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta. Ulterior, datorita traumatismelor suferite, acesta a decedat.
Dan MINDIRIGIU
Sblt. Andrei GRECU

Adauga un comentariu

*