Oamenii lui Stavarache au masacrat 130 de câini

caini-1.jpg130 de câini comunitari, aflati in adapostul de la iesirea din Bacau spre Nicolae Balcescu au fost ucisi – asta deoarece, in zona, au fost confirmate doua cazuri de turbare – reprezentantii Federatiei Protectiei Animalelor considera ca acestia au fost omorâti ilegal si ca va depune plângere penala – la cateva ore, acesta si-a schimbat declaratia si a afirmat ca “accepta incalcarea legii!” – reprezentantii Primariei se contrazic in declaratii – dupa ce afirma ca “toti câinii comunitari din oras trebuie ucisi!”, la câteva ore, acestia retrag echipajele de hingheri de pe strazile Bacaului

Olimpia FILIP

130 de câini comunitari care traiau in adapostul de la iesirea din Bacau spre Nicolae Balcescu au fost ucisi, in ultimele zile, de lucratorii Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei. Aceasta deoarece, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au confirmat prezenta a doua cazuri de rabie in zona. In plus, reprezentantii Primariei au decis ca toti câinii care vor fi gasiti pe strazi sa fie ucisi. “Tot ce strângem de pe strazi se va eutanasia! Nu stim exact numarul câinilor. Anum trecut am avut in jur de 2.000 de câni. Anul acesta nu stim exact”, a declarat Viorica Marcu, directorul Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau.

“Ilegal!”

Presedintele Federatiei Asociatilor de Protectie a Animalelor, Mircea Serbanoiu e convins, intr-o prima faza, ca uciderea patrupedelor este ilegala. “Exista o lege! Ea trebuie respectata! Se interzice eutanasierea animalelor! Ce s-a intâmplat la Bacau e ilegal! Daca s-a confirmat rabia la doua animale, doar acestea puteau fi omorâte. Nu toti câinii din zona. Nu omorâm animalele pe suspiciuni, ci pe anlize clare de laborator. Nu e normal sa omorâm animalele si apoi sa vedem daca au avut rabie sau nu”, a declarat, convins Serbanoiu. El a mai adaugat ca va depune plângere penala. “Cine a omorât animalele va trebui sa plateasca! Daca exista o hârtie scrisa, e legal. Daca uciderea animalelor s-a facut conform unor ordine verbale, e illegal!”, a mai spus sigur pe el.

Veterinarii: “Am respectat legea!”

Reprezentantii DSVSA sustin ca legea poate fi incalcata, deoarece este o situatie exceptionala. “Noi am respectat un ordin al Autoritatii Sanitar-Veterinare prin care se spune clar ca trebuie distrus tot focarul, nu doar animalele la care s-a confirmat boala”, a declarat Vasile Zaharia, director DSVSA Bacau.

Carantina de gradul III, pe vorbe

Angajatii adapostului de câini din Bacau sustin ca s-a instituit carantina de gradul III. Asta, desi nu au nici un document care sa dovedeasca acest lucru. “Noua ni s-a transmis ca e carantina. Asta inseamna ca nu intra si nici nu iese nici un câine din tarc. Nu avem nici un act care sa dovedeasca acest lucru, dar noi stim ca e carantina”, a spus Constantin Zaharia, administratorul adapostului de câini. El recunoaste ca adapostul nu are autorizatie de functionare si nu are nici macar canalizare.

Marcu nu gaseste autorizatiile

Reprezentanta Primariei, Viorica Marcu, sustine ca adapostul are autorizatie sanitara, insa nu poate arata niciun document, deoarece le-a pierdut. “Sunt pe aici toate actele, dar nu stiu exact unde le-am pus! Avem o hârtie, parca, provizorie”, a declarat aceasta.

In urma unor discutii cu usile inchise, autoritatile au decis:
Prefectul temporar: “Vom monitoriza câinii”

Claudiu Serban, prefectul “temporar” al Bacaului, sustine ca s-a decis ca toti câinii din Bacau sa fie monitorizati de cinci medici veterinari. “Se vor organiza cinci colective de veterinari si vor controla Bacaul. Toate efectivele de câini vor fi supravegheate”, a declarat prefectul Bacaului.

Marcu: “Retragem hingherii!”
Cu toate ca directorul Directiei de Servicii Publice sustinea cu câteva ore mai devreme ca va omori toti câinii, acum a dispus retragerea hingherilor de pe strazile Bacaului si promite ca va face un adapost suplimentar pentru câinii comunitari.

Serbanoiu: “Se mai poate incalca si legea! Nu-i bai!”
Si Mircea Serbanoiu si-a schimbat brusc pozitia. “Se mai poate incalca si legea. Noi vrem sa fie bine”, a spus el.

Carantina cu usile deschise

Desi autoritatile locale au decis ca nici un animal sa nu intre sau sa mai iasa din adapost nimeni nu respecta aceasta regula. Chiar la in momentul documentarii acestui articol, o familie a venit cu un câine si-a pus in bratele unui hingher. Acesta a luat animalul si l-a dus in tarc. Ba mai mult, in urma cu doua zile am negociat cu unul dintre hingheri cumpararea unui câine, fara sa spunem ca suntem ziaristi. “Nu am voie, sa dau câini ca e carantina, dar am sa va dau unul. Ba chiar vi-l fac cadou. Nu cred ca e turbat!”, a spus omul

Primaria a facut afaceri cu câini

Viorica Marcu sustine ca, pâna sa se declanseze carantina, orice bacauan putea sa cumpere câini din adapost. Pretul unui animale este de 30 de lei pentru un mascul si 35 pentru femela. Preturile au fost stabilite in 2001, intr-o hotarâre de Consiliu Local. Reprezentantii Primariei au vândut anul trecut, 66 de câini.

Comentarii

  1. COMUNISTUL a zis:

    BAI DA SI VOI SUNTETI ANORMALI……..
    PAI ASTA ESTE REZOLVAREA UNEIA DINTRE PROMISIUNI ADECATELEA SA ORGANIZEZE ABATORUL DE MIEI.NU
    ASA A PROMIST MARELE STAVARACHE CADEA-I-AR NADRAGI-N CALCAIE.CE AVETI BAI CU EL CA NU VA MAI INTELEG!!!???

Adauga un comentariu

*