Vasile Ailincai: „Programul de dezvoltare a Moinestiului e in plina desfasurare”

Campania electorala desfasurata in municipiul Moinesti a fost una urâta, agresiva, lipsita de continut de multe ori, fara obiective concrete, fara solutii financiare acoperitoare. Intr-un cuvânt: nelamuritoare pentru cetateanul moinestean. Unii doar si-au dat cu parerea, necunoscând problematica municipiului Moinesti, neputând pune accent pe ceea ce inseamna lipsa locurilor de munca, investitii, sustinerea programelor de dezvoltare durabila aprobate in Consiliul Local, rezultatul unei contributii largi a partidelor politice din municipiu si a cetatenilor. Pâna si eu, ca si candidat, am ajuns intr-o faza de exasperare din pricina sloganurilor electorale puerile si a poluarii fonice. Sunt convins ca cei mai multi dintre cei care candideaza la fotoliul de primar al Moinestiului, nu au habar ce inseamna administratie locala. Daca ar câstiga altcineva, ar ajunge in scurt timp la faza de lipsa de fonduri sau resurse financiare, toate acestea insumând de fapt necunoasterea, nepriceperea, lipsa de raspundere.
Programul de dezvoltare durabila a Moinestiului este in plina derulare. Noi incercam sa folosim resursele financiare locale, apelam si la credite, dar si la programe de finantare externa, multe dintre acestea fiind finalizate, altele in desfasurare, iar multe urmeaza a fi accesate. Cred ca moinestenii nu vor sa
infiinteze o gradinita sau o scoala in institutia primariei. Trebuie sa aleaga cu inima, dar mai ales cu mintea daca nu doresc sa stagneze dezvoltarea orasului, sa ramânem in urma in conditiile in care traim intr-o tara europeana.
Ma vad nevoit sa explic oamenilor ce inseamna alimentarea cu apa a municipiului. Cetatenii trebuie sa stie sa exista doua surse, una dezvoltata in timpul primului mandat, care poate asigura alimentarea 24 de ore din 24. A doua, acea mare investitie de peste 200 miliarde este finalizata, insa trecerea la acest nou sistem de alimentare, ar insemna automat cresterea pretului la apa de 2, 3 ori. De aceea, pâna la recuperarea unor cheltuieli, vom merge pe sistemul vechi. Cel mai important lucru este, insa, ca dorim sa reabilitam conductele subterane, pâna la ultimul cartier al municipiului. Asta inseamna reducerea pierderilor, o calitate mai buna a apei si pret acceptabil pentru consumator.
Este simplu sa te gândesti ca poti conduce o primarie, un oras având doar o firma cu câtiva oameni care au adus beneficii si pe alte cai decât cele legale. Trebuie sa stii sa faci administratie, sa stii sa conduci oameni sau institutii, iar experienta este un avantaj.
Eu urez bafta tuturor candidatilor si adresez o rugaminte moinestenilor, aceea de a studia cu atentie acea brosura care cu siguranta va raspunde la foarte multe intrebari. Invit cetatenii la vot si am incredere ca vor fi oameni cerebrali si exigenti. Nu uitati ca orice noua experienta poate costa viitorul copiilor si al nepotilor nostri. Avem nevoie de un primar si de consilieri locali si judeteni puternici. Sper ca ziua de 1 iunie, ziua in care cetateanul responsabil voteaza, va fi o duminica a succesului!

Ec. Vasile Ailincai, primarul municipiului Moinesti

Adauga un comentariu

*