Primaria blocheaza traficul pe Stefan cel Mare

sema.jpgCa sa ilustram un asa-zis reportaj facut zilele trecute de colegii nostri de la un post de televiziune aservit Primariei, sa spunem ca aceasta a dat cu bâta-n balta, si nu cu pietroiul, asa cum incorect foloseauau zicala româneasca colegii nostri. De câteva zile, in dreptul Arenei Mall si la intrarea in magazinul Billa, au inceput sa functioneze semafoarele. Este o a doua experienta, dupa cea din intersectia strazii Stefan cel Mare cu Aprodu Purice, si, din câte se vede, e o mare monstruozitate. Nu ne ajungea traficul si-asa supraaglomerat din Bacau, mai era necesar un semafor care sa gâtuie circulatie si pe Stefan cel Mare, devenita o adevarata zona rezidentiala dupa darea in folosinta a SELGROS, ARENA MALL sI BILLA.

Ei bine, dovedindu-si lipsa de capacitatate profesionala, cei care se ocupa din cadrul Primariei Bacau de circulatie au inventat aceste semafoare care nu fac altceva decât sa blocheze cârduri intregi de masini, cozile intinzându-se pâna dincolo de Registrul Comertului intr-o parte a semaforului si pâna in apropierea fostul HCC, cum te duci spre Piatra Neamt, de cealalta parte.

Ce-o fi fost in capul acestor strategi ai Bacaului, numai Dumnezeu stie, cert este ca au facut un lucru de care nu avea nimeni nevoie. Cireasa pe tort o constituie trecerea de pietoni situata la doi, trei metri de semafor, inspre ARENA MALL. Ai verde, trebuie sa te opresti sa acorzi prioritatate, pentru ca acea trecere este semnalizata doar prin marcaj pe asfalt, nu si prin semafoare. Si astfel, se mai pune o piedica fluidizarii traficului.

Pentru ca pietonul vede marcajul, stie ca are voie sa traverseze, se angajeaza in traversare, nefiind impiedicat de nicio culoare a semaforului! Credem ca cel mai bine ar fi ca acest semafor sa aiba soarta celui de la intersectia cu Aprodul Purice, adica sa dispara.
O. MÃNDRILA

Adauga un comentariu

*