Handbal, juniori/ Gauri mari de generatie, la CSS Bacau

CSS Bacau va aborda noul sezon intern cu doar trei formatii (Juniori I, Juniori III si Junioare III) inscrise in campioanatele nationale, adica jumatate din totalul posilbil
Mai trist este ca singura formatie feminina va fi cea de junioare 3, dupa ce echipa pregatita de Eugen Manoliu a fost cam in fiecare an in turneele finale ale campionatelor nationale. Ultima data, CSS Bacau a ocupat locul 4 la nivel de junioare I, iar multe dintre jucatoarele participante la TF au facut cu succes pasul catre formatiile de senioare.
Ce ne spune aceasta stare de fapt? Ca ascensiunea Stiintei Bacau nu prea vine intr-un moment fast, formatia Gabrielei Manea fiind nevoita in viitor sa-si aduca jucatoare din alte parti. Ce-i drept, Stiinta se bazeaza in prezent pe handbalistele locale, dar din urma nu mai vine aproape nimic.
In mod sigur au fost factori obiectivi care au contribuit la aceasta pauza de generatii, iar aici putem enumera interesul relativ scazut al copiilor pentru handbal (desi Sala Orizont era plina, intr-o perioada) sau numarul mare al celor care au abandonat acest sport pe parcurs, saracia din bugetul CSS si perioada de refacere a Salii Orizont, in timpul careia multi juniori s-au lasat de handbal. Pe de alta parte, credem ca si antrenorii de la CSS si conducatorii clubului poarta o vina, aceea ca au fost delasatori si s-au multumit cu putin. Esecurile de anul trecut (aici trebuie mentionat faptul ca echipa de juniori I campioana in 2007 n-a trecut de faza grupelor in 2008!) n-au fost analizate si masuri nu s-au luat. Ce-o fi, o fi! Veniti voi si faceti treaba, daca va pricepeti mai bine! Aceasta pare sa fie atitudinea la CSS Bacau, ba chiar s-ar potrivi „dupa noi, potopul!”. Pacat. Acum, cjjnd formatiile de seniori ale Stiintei isi asuma rolul de locomotiva a handbalului bacauan, ele au in urma lor foarte putine vagoane.

Adauga un comentariu

*