Consilierii locali ai PSD pregatesc un proiect de amenajare a unei piste pentru biciclete in municipiu

consilieri-biciclete.jpgOrasul Bacau ar putea avea in curând o pista pentru biciclete. Consilierii locali ai PSD lucreaza in aceasta perioada la definitivarea unui proiect in urma caruia in municipiu va fi amenajata o pista destinata iubitorilor ciclismului. Intitulat “Velo Bacau”, proiectul consilierilor social-democrati prevede ca municipalitatea sa achizitioneze 100 de biciclete care ar urma sa fie inchiriate bacauanilor.

“Velo Bacau” a fost prezentat la ultima sedinta de Consiliu Local, dar – spun initiatorii proiectului – ideea are cel putin o luna vechime. “Initiativa am avut-o impreuna cu consilierul Dorian Pocovnicu, inca de acum o luna. Este un proiect care se refera la promovarea mersului pe bicicleta. In principal urmarim educarea copiilor in spiritul unei vieti sanatoase, chiar sportive. Ei sunt viitorul. Insa fara o pista special amenajata nu putem duce la bun sfârsit acest proiect”, a declarat consilierul local Irina Florea, unul din titularii proiectului. Aceasta a mai spus ca un posibil circuit “ciclistic” a fost deja identificat si schitat lânga arterele din oras care dispun de trotuare largi. “Pe strada nu puteam desena un circuit. Am fi aglomerat si mai mult circulatia. Pur si simplu n-ar fi fost posibil”, a mai spus Florea. Circuitul se va intinde in lungul strazii Stefan cel Mare si va taia noul parc din fata catedralei in directia Parcului Cancicov. De aici, traseul va face o bucla pe lânga stadion.

CL trebuie sa cumpere 100 de biciclete

“Avem doua variante in lucru in acest moment. Fie CL va achizitiona 100 de biciclete dotate cu ciclocomputer pentru a fi localizate in trafic, fie va incheia contracte cu firme specializate in domeniul ciclistic care vor inchiria cetatenilor respectivele biciclete. In acest caz Primaria va percepe o taxa firmelor implicate in proiect”, a precizat Dorian Pocovnicu. Consilierul social-democrat a mai spus ca in România este foarte greu sa invingi mentalitatea si inertiile de la nivelul societatii. “Multi consilieri au spus ca asa ceva s-a mai incercat si n-a mers. Dar macar noi cei mai tineri care dam importanta sanatatii si imaginii personale sa oferim un exemplu celorlalti. Cred in puterea exemplului”, a adaugat Florea care a precizat ca in acest moment nu se cunoaste costul exact al implementarii proiectului “Velo Bacau”. “Momentan nu stim care ar fi valoarea totala a costurilor. Trebuie sa discutam cu cei din Primarie pentru a evalua corect costul total al proiectului. De asemenea, trebuie sa vedem ce perspectiva au asupra proiectului cei din aparatul administrativ”, a conchis consilierul local.

La Bucuresti e ieftin

La Bucuresti a fost dat in functiune la finele lunii iulie primul centru de inchiriat bicilete din capitala. Pentru a inchiria o bicicleta este nevoie de o legitimatie de membru. Aceasta costa 100 de lei pe an. Elevii si studentii beneficiaza de o reducere de pâna la 50 la suta. Tarifele de inchiriere a bicicletelor sunt modice. O ora de “dat” cu bicicleta costa 2 doar 2 lei, respectiv 1 leu pe tarif redus. Inchirierea bicicletei pe o zi costa 20 de lei.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. nu-i rea deloc ideea! bravos!

Adauga un comentariu

*