Liberalii lui Berca si Chiuariu au furat tomograful bacauanilor

chiuariu.jpgSpitalul Judetean din Bacau va ramâne fara tomograful promis, inca de anul trecut, de Ministerul Sanatatii. In ciuda demersurilor efectuate de conducerea spitalului, bacauanii au ramas fara unul dintre aparatele ce era absolut necesar pentru depistarea cancerului. In aceasta situatie se afla si spitalele judetene din Timisoara si Craiova. In urma cu mai multe zile, printr-un contraordin semnat de insusi ministrul Eugen Nicolaescu, tomografele care trebuiau sa ajunga la aceste spitale au fost deturnate electoral, pe filiera liberala. Aparatele au ajuns in spitalele din Zalau, Alba si Calarasi. „Anul trecut ministrul sanatatii – Eugen Nicolaescu a emis un ordin prin care noi trebuia sa primim un tomograf foarte performant. Unul dntre cele mai performante din tara. Chiar un tomograf de ultima generatie. A fost o mare bucurie pentru noi, mai ales ca de mult timp facem demersuri ca sa il obtinem”, a declarat Dan Stoica, managerul Spitalului Judetean Bacau. De aceeasi parere este si Marius Craina, directorul spitalului din Timisoara. „M-a luat prin surprindere vestea. Nu cunosc motivul pentru care ne-a fost retras tomograful. Eram incântat de achizitia lui. Se pare ca nu am avut noroc!”, a declarat Craina. Desi, conform documentelor, vaduvit de tomograf a fost si Spitalul Judetean din Craiova, directorul Cristina Calangiu afirma ca inca nu a primit oficial vestea. „Nu stiu nimic. Oficial nu am primit nimc in acest sens! Ramâne sa vad zilele astea”, a declarat directorul spitalului din Craiova. Managerul SJU Bacau a “somat” in repetate rânduri ministerul sa trimita la Bacau tomograful “furat” din ratiuni electorale. Insa apelurile sale au fost in van. “Din pacate, ratiunile politice au depasit cu mult interesul pentru vietile oamenilor. Asa gândesc acesti guvernanti liberali”, a mai spus Stoica.

„Saru’mâna, boierule!”

Directorii spitalelor care au primit „cadoul” ministrului sanatatii, au recunoscut ca „au existat anumite intrari pe filiera liberala, la minister”. „Nu va ascund faptul ca de un an, deputatul liberal de Alba, Nicolae Popa tot incearca sa atraga spre noi tomograful. Doamne! Bine ca a reusit! Nu conteaza cum! Principalul ca am câstigat un tomograf!”, a declarat Calin Potor, directorul Spitalului Judetean din Alba. „Daca a reusit el sa faca asa ceva pentru noi, am sa botez tomograful cu numele lui. Am sa ii spun «Tomograful Popa». Si la sfârsit ii mai zic si «Saru’mâna, boierule!»”, a mai adaugat directorul spitalului.

Tomograf in colegiul in care candideaza Nicolaescu

Directorul Spitalului Judetean din Calarasi, Victor Verinceanu, recunoaste ca tomograful a fost deturnat spre acea zona a tarii, deoarece ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu candideaza la deputatie in colegiul 1 din Calarasi. „Nicolaescu e un apropiat de-al nostru, mai ales vrea sa fie deputat de Calarasi. Cred ca a intervenit si el in toata povestea asta”, a recunoscut directorul Verinceanu, care a afirmat ca este si el membru PNL. „Eu chiar eram in negocieri cu niste particulari carora urma sa le inchiriez un spatiu si ei urmau sa atraga fonduri structurale pentru a cumpara un tomograf. Daca ne-a venit unul cadou, e foarte bine!”, a mai adaugat acesta. Am incercat sa il contactam telefonic si pe directorul Spitalului Judetean din Zalau, Ioan Muresan, dar dupa ce i-am comunicat secretarei sale intrebarea pe care dorim sa i-o adresam am primit raspunsul ca ” domnul director este in concediu”.

Ministrul Nicolaescu are amnezie

Contactat telefonic, Eugen Nicolaescu afirma ca nu cunoaste datele problemei, chiar daca el a semnat actul de „deturnare” a tomografelor spre alte localitati. „Habar nu am despre ce e vorba! Nu pot nici sa afirm, nici sa confirm ca tomografele au ajuns in alta parte! Pur si simplu nu cunosc datele problemei”, a declarat ministrul Nicolaescu.

4.500 de tomografii pe an

Conform datelor furnizate de medicii Spitalului Judetean Bacau in primele noua luni ale acestui an s-au efectuat cu vechiul tomograf 3.400 de investigatii medicale, dar o luna aparatul nu a putut fi folosit deoarece s-a defectat. Sute de pacienti au efectuat tomografii in alte spitale din tara. Conducerea spitalului afirma ca necesarul de tomografii este de aproximativ 4.500 pe an.

Comentarii

 1. GRIGORE CHEAZIM a zis:

  acest avocatzel , manareala a tripletei de trista conjunctura afisata pe toti peretii si toate gardurile bacauane, a demonstrat ca este o marioneta in mana MOTOCICLISTULUI cu pretentii de sef mare.
  -domle avocatzel(ca esti cu cas la cioc) ce ai facut mata asa de
  important la IESI de nu ti-au mai gasit nici un spatiu electoral ?????
  iar baietilor astia de pe garduri si pereti sper ca bacauanii sa le
  dea ,, vorbe multe” asa cum si ei ne-au dat atatia ani
  -pe domnul nr 1 (parerea lui si a lor) de pe pereti si garduri chiar
  simturile tale atat de mult sa fie atrofiate incat sa n-ai pic
  de bun simtz sa recunosti ca esti primul vinovat pentru SAUCESTI !!!???
  crezi oare ca daca te-ai coalizat cu primul mincinos al urbei vei
  ,,dormi”in scaun de parlamentar ????

Adauga un comentariu

*