Inconstienta crasa

hpim3633111.jpgIncredibil! Un conducator auto, angajat al SC BISTRITA TRANSPORT SA Bacau, transporta 40 de calatori, dupa ce consumase bauturi alcoolice. Acestia au fost salvati de la dezastru de un control obisnuit al lucratorilor din cadrul Companiei Drumuri Nationale si Europene.

Eforturile facute de conducerea SC TRANSPORT BISTRITA SA Bacau de a crea confort calatorilor sunt evidente in ultima perioada de timp. S-a modernizat Autogara, s-a umblat la parcul auto, s-au adus mijloace de transport noi care sa asigure atât calatorilor cât si conducatorilor auto un confort sporit. Din pacate, din când in când, câte unul din angajatii societatii mai “dau cu mucii in fasole”, dupa cum spune românul, si terfelesc imaginea unei institutii care incearca sa tina pasul cu timpul. De aceasta data, faptul este extrem de grav si arunca cu noroi pe obrazul SC TRANSPORT BISTRITA SA., chiar daca, cel care a gresit vizibil a fost depistat din pura intâmplare sau ghinion, ca sa-i spunem si asa. Indiferent insa cum, astfel de evenimente nu au voie sa fie prezente in activitatea unei societati cu asemenea profil.

Comunicatul care acuza

„Doi agenţi de politie din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Bacau au oprit în trafic, la data de 28.09.2008, ora 15.30, pe Calea Romanului, din municipiul Bacau, un autobuz marca Ikarus, reusind astfel sa previna producerea unei tragedii.
Actiunea politistilor a fost una inspirata, având în vedere faptul ca Ioja D. de 60 de ani, ce conducea autobuzul respectiv se afla sub influenta bauturilor alcoolice. În urma testarii cu aparatul etilotest a fost obtinuta valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judetean Bacau, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Conducatorul auto efectua transport public de persoane, iar in momentul constatarii infractiunii, transporta pe ruta Fruntesti – Bacau, aproximativ 40 de calatori. Celui in cauza i s-a retinut permisul de conducere în vederea suspendarii si i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sânge”, suna comunicatul Biroului de Presa al Inspectoratului Judetean de Politie Bacau.

Prins din greseala?

Autobuzul condus de Ioja Dorodici se intorcea de la Fruntesti. Martorii spun ca acesta a fost oprit de politisti pentru ca politistii sa-i solicite conducatorului auto sa fie martor la o depasire a autobuzului efectuata in conditii neregulamentare de un alt conducator auto. Când au stat de vorba cu soferul autobuzului, politistii au simit ca acesta emana halena alcoolica si atunci l-au testat cu etilotestul, care a indicat 0, 87 mg/l alcool pur in aer expirat! Ghinion? Pentru ca, dintr-un prezumtiv martor, conducatorul auto a devenit…infractor!

Mai avea trei luni pâna la pensionare

Ioja Dorodici are 60 de ani si din spusele directorului tehnic al societatii, Mihai Balaita, acesta ar mai fi avut trei luni pâna se pensiona! “Acest om nu va mai conduce niciun autobuz si i se va desface contractul de munca. Este cel mai grav act de indisciplina savârsit de un conducator auto, mai ales ca transporta calatori. Autobuzul BC 63 YTA a fost tras pe dreapta, deocamdata. Pacat de cei peste 40 de ani de soferie a conducatorului auto, pe care nu l-am putut contacta. Insa numai de o discutie cu presa nu-i mai ardea. Am retinut promisiunea directorului Mihai Balaita, care a declarat ca astfel de cazuri nu se vor mai repeta. “Stiti, Autogara e un fel de curte fara gard, pentru ca la plecarea de la capatul liniei, soferii nu sunt controlati de nimeni, pot consuma ce vor, pe riscul lor, dar si al societatii. Fereasca Dumnezeu sa se intâmple vreo tragedie. Oricum, suntem hotarâti sa nu toleram astfel de abateri, chiar si cu riscul de a ramâne fara conducatori auto”, a declarat Balaita.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*