Profesor batut de un elev

directoarea-hulea111.jpgCaz fara precedent in invatamântul bacauan, un elev a intrat in timpul unei ore si l-a luat la bataie pe profesor, spre stupefactia celor din clasa! Evenimentul a avut loc la Colegiul “Mihai Eminescu”, din Bacau, in timpul unei ore de muzica, la clasa a XII-a C. Sa spunem ca acest liceu beneficiaza de monitorizare video, dupa cum esti anuntat char de la intrarea in scoala. Nu si de paznic insa, cel putin pe timpul programului de invatamânt. Marti, 23 septembrie, Nicolae C., elev in clasa a XII-a B al Liceului cu Program de Educatie Fizica sI Sport din Bacau, a intrat pe usa Colegiului “Mihai Eminescu”, fara sa fie intrebat de cineva ce treaba are in scoala. Nici nu avea cine, pentru ca scoala nu are un post de paznic in schema, ci doar un elev de serviciu inofensiv. Nicolae C. a deschis usa clasei a XII-a C, unde profesorul D. M. isi tinea ora de muzica. A intrat in clasa, s-a repezit la profesor sa-l ia la bataie, timp in care elevii au ramas fara reactie. Pentru a salva cât de cât situatia, profesorul nu a ripostat si a iesit afara din clasa. Pe sala, se pare ca intre cei doi a avut loc un schimb de “replici”, dupa care elevul de la LPEFS a parasit scoala, fara sa fie intrebat nimic. Pentru ca pe strada, in jurul scolii, nu era nici picior de jandarmi, in scoala nu era paznic. De ce? Pentru ca un asemenea post nu exista in schema.

Nu si-a “uitat” proful!

In anul scolar 2007 – 2008, Nicolae C. a fost elev al Liceului cu Program de Educatie Fizica si Sport. In primul semestru, comportamentul sau nu a fost unul pe masura. Orele de muzica le facea cu D. M., care pe atunci era profesor la LPEFS. La sfârsitul semestrului intâi, profesorul de muzica a cerut in Consiliul de Administratie scaderea notei la purtare elevului Nicolae C., lucru care s-a si intâmplat. “Tot semestrul al doilea, Nicolae C. n-a avut decât 11 absente. S-a comportat foarte frumos, spre deosebire de prima parte anului scolar când a si fost eliminat trei zile. Provine dintr-o familie buna. Nu ne-a mai creat nicio problema pâna la sfârsitul anului scolar”, spune directorul Liceului, Ion Mihai. Dar Nicolae C. nu a uitat ce a “facut” profesorul de muzica pentru el. In anul scolar 2008 – 2009, D. M. s-a mutat cu catedra la Colegiul “Mihai Eminescu”. Fostul sau elev a pândit momentul si s-a razbunat.

Sanctionat de politie

“Pe numele lui Nicolae C. a fost intocnmit un proces verbal de sanctionare contraventionala la Legea 61/1991, pentru patrunderea fara drept intr-o institutie publica. A fost amendat cu 500 lei. Nefiind minor, n-a fost nevoie de prezenta parintilor la intocmirea procesului verbal. Mentionam ca a fost sanctionat la plângerea prealabila a profesorului”, spun politistii de la Sectia 2 Politie.

Lacune vechi intr-un invatamânt depasit

Prof. Constantina Hulea, directorul Colegiului “Mihai Eminescu” este extrem de revoltata. “Am facut numertoase adrese catre Primarie sa ne permita sa angajam paznici si in timpul orelor de curs. Nu ni s-a aprobat. Avem si interenat si cantina. Avem solutii, chiar cu elevi de clasa a XII-a, care pot asigura paza, au o situatie materiala precara, dar n-am gasit intelegere. Poate acum, in ceasul al doisprezecelea. Vom face o noua adresa catre Primarie”, spune directoarea Colegiului. De partea cealalta, directorul LPEFS Bacau, Ion Mihai, spoune ca nu stie ce masuri sa ia impotriva elevului sau. “Astept o comunicare din partea politiei. Am discutat doar cu cei din conducerea Colegiului “Mihai Eminescu”, care mi-au adus la cunostinta faptele. Daca se mediatizeaza cazul iar politia imi va comunica masura sanctionarii, voi convoca Consiliul de Administratie pentru a lua masurile care se impun. De marti când a avut loc evenimentul, Nicolae C. n-a mai venit la scoala, asa ca n-am putut discuta cu el”, ne-a declarat Ion Mihai.

Asigurati paza scolilor!

Un lucru este clar, atât Inspectoratul Scolar cât si Primaria trebuie sa ia masuri in ceea ce priveste asigurarea pazei scolilor. Pentru ca, atâta timp cât in statutul de functiuni nu exista prevazuta o asemenea functie, niciun director de scoala nu poate angaja un paznic pe care, oricum, n-ar avea cum sa-l plateasca. Nici vineri, 26 septembrie, la trei zile de la cele intâmplate, conducerea ISJ Bacau nu avea cunostinta de acest caz.
Dan MINDIRIGI U

Comentarii

  1. Dati identitatea reala a lui Nicolae C!! de ce trebuie protejat un golan?

  2. trebuie exmatriculat pe viata din orice forma de invatamant!sa se duca in strainatate sa faca scoala daca are bani!

  3. da’ un pic de puscarie i-ar strica? poate ii vine mintea la cap huliganului.

  4. INVAT IN ACEST LICEU.IMI PARE RAU DOAR PT DIRECTOARE CA ARE PROBLEME DE LA ICEPUTUL CARIEREI’PT PROFESOR MAI PUTIN,MAI VAD SI EI CUM E SA IEI BATAIE

  5. INVAT IN ACEST LICEU.IMI PARE RAU DOAR PT DIRECTOARE CA ARE PROBLEME DE LA ICEPUTUL CARIEREI’PT PROFESOR MAI PUTIN,MAI VAD SI EI CUM E SA IEI BATAIE

Adauga un comentariu

*