Alianta PNL-PDL nu mai functioneaza nici pe hârtie

politic1.jpgUn proiect de hotarâre a picat in sedinta de ieri a CL Bacau din cauza votului impotriva dat de o parte a consilierilor democrat-liberali. Votul exprimat de acestia contravine prevederilor protocolului incheiat dupa alegeri de liderii PNL si PDL. Marul discordiei l-a reprezentat un teren de peste doua hectare, situat in vecinatatea Centrului de Cultura “George Apostu” (fosta casa de oaspeti)

Alianta Stavarache – Nistor sau PNL-PDL nu mai functioneaza. Nascuta in chinurile rezultatului obtinut la alegerile locale de formatiunea portocalie, intelegerea bipartita da semne de oboseala. In sedinta de ieri a consiliului local, divergentele dintre cele doua partide au iesit la iveala, in momentul in care consilierii si-au exprimat votul asupra unuia din punctele fierbinti de pe ordinea de zi. Punctul de interes l-a constituit inscrierea in inventarul domeniului public al municipiului a unui teren in suprafata de peste 22 de mii de metri patrati, situat in vecinatatea Centrului International de Cultura “George Apostu”. Primul inscris la cuvânt a fost consilierul Ioan Chiriac (PDL). Acesta a pledat pentru un vot impotriva initiativei municipalitatii. “Vad ca dorim trecerea in domeniul public al Primariei a unui teren care apartine Centrului de Cultura. Acesta a facut deja un demers pe lânga Guvern pentru ca respectivul teren sa fie introdus in domeniul public al statului. Nici macar nu e prezent directorul centrului la aceasta dezbatere. Daca am vota, hotarârea noastra ar fi ilegala”, a declarat Chiriac. Acesta si-a exprimat temerea ca dupa ce terenul de peste doua hectare va fi trecut in proprietatea municipalitatii va fi dat spre concesionare clientelei politice locale a PNL. Pozitia pedelistului a fost combatuta de liberalul Cristian Cojocaru. Acesta a precizat ca terenul in cauza nu are niciun proprietar de drept si ca pentru a se putea construi pe el e necesara stabilirea unuia. “Aducem un beneficiu centrului de cultura daca vom trece terenul in domeniul public al municipiului”, a subliniat Cojocaru. La rândul sau, primarul Stavarache a declarat ca terenul a fost dintotdeauna al municipiului.

Peste putin timp va aparea si concesionarul

Replica lui Chiriac nu s-a lasat asteptata. Acesta a precizat ca nu va trece mult timp si, dupa votarea schimbarii proprietarului terenului, va aparea si un concesionar. “In toata tara nu sunt decât doua astfel de centre. Peste putin timp vom avea la mapa, in urmatoarele sedinte, o hotarâre privind concesionarea respectivului teren. Acestia vor fi pasii. Nu se poate sa votam asa ceva. Dupa ce seful de sedinta, consilierul liberal Ilie Bârzu, a fost admonestat de social-democratul Nicu Zaharia, acesta din urma sugerând ca discutiile au scapat de sub control, s-a trecut la votarea punctului. Aici, surpriza: consilierii nu s-au putut pune de acord asupra modului in care trebuia sa se voteze – vot secret sau deschis. Dupa mai multe tergiversari s-a cazut de acord pe varianta de vot secret. In urma exprimarii optiunilor, proiectul a cazut cu 10 voturi pentru si 8 impotriva. Daca avem in vedere ca au fost prezenti doar 18 consilieri, din care sase social-democrati, e clar ca doua voturi au venit dinspre PDL, in speta Chiriac – opozant deschis al initiativei municipalitatii – si, cel mai probabil, Mihai Slic. Voci din cadrul consiliului au afirmat ca liberalul Lucian Ciubotaru ar fi fost beneficiarul “punctului 9” de pe ordinea de zi. Acesta a infirmat categoric ca ar avea vreun interes imobiliar in zona respectiva.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. ce alianta putea iesi intre nistor si stavarache??? un fel de lolek si stan(nadia), bolek si bran la un loc! de fapt, „romeo si vasile(JULIET)” suna destul de bine! chiar romantic 😉

  2. Botomei Vasile-Drd.Avocat ,Presedintele PARTIDUL DEMOCRAT-LIBERAL ORGANIZATIA JUDETEANA BACAU (LEGAL INFIINTATA ) a zis:

    Nu va alarmati copii,nu s-a ocupat destul d-nul Romeo Stavarache de aceasta afacere. Taberele de luciferi(DRACUSORI) din Consiliul Local al Mun.Bacau,nu au ajuns inca la o intelegere,iar D-nul primar, a vrut sa demonstreze dracusorilor din totate taberele din Consiliu Local ,ca nimic nu se face si nimic nu se desface fara implicarea totala a domniei sale. Ve-ti vedea in luna urmatoare,sau cat de curand,ca se v-a aproba .Se va negociaza intre membrii partidelor cu alte afaceri ,daca nu cu tartorul ,,initiatilor,, din P.S.D.,sau din aripa initiatilor din francomasoneria Olaru si Nistor din PD-L(cel clandestin,care nu are acte de infiintare si nici de inregistrare ,conform Legii fiscale si a Legii Partidelor politice) si, la o alta sedinta se va vota ,dupa modelul altor hotarari ,ca de exemplu :Gepex Parc din afacerea cu S.C.Vasion S.R.L. . Consilierul Chiriac este si el un pui de diavol,daca nu e chiar unul mai batrin,din Clubul ,,ROTARII,, care cel mai probabil la urmatoarea sedinta cu pricina ,vom vedea ca v-a lipsi.Asa i se v-a i se v-a sugera din Clubul Rotarii! Cum vor fi corupti alesii?… O concesiune directa sau o licitatie aranjata pentru vre-un teren din vre-o Piata,din Bacau ,sau alte interese.Cam asa se face coruptia consilierilor care nu au votat .Doar doi ar mai fi trebuit sa voteze. Cat despre mai noul consilier Cojocaru intrat pe lisa P.N.L.,este incorecta afirmatia sa!Halal avocat! Face Baroul d-lui Haratau ,de ras!Oare acel teren nu a avut si el un proprietar mai inainte de nationalizare!? Faceti un parc frumos ,d-le Primar, pe acel teren,ca oricum administratia Sechelariu din mandatul 2000-2004,din care se mai regasesc si acum unii dintre consilierii locali,au desfiintat Parcul Oraselul Copiilor din spatele Stadionului Municipal Bacau si ,nu a mai fost recuperat acel teten! Propunerea mea este sa reintoduceti acest proiect de hotarare la o sedinta viitoare, direct cu un amendament de acest fel:,,terenul se preia cu destinatie directa de parc !!! Dupa asta stiti Dv.ce sa faceti! Mai accesati niste fonduri europene ,nerambursabile, si le dati la politicieni sa ciupeasca din astfel de fonduri, nu din teren.. !!! Conform Legii: ,,Bunurile abandonate revin Statului,,! COD CIVIL. Proiectul de hotarare se pare ca este legal.Juristii d-LUI PRIMAR AU FACUT BINE PROIECTUL.Este un intyeres corect al municipalitatii! Cu respect, pt.cititori si pt.ziar, Av.drd.Botomei Vasile-

Adauga un comentariu

*