Sanduleni, comuna prin care trece drumul spre Europa

De 12 ani lucreaza in administratia publica. Patru ani a fost viceprimar, iar din 2000 si pâna astazi este primarul comunei Sanduleni. Despre Vasile Dumitru se pot spune multe. Ca este popular, ca se amesteca cu tineretul pe terenul de fotbal duminica, dar si ca este un bun gospodar. Dovezi? Sunt multe si comuna Sanduleni demonstreaza,pe fiecare zi ce trece, ca este tot mai aproape de Europa.

Timp de patru ani, Vasile Dumitru a fost viceprimarul comunei Sanduleni. „Am invatat multe in acei patru ani. Pot spune ca au fost anii mei de ucenicie in administratia publica. In 2000 mi-am luat inima in dinti si am candidat la functia de primar. Am câstigat, dar imediat am realizat ca aceasta nu insemna nimic daca nu faceam ceva pentru cei care au avut incredere in mine. Nici nu stiu când au trecut opt ani. Au fost grei, au fost usori? Cred ca cel mai bine pot raspunde cetatenii comunei. Convingerea mea este ca am reusit ca, impreuna cu ei, sa realizez multe lucruri bune in comuna”, spune Vasile Dumitru, unul dintre primarii tineri din judet.

Drumuri…europene!

„Ma bucur ca am reusit sa asfaltez Drumul Comunal 172 in satul Coman, investitia costând 15 miliarde lei, iar banii au provenit de la Consiliul Judetean. Apoi am terminat podul de peste râul Tazlau, care a costat 26 miliarde lei, finantarea fiind asigurata tot de Consiliul Judetean, dar si de Guvern. Nu de actualul Guvern liberal, ci de cel de dinainte, Guvernul PSD. Daca mergeti prin comuna Sanduleni veti vedea ca toate drumurile comunale, toate ulitele, au fost balastate si reabilitate. Am facut aceste lucruri cu forte proprii, ajutându-ne de Raba Primariei si buldoexcavatorul acestei institutii”, spune Vasile Dumitru despre drumurile din comuna Sanduleni. Tot la acest capitol poate fi amintita si amenajarea unui pod peste râul Tazlau, in valoare de sase miliarde lei, cu bani de la Consiliul Judetean. Podul de peste Tazlau din satul Mateesti se afla in constructie si costa noua miliarde lei, cu bani de la Consiliul Judetean”, spune Vasile Dumitru.

Scolie, punct lochit, punct lovit!

Un lucru cu adevarat important pentru starea invatamântului din comuna Sanduleni a fost reabilitarea si repararea tuturor scolilor cu clasele I – VIII. „La scoala cu clasele I -VIII din Sanduleni a fost montata o centrala termica, a fost introdusa apa curenta, a fost inlocuita instatia electrica, s-a construit un grup nou sanitar, s-au montat termopane. Investitia a costat peste trei miliarde lei. La scoala din satul Coman au fost facute numeroase investitii, incepând de la centrala termica, grupul sanitar, termpoane, apa curenta, instalatie electrica, amenajarea curtii. In satul Versesti, la scoala cu clasele I – VIII, s-a montat o centrala teermica, s-a construit un grup sanitar nou, s-a introdus apa curenta, s-a adus mobilier nou”, spune Vasile Dumitru.

Toate ulitele sunt iluminate a la giorno!

In toate satele din comuna, ulitele sunt iluminate „a la giorno”. A fost revizuita instalatia electrica iar acolo unde a fost cazul au fost inlocuite becurile cu lampi economice. „Am cheltuit peste 300 milioane lei de la bugetul local pentru a pune la punct iluminatrul public”, spune primarul.

Caminul cultural prinde viata

Sub ochii locuitorilor comunei Sanduleni, se inalta cu fiecare zi ce trece, o cladire impunatoare, vizavi de Primarie. „Este vorba despre cladirea noului Camin cultural care va avea o suprafata utila de 1100 metri patrati. Investita costa peste 17 miliarde lei iar banii au fost asigurati in cea mai mare parte de Consiliul Judetean. Lucrarea a inceput anul trecut si cred ca va fi finalizata in 2009. Deja s-a ajuns in stadiul de montare a sarpantei”, spune Vasile Dumitru.

Sprijin financiar acordat bisericilor

Consiliul local al comunei Sanduleni a acordat un sprijin financiar tuturor bisericilor din comuna, atât celor ortodoxe cât si celor catolice. „Au fost alocate peste 200 milioane lei de la bugetul local celor patru biserici, doua catolice si doua ortodoxe”, spune primarul. In comuna exista un dispensar uman cu un medic de familie, un dispensar veterinar, o farmacie si un cabinet stomatologic.

Proiectele primarului

„Cred ca voi reusi sa-mi termin proiectele si sa continui sa fac lucruri utile pentru cetatenii comunei. Exista un studiu de fezabilitate si un proiect tehnic pentru asfaltarea a 6, 4 kilometri de drum in satele Coman, Sanduleni, Versesti, Orasa – Avram si Stufu. Proiectul si studiul de fezabilitate a fost depus la Masura 322. De asemenea, intentionam sa amenajam in Sanduleni o moderna baza sportiva, sa renovam Caminul cultural din satul Coman, sa continuam modernizarea scolilor unde n-au fost montate termopane, inclusiv cladirea Primariei. Vrem sa amenajam parcuri de joaca pentru copii in satul Versesti si sa finalizam toate lucrarile incepute. In sfârsit, vrem sa construim o scoala noua in satul Stufu”, spune Vasile Dumitru, primarul care vrea sa ramâna primar si dupa alegerile din iunie. Dupa tot ce a facut, are toate sansele.

Comentarii

  1. FELICITARI!

  2. felicitari!pt tot ce a_ti facut pt satul Versesti.

Adauga un comentariu

*