Primarul din Stefan cel Mare se confrunta cu zurbagiii de la PNL si PDL

Primarul comunei Stefan cel Mare, Ion Vlasie, s-a procopsit cu trei consilieri pusi pe certuri in permanenta, Romeo Marin (de la PNL), Constantin Jipa (de la PD-L) si Costica Dohotaru (tot de la PD-L), care tulbura tot timpul sedintele de consiliu local si care cauta mereu sa provoace gâlceava, dupa cum ne-a povestit edilul-sef. Cei mai scandalagii s-au dovedit Marin si Jipa, care au gura mare si infama, dar care aduc si acuzatii grave la adresa primarului si executivului local. “Interesant este si faptul ca Marin si Jipa sunt consilieri navetisti, pentru ca ei nici nu locuiesc in comuna, unde nu sunt vazuti decât la sedintele de consiliu, dar nici acolo nu vin decât pentru a provoca scandal – ne-a spus primarul Ion Vlasie. Ei nu urmaresc altceva decât sa obstructioneze activitatea legislativului local si sa acuze executivul de tot felul de fapte inchipuite. Au si motivatii politice, si defecte personale, de caracter, de educatie si de temperament, dar, de cele mai multe ori, ei fac opozitie doar de dragul opozitiei. De exemplu, la una dintre sedinte au fost doua proiecte pe ordinea de zi, legate de extinderea sediului primariei si de achizitionarea unui autoturism. Jipa a votat impotriva extinderii sediului, care este in folosul comunitatii, dar a fost de acord cu achizitionarea masinii, cu care m-as putea plimba si eu. Când l-am intrebat de ce a votat asa, el mi-a raspuns: < >. Asta denota ca ei se impotrivesc proiectelor promovate de noi chiar si fara niciun motiv, sau din motive prostesti”.

Pretexte pentru zarva

Primarul comunei ne-a mai spus ca Jipa, Marin si Dohotaru, dar in special primii doi, se folosesc de orice prilej pentru a-l ataca pe seful executivului local si pentru a-l acuza, inclusiv in presa. La ultima sedinta a legislativului local, cei trei zurbagii au alertat presa sub pretextul ca primarul vrea sa vânda comuna. In realitate, a fost vorba de un proiect privind construirea, de catre un investitor privat, a unei pensiuni turistice in comuna, care ar aduce beneficii imense pentru cetateni, sens in care a fost scoasa la vânzare, prin licitatie publica, suprafata de teren pe care ar urma sa fie amplasat obiectivul. Când au auzit despre ce este vorba, cei trei au dat inapoi si au gasit un alt pretext pentru alerta falsa, motivând ca nu au fost informati de catre primar. “In realitate, ei nici nu-si dau interesul sa afle despre lucrurile bune facute in comuna, pentru care ar putea sa vina la Primarie, sa se informeze – ne-a mai spus primarul Vlasie. La fiecare inceput de an, se aproba executia bugetara, care cuprinde informatii despre toate proiectele noastre si despre toti banii cheltuiti din bugetul local. Deci noi le transmitem toate informatiile, dar ei continua sa se plânga ca nu sunt informati. De fapt, pe ei nici nu-i intereseaza activitatea Consiliului local, ci doar banii câstigati din indemnizatii si boicotarea initiativelor venite din partea executivului si consilierilor PSD. Asa s-a intâmplat si cu proiectul privind infiintarea Politiei comunitare: comisia lor nu s-a intrunit, tocmai cu scopul de a nu acorda avizul necesar, pentru a bloca initiativa, si apoi au cerut sa se anuleze proiectul, pe motiv ca nu exista aviz de la comisie”.

Liberalii si democrat-liberalii au orbul gainilor

Constantin Jipa, sustinut de Romeo Marin si, partial, de Costica Dohotaru, a facut un adevarat taraboi la ultima sedinta de consiliu, strigând din toti bojocii ca in comuna nu s-a facut nimic in ultimii 8 ani, in afara de alimentarea cu apa. In realitate, comuna Stefan cel Mare a avut, sub administrarea PSD, o sumedenie de realizari, mai multe decât in toti ceilalti ani care s-au scurs de la Revolutie, insa liberalii si democrat-liberalii o fac pe orbii. “Pe lânga alimentarea cu apa, noi am inceput si construirea a trei poduri pe pârâul Bogdana, unul in satul Stefan cel Mare si doua in satul Bogdana, pentru care am reusit sa atragem fonduri guvernamentale, prin intermediul unor proiecte de finantare intocmite de noi – ne-a precizat primarul Ion Vlasie. Am realizat si am intocmit proiecte pentru modernizarea caminului cultural, gradinitei cu program prelungit, drumului comunal 121, de la Gutinas, achizitionarea de utilaje de deszapezire si intretinere a drumurilor si multe altele. Avem o gramada de alte proiecte si studii de fezabilitate pentru infiintarea unui camin de batrâni, a unor baze sportive sau a unor parcuri, si urmeaza sa mai intocmim si alte proiecte”. Primarul a precizat ca realizarile sunt mult mai multe, dintre care au fost trecute in revista doar câteva.
Iuliana MIHNEA

Comentarii

  1. zice bine domnul primar are mare dreptate,comuna a inflorit de cand e dansul edil sef. ceilati 3 asayisi consilieri nu au nici un pic de haabar cu ce se mananca functia de primar si vor sa puna bete in roate la proiecte f bune

  2. zice bine domnul primar are mare dreptate,comuna a inflorit de cand e dansul edil sef. ceilati 3 asayisi consilieri nu au nici un pic de haabar cu ce se mananca functia de primar si vor sa puna bete in roate la proiecte f buneţ

Adauga un comentariu

*