“TI AMO” va avea parada pe strazile Onestiului

Pentru prima data in istoria festivalului international “TI AMO”, de la Onesti, care se afla la a XIII-a editie, se va organiza o parada pe strazile municipiului, la care vor lua parte cei 21 de concurenti din strainatate, care vor purta pancarte cu numele tarilor din care provin, precum si cei 23 de interpreti din România, care vor avea placarde cu numele oraselor sau judetelor lor. Parada concurentilor si a insotitorilor se va desfasura pe traseul Casa de Cultura – B-dul Republicii – Strada Tineretului – b-dul Oituz – Primaria Onesti. “Editia de anul acesta va fi una deosebita, cu foarte multe surprize placute pentru concurenti si insotitori, dar si pentru publicul onestean – ne-a declarat profesorul Theodor Adobricai, presedintele festivalului TI AMO. Pe lânga parada, noi studiem posibilitatea ca spectacolul de gala sa il organizam in aer liber, pe platoul din fata Casei de Cultura, dar acest lucru depinde de mai multi factori, dintre care cel mai important este vremea. Insa am stabilit deja un program turistic interesant, care include vizite in mai multe zone din oras, din judet si din tara. La spectacolele din cadrul festivalului, am pregatit si circa 200 de invitatii gratuite pentru elevii de la unitatile de invatamânt din oras, care le vor primi la momentul oportun. Scenariul, programul artistic, decorurile, cupele si materialele tiparite sunt si ele gata, iar pregatirile sunt finalizate, per total, in proportie de circa 97 %”.

44 de finalisti, din 13 tari

In finala festivalului “TI AMO”, care se va desfasura in perioada 19 – 25 mai, au fost admisi, in urma preselectiei, 20 de interpreti din România, la care se adauga cei 3 câstigatori ai festivalului “Star Musik” (fara preslectie), precum si 21 de concurenti din 12 tari straine: Israel, Bulgaria, Malta, Serbia, Turcia, Italia, Taiwan, Republica Moldova, Ucraina si Spania, plus Palestina si Germania, reprezentate pentru prima data la Onesti. Judetul Bacau va fi reprezentat de Alexandra Anghelache (din Moinesti) si Dragos Lucian Alecsa, Cosmina Spinu, Cosmin Tolescu si Andreea Rusu (toti din Onesti).
Organizatorii festivalului sunt Primaria Onesti, Asociatia Nationala a Caselor de Cultura din România si Casa de Cultura din Onesti, iar manifestarea este sustinuta de 9 parteneri media, printre care si ziarul “Observator – editie de Bacau”. Festivalul a fost sponsorizat de Primaria Onesti, Consiliul Judetean Bacau, Petrom Service, Kosarom, Hotel Trotus, Bucovina – Ape Minerale, Bucium, Pepsi, Hotel Sport si Romtexim Bacau. Din juriul festivalului fac parte Titus Andrei (presedinte), Costel Costandache si Iulian Munteanu (din partea Onestiului), precum si reprezentanti din Italia, Bulgaria, Turcia, Malta, Spania si Serbia.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. ce draq cauta cosmin spinu la ti amo??? :)):)):))
    tipa asta e varza noroc ca da masa si tacsu bani in stanga si in dreapta

Adauga un comentariu

*