Alianta PSD-PC si-a lansat candidatii pentru parlamentare

Social-democratii si-au lansat candidatii pentru alegerile parlamentare. In fata a mii de activisti adunati la Romexpo, Mircea Geoana a fost oficializat drept candidat al partidului la functia de premier. Candidatii fiecarei organizatii judetene au “defilat” prin fata auditoriului. Senatorul PC, Sabin Cutas, a fost anuntat pe lista de candidati ai PSD Bacau.

Candidatura lui Cutas survine retragerii din cursa electorala a senatorului Ion Moraru. Surse din interiorul filialei bacauane a PSD au declarat ca discutiile cu PC, privitoare la acceptarea candidaturii senatorului Sabin Cutas intr-un colegiu din judetul Bacau, sunt avansate, dar inca nu s-a hotarât nimic concret. Potrivit presedintelui executiv al PSD Bacau, senatorul Moraru, anuntat in urma cu ceva timp drept candidat sigur de catre social-democratii bacauani, a decis sa se retraga invocând probleme personale. “Senatorul Ion Moraru nu va mai candida la un loc in Parlament. A luat aceasta decizie pornind de la considerente personale pe care nu vreau sa le comentez. Am avut mai multe runde de discutii cu cei din PC. In principiu, Sabin Cutas va candida intr-un colegiu senatorial din Bacau, daca nu vor aparea alte probleme iesite din comun”, a declarat Gabriel Vlase. Liderul conservatorilor bacauani a spus ca-l bucura candidatura lui Cutas, pe care-l considera un om important in partid. “Este un senator cu o buna imagine si activitate in Senat. Pe lânga aceasta, Cutas este bacauan prin nastere, educatie si formare. E colegul meu de partid, iar candidatura lui ma bucura”, a precizat Constantin Avram.

Candidatura lui Geoana la functia de premier, aprobata in unanimitate

In congresul desfasurat sâmbata la Bucuresti, social-democratii l-au desemnat pe presedintele Mircea Geoana, cu unanimitate de voturi, drept candidat al partidului la functia de prim-ministru. Potrivit liderilor locali ai aliantei PSD – PC, Geoana e cea mai buna solutie pentru functia de premier, intrunind toate calitatile unui lider optim. “Mircea Geoana este presedintele partidului si solutia normala pentru conducerea viitorului Guvern. Evident, oamenii fac tot felul de speculatii. Toate partidele dau cu premieri in stânga si-n dreapta. Cu domnul Tariceanu e cel mai simplu: se vede clar ca n-a facut mai nimic in mandatul pe care electoratul i l-a oferit. Despre Stolojan nu mai comentez nimic”, a spus Vlase.

Un cabinet profesionist

Social-democratii au prezentat si numele care au pus umarul la conturarea programului de guvernare si care ar putea face parte din viitorul Executiv, in ipoteza in care PSD isi va adjudeca alegerile parlamentare si va forma Guvernul. Din garnitura “guvernamentala” fac parte nume arhicunoscute precum Miron Mitrea, Ecaterina Andronescu, Cristian Diaconescu, Adrian Severin, Dan Nica sau Titus Corlatean. Liderul PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca unii dintre candidatii bacauani la un loc in Parlament s-ar putea regasi in viitorul Executiv. “Valoarea echipei de candidati de la Bacau, cumulata cu un scor bun obtinut la alegeri, ar putea produce surprize placute. Exista posibilitatea sa-i vedem pe unii candidati bacauani in viitorul Guvern. Cred ca la Bacau, PSD si PC vin cu o garnitura de candidati valorosi si, lucru important, profesionisti in domeniile din care s-au lansat in politica. Scopul nostru este unul singur: ameliorarea vietii bacauanilor si dezvoltarea Bacaului la nivelul la care acest oras merita si trebuie sa ajunga”, a declarat Hrebenciuc. Prezent la congresul PSD din postura de candidat al partidului la un loc in viitorul Legislativ, managerul general al Agricola Bacau, Gheorghe Antochi, a elogiat forta echipei social-democrate de la Bacau. “Nu as fi intrat in arena daca n-as fi stiut ca echipa PSD de la Bacau are capacitatea de a face performanta. Nu avem numai valoare, ci si expertiza necesara pentru a prelua frâiele administrative ale tarii”, a spus Antochi. Lista de candidati pesedisti pentru alegerile generale de anul acesta mai cuprinde si alte nume de rezonanta, asa cum sunt: Iulian Iancu, Minodora Cliveti sau Dan Stoica.
Lucian BOGDANEL

Adauga un comentariu

*