Fotbal, transfer surpriza/ Tanasa, la Galati

Sunt unii jucatori care chiar daca nu rup gura târgului se bucura de o sonoritate buna a numelui lor si sunt solicitati de echipe mari ale campionatului României. Unul dintre jucatorii respectivi este Marian Tanasa, pâna saptamâna aceasta vârf de atac la FCM Bacau. In urma cu doi ani, Tanasa a fost in probe la Politehnica Timisoara, dar a fost trimis inapoi. Anterior, fiind observat de Gigi Becali la un meci pe Stadionul Letea, latifundiarul a declarat ca-l are in vizor pentru a-l transfera la Steaua. Acum, el este transferat la Otelul Galati, pentru suma de 80.000 de euro, in ciuda esecului rasunator al aventurii sale banatene, dorita si de ex-presedintele Gheorghe Chivorchian, care ii aprecia calitatile.
Cert este ca de la venirea din Timisoara, Tanasa a avut pe ansamblu o evolutie mediocra, iar anul trecut ghinionul unei accidentari l-a tinut o buna perioada pe tusa.
Ceea ce atrage insa la tânarul vârf de atac (23 de ani) este masivitatea sa, caracterul disciplinat si dorinta de a progresa, alaturi de referintele pe care cluburile care-l doresc le primesc din Bacau.
Tanasa a fost un junior cu calitati exceptionale, un golgeter aflat pe aceeasi treapta cu mult mai mediatizatul Andrei Cristea. Avea un foarte bun joc de cap, suta puternic de la distanta si, oricât pare de exagerat, avea si o tehnica individuala rafinata. Era pe-atunci, la sfârsitul perioadei sale de juniorat, tipul de om care muncea mult la antrenamente, dar si facea noaptea taximetrie, pentru a-si ajuta familia. Putina lume stie ca pe acele vremuri CFR Cluj si l-a dorit in rândurile sale. Poate ca acum ar fi fost campion.
Nenorocul lui a fost ca la FCM Bacau, atunci când a devenit senior, stilul de joc consacrat al formatiei nu i se potrivea deloc. Galben-albastrii jucând defensiv, la distrugerea combinatiilor adversarilor (inscrierea golurilor facându-se mai mult accidental), Tanasa era obligat sa faca de unul singur presing asupra defensivei adverse. El alerga ca nebunul dintr-o latura in alta a terenului (dar cu un efect minim pe ansamblul jocului), iar când primea mingea (asta se intâmpla foarte rar) era mai tot timpul izolat intre trei fundasi. „Primea” este un fel de a spune, pentru ca la FCM Bacau mingea este sutata puternic din aparare in atac, la intâmplare (cica „balon de angajament”), doar-doar s-o intâmpla ceva. Azi asa, mâine asa, intâlnindu-se putin cu „obiectul” si descurajându-se din ce in ce mai mult, huiduit copios de putinii spectatori pentru ocaziile de gol ratate, Tanasa a cam uitat sa joace, fiind sub nivelul sau din juniorat.
Din fericire, Marian este inca tânar, iar la Galati va avea un antrenor care a ridicat multi fotbalisti al caror nume nu spunea nimic. Intâmplarea face ca Tanasa sa ajunga in trupa lui Petre Grigoras in acelasi timp in care veteranul ex-clujean Adrian Anca si-a reziliat contractul cu Otelul Galati. Bafta, Mariane! Arata intregii tari ce poti!

Comentarii

  1. e un jucator expirat…..e mai bn k a plecat de la bacau….multumim ca ai fauct un bine bacaului !!!!!!!1

  2. felicitari pentru analiza „tacticii” FCM Bacau! de mult asteptam sa citesc asta intr-un ziar!

Adauga un comentariu

*