Demolarea caselor din Saucesti face victime

strivit.jpgUn barbat din comuna Saucesti a fost zdrobit de zidurile locuintei sale, distruse de inundatii. Accidentul s-a petrecut in timp ce excavatorul ii demola casa pentru eliberarea terenului pe care urmeaza sa se construiasca alta, cu banii de la Guvern. Omul incerca sa recupereze bârne din structura casei, pe care sa le foloseasca iarna la foc.

Ioan Sandor, de 48 de ani din satul Siretul, comuna Saucesti, a fost prins pâna la brâu de zidurile casei, in timpul demolarii. Deoarece locuinta sa a fost in iulie invadata de ape, omul a fost nevoit sa o darâme definitiv si in loc sa construiasca alta cu bani de la guvern. Sotia sa, Floarea Sandor afirma ca barbatul s-a bagat sub darâmaturi ca sa scoata niste bârne pe care sa le puna la iarna pe foc. „Nu avem din ce trai. O ducem foarte greu. A venit un om cu excavatorul si ne-a spus ca trebuie sa demolam rapid casa. Asteptam ca guvernul sa ne ridice alta”, a spus sotia omului prins de darâmaturi.

Au sarit vecinii sa il salveze

Vecinii si rudele sale povestesc cum au sarit sa il salveze pe barbat. „A vazut o bârna mai groasa si a vrut sa o traga ca sa avem lemne de pus pe foc la iarna. Vroia sa recupereze mai multe lemne din structura de rezistenţa a vechii case. Când a tras de un caprior mai gros, a venit tot peretele pe el. Am sarit cu totii sa il salvam. A durat cam jumatate de ora”, a povestit Jenica Marin, ginerele sau. „Doamne fereste! Asa mare necaz, pe capul oamenilor astia nu s-a mai pomenit. Auzi! Sa se bage el sub ziduri pentru niste lemne putedre! Uite, ce nenorocire se poate intâmpla”, a spus una dintre vecine.

Medicii nu se pronunta inca

Omul a ajuns in stare foarte grava la spital cu soc post-traumatic, strivire in zona bazinului si toracelui si posibile leziuni ale organelor interne. „Pacientul a venit la Unitatea de Primire Urgenta in stare foarte grava. Inca nu ne putem pronunta cu privire la sansele lui de supravietuire”, a declarat Nicolae Draghin, medicul de garda. Pacientul a fost dus de urgenta la sectia de terapie intensiva. (Olimpia FILIP)

Adauga un comentariu

*