Jaf in locuintele batrânilor

Dupa ce mai multi batrâni au fost jefuiti in propriile case, alte doua cazuri au fost inregistrate in ultimele zile. Doua tinere brunete au reusit sa pacaleasca mai multe persoane vârstnice din municipiul Bacau. Infractoarele au furat sume mari de bani din locuintele victimelor. La primele ore ale diminetii, Elena P., de 74 de ani, a anuntat politia ca i-a disparut din casa suma de 260 de lei. Echipa de politisti a constatat ca batrâna a fost furata prin acelasi mod de operare ca si cazurile precedente. La usa Elenei P. s-a prezentat o tânara care pretindea ca este angajata a unei firme. Hoata i-a spus femeii ca ii va oferi gratis detergent, servetele, burete de bucatarie, solutie de spalat vasele, balsam de rufe, inalbitor, pasta si periute de dinti. Batrâna i-a permis accesul in bucatarie, timp in care o alta tânara a batut la usa si a patruns in locuinta, cele doua spunând ca sunt colege. Una dintre femei i-a cerut victimei o coala de hârtie si un pix, cu intentia de a nota produsele pe care le va primi. La putin timp, cealalta a cerut permisiunea sa mearga la toaleta. De fapt, infractoarea a cautat prin lucruri si a furat toti banii pe care i-a gasit, 260 de lei. Tinere i-au promis femeii ca ii vor mai aduce cozonac, faina, masline, cascaval si ulei si i-au lasat un pachetel cu detergent de vase. In câteva minute, cele doua s-au fa
cut nevazute. Dupa ce a descoperit disparitia banilor, vârstnica a sesizat politia. Oamenii legii au intocmit dosar de cercetare penala, insa femeile nu au fost identificate.

A ramas fara 4800 de lei

Brunetele au dat insa cel mai mare tun la casa Elenei B., de 80 de ani. Batrâna avea 3170 de lei, 340 de dolari si 50 de euro. Victima a ramas, in câteva minute, fara banii pe care ii adunase in câtiva ani. Femeia a fost momita cu detergent, sapun, servetele si balsam de rufe. Infractoarele au operat in acelasi mod si au plecat de la casa batrânei cu toti banii gasiti. Irina, asa cum s-a prezentat, a spus ca trebuie sa plece fiindca o asteapta masina firmei. La scurt timp, batrâna a sesizat lipsa banilor, a chemat rudele si politia.

„Nu permiteti accesul in casa”
Politia recomanda: aveti grija cui permiteti accesul în casa, verificati legitimatiilor celor care se recomanda ca fiind angajati ai unor institutii, sesizati imediat ce constatati comiterea unei infractiuni politia la 112 si foarte important nu intrati în câmpul infractional. Banii sau alte obiecte de valoare nu le tineti în locuri accesibile oricarei persoane care va viziteaza.
Anca Elena COTFAS

Adauga un comentariu

*