„Un abuz din partea Prefectului”

Viorel Asuencei, validat consilier local la Comanesti (PSD), afirma ca ordinul emis de prefect prin care a fost demis din Consiliul Local este un abuz, deoarece a optat pentru renuntarea la functia de director tehnic, in termenul legal si, prin urmare, nu mai era in incompatibilitate

Viorel Asuencei, unul dintre cei care au depus juramântul de consilier local (PSD), la sfârsitul lui iunie a fost demis atât din functia de director tehnic al firmei Comunale Service, cât si din cea de consilier. El afirma ca, dupa patru zile de la depunerea juramântului, a depus o adresa atât catre Consiliul Local (CL) Comanesti, cât si catre consiliul de administratie al SC Comunale Service Comanesti, prin care si-a anuntat optiunea de a renunta la functia de director tehnic, care se afla in incompatibilitate cu cea de consilier local. „Eu nu am solicitat demisia, ci o «retrogradare» a mea. Adica, am vrut sa devin doar inginer. Fara functie de conducere. Stiam ca sunt incompatbil. Am ales sa ramân consilier local”, a declarat Viorel Asuencei.

Consiliul de Administratie, tinut cu intârziere

Acesta afirma ca sedinta de Consiliului de Administratie al SC Comunale Service a avut loc mult mai târziu, si pe 30 iulie acesta a fost instiintat ca nu exista in organigrama nici un post de inginer. „Prin urmare mi-a fost desfacut contractul de munca”, a afirmat acesta. Deoarece Consiliul de Administratiei s-a intrunit dupa depasirea perioadei când el trebuia sa renunte la una dintre functii, prefectul Claudiu Serban a emis un ordin de demitere din Consiliul Local. „E un abuz din partea prefectului! Eu am optat in termenul legal. Dar nu tine de mine data când se intruneste Consiliul de Administratie sa se aprobe solicitarea mea”, a mai adaugat acesta.

Tribunalul a dispus suspendarea ordinului prefectului

Tribunalul Bacau, Sectia Comerciala si Contencios Administrativ, a dispus susendarea ordinului prefectului prin care Asuencei a fost demis din CL si acesta a fost pus in drepturi. „Cu toate acestea nu mi se permite sa imi exercit dreptul de consilier local. Nu mi se permite nici macar sa semnez precesul verbal al sedintelor de CL”, a mai spus acesta.

Am solicitat, in aceasta problema un punct de vedere al Prefecturii Bacau. „Deocamdata nu vreau sa ma pronunt, deoarece de aceasta problema s-a ocupat prefectul Serban. Dar, las justitia sa isi faca treaba pâna la final”, a declarat subprefectul Constantin Scripat. (Olimpia FILIP)

Adauga un comentariu

*