Candidatii la presedentia CJ, fata in fata

Candidatii la sefia Consiliului Judetean Bacau s-au confruntat ieri in cadrul unei intâlniri organizate de mass-media bacauana. Cei prezenti au recunoscut meritele actualului presedinte al Consiliului Judetean Bacau si realizarile anilor de mandat. „Indiferent cine va veni la conducerea Consiliului Judetean, va trebui sa continue ceea ce a inceput Dragos Benea”, a fost concluzia celor prezenti, ilustrata prin prioritatile pe care si le propun in urmatorii ani, ca presedinte al CJ. Din cei aproape o mie de kilometri de drum judetean au fost asfaltati 500, s-au demarat procedurile pentru concesionarea Aeroportului International Bacau, ( datorita evaluarii consortiului Delloite -Bostina- Iptana, aprobat de CJ, la initiativa lui Dragos Benea, in data de 12 iunie are loc licitatia pentru atribuirea spre concesionare si modernizare a Aeroportului Bacau), s-au demarat programe pentru sprijinirea elevilor (proiect initiat si promovat de Dragos Benea), cele „13 legende pentru promovarea imaginii judetului, promovarea si revigorarea vietii de la sate s.a.

Candidatii au dezaprobat lasitatea si indiferenta lui Ionel Paler si a lui Vasile Nistor

La intâlnirea care a avut loc ieri au participat marea majoritate a candidatilor pentru presedentia Consiliului Judetean. Si-au expus programul si au discutat despre proiectele pe care le-ar promova de pe pozitia de presedinte al CJ, Dragos Benea de la PSD, Codruta Arvinte de la PRM, Ionel Popa de la PR, Andrei Borto de la UDMR, Puiu Vasile de la PNDC, Dorinel Ifrim de la PNG-CD, Dorin Jipa de la PIN si Vasile Lepadatu de la PNTCD. De la confruntarea televizata au lipsit reprezentantii unor partide parlamentare, unii dintre ei cu functii de deputat. Cei prezenti in sala au dezabrobat fatis lipsa de respect a celor care au absentat de la singura confruntare fair play. „Este o lipsa evidenta de respect fata de noi dar si fata de cetateni. Din pacate, de fiecare data reprezentantii PD-L si PNL refuza participarea la o dezbatere in interesul cetatenilor. Ei fug de responsabilitate”, a spus Dragos Benea. Deputatii Ionel Paler si Vasile Nistor au lipsit de la confruntarea de ieri fara nici un motiv. Au mai ramas neocupate in sala scaunele lui Constantin Avram, Doinita Ionet, Constantin Alexa, Iulian Alexa si Ionel Elefteriu. „Sa ne spuna cum au promovat judetul de la Bucuresti, care au fost initiativele lor, promovate cât au stat in Parlament. De fiecare data refuza o confruntare in interesul bacanilor”, a mai spus presedintele Benea, facând referire la Ionel Paler si Vasile Nistor. Despre lipsa de respect si lasitatea celor doi candidati au mai facut referire si Dorinel Ifrim, Ionel Popa, s.a.

Dragos Benea a vorbit despre realizari si viitor

Conform regulilor stabilite, in ordinea de pe buletinele de vot, fiecare candidat a avut trei minute pentru a-si expune prioritatile pentru urmatorii ani, in cazul in care va fi ales presedinte al Consiliului Judetean. Primul care a luat cuvântul a fost presedintele Dragos Benea, de la PSD, aflat la pozitia a patra pe buletinele de vot. „Ca presedinte al Consiliului Judetean Bacau, voi ajuta la cresterea neta a calitatii vietii in judet. Voi continua proiectele ce tin de realizarea infrastructurii in tot judetul. Pâna acum am realizat 500 de kilometri de drumuri judetene din o mie existenti. Prin proiectele pe care le voi propune si prin accesarea fondurilor europene, voi ajuta la resuscitarea vietii economice ale oraselor. Pentru localitatile rurale voi accesa fonduri europene. Unul din sloganurile mele este sa aduc satul mai aproape de oras. Am spus si la lansarea candidatilor PSD, de la Romexpo, ca vreau sa scot satele din noroi”, a precizat Dragos Benea. Programul actualului presedinte al Consiliului Judetean, bine ancorat in realitatile judetului, datorita experientei ultimilor 10 ani in administratie, atinge toate nivelurile realitatii: sanatate, educatie, promovarea traditilor, a bisericii, modernizarea infrastructurii, etc.

Candidatii la presedentia CJ isi doresc continuarea proiectelor incepute in 2004-2008

Andrei Borto este candidatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. „Voi ajuta la refacerea infrastructurii, a scolilor. Am putea face mai multe pentru biserici, indiferent de apartenenta religioase”. Codruta Arvinte, candidatul PRM la sefia CJ a venit cu un slogan original in campanie: „Incearca si cu o femeie”. la intlnirea de ieri a promovat ideea Zonei Metropolitane, a spitalelor si atragerea de fonduri europene. Profesorul universitar Puiu Vasile, Prorectorul Universitatii Bacau si-a axat programul pentru presedentia la CJ, strict pe rezolvarea problemelor studentilor si atragerea elevilor de la sate in programe subventionate de institutia judeteana. Dorinel Ifrim de la PNG-CD s-a declarat mândru de apartenenta la partidul lui George Becalli, fapt care tine loc si de un program serios, Dorin Jipa s-a concentrat pe dezvoltarea infrastructurii (Aeroportul Bacau). Vasile Lepadatu de la PNT CD s-a autointitulat reprezentantul dreptei veritabile, garantul proprietatii etc. Sirul candidatilor a fost incheiat de presedintele Partidului Republican, Ionel Popa. „Am stat aproape 25 de ani in Australia si am vazut cum functioneaza o societate democratica, am inteles mecanismele unei administratii functionale. Ca presedinte al Partidului Republican consider ca Dragos Benea este candidatul care ar putea duce la bun sfârsit proiecte, care sunt comune in cea mai mare parte cu intentiile partidului ce-l reprezint”, a spus Ionel Popa.

Dumitru Leonte, suparat pe PD-L de la Tamasi

In sala au fost prezenti si câtiva cetateni, veniti sa-si spuna nemultumirile si sa faca propuneri candidatilor la presedintia CJ. Dumitru Leonte din Tamasi si-a facut o prezentare succinta, dupa care a lansat câteva atacuri la adresa Partidului Democrat Liberal si a presedintelui acestuia din Bacau, care nu a sustinut legea pensiilor. „As vrea sa stiu daca stie cum se cheltuie banii la primariile comunelor”, a venit solicitarea lui Dumitru Leonte, care a adresat cu aceasta ocazie si o scrisoare deschisa, cu referire la prrimaria din Tamasi.

ADIB, solutia pentru atragerea de fonduri europene

Finalul intâlnirii candidatilor la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bacau a fost realizat prin prezentarea succinta a mesajului care sa ajunga la Bacauani in data de 1 iunie. „Vreau sa-l felicit pe Dragos Benea pentru initiativa lui cu cele 13 legende. Judetul nostru avea nevoie sa apara in lume cu astfel de nume”, a spus Vasile Lepadatu, de la PNTCD. „Chiar daca nu am aceeasi experienta ca Dragos, as vrea ca bacauanii sa inteleaga ca noi femeile ne implicam la toate nivelurile si avem capacitatea de a dezvolta proiecte importante”, a spus Codruta Arvinte facând referire la „Asociatia Zona Metropolitana. In aceeasi ordine de idei, Dragos Benea a vorbit despre proiectul initiat de el in ultimii ani, care da deja roade, e vorba de Asociatia pentru Dezvoltare Intercomunitara Bacau (ADIB), care va primi botezul la Judecatoria Bacau zilele acestea. „Eu am spus de mai multe ori ca la nivelul judetului avem nevoie de o structura care sa fie capabila sa atraga fondurile europene. Avem acum in fata o investitie majora, care se poate derula numai prin ADIB, cu un operator unic pentru reteaua de apa, un operator regional, rezultat din fuziunea Apa Serv cu RAGC. In ultimii ani aam capatat pe deplin experienta in privinta derularii unor investitii europene. Am lucrat cu reprezentantii Bancii Mondiale, cu fonduri PHARE, Sapard, cu ISPA”, a mai spus presedintele in exercitiu al Consiliului Judetean Bacau.
Mircea MERTICARIU

Comentarii

  1. Codrin a zis:

    @ MIRCEA
    Cateva observatii pentru tine, fara suparare, pentru ca scrii cum scrii si poate reusesc sa te ajut un pic.

    1.”care sa ajunga la Bacauani in data de 1 iunie”

    „bacauani” trebuia scris cu „b” mic.

    2. Si parca e „presedintia”, nu „presedentia” daca imi amintesc eu bine…

    3. Si nu e „Dorinel Ifrim” (ca ala-i altul…), ci Daniel Ifrim. Confuzie grava.

    4. Ce cauta „s.a”, „etc” in text ?

    E intrebare retorica, nu solicit raspuns :))). Sper sa vad o imbunatatire in textele viitoare…

    5. „prezentarea succinta a mesajului care sa ajunga la Bacauani in data de 1 iunie” – mesajul nu ajunge pe 1 iunie la bacauani… ci atunci cand este lansat… pe 1 iunie sunt alegerile, degeaba mai ajung mesaje atunci… unde-i logica ?

  2. Ar mai fi de adaugat:
    1. Nu a fost organizata de mass-media bacauana, ca Desteptarea nu reprezinta „singura” mass-media bacauana
    2. „Cei prezenti au recunoscut meritele actualului presedinte”. Asta pentru ca au fost doar lingai, iar adevaratii contracandidati – Palar, Avram si Nistor nu au fost acolo.
    3. Becali cu un singur „l”.
    Si mai sunt dar m-am plictisit. Oricum textu e varza.

Adauga un comentariu

*