Gala Voluntarului Bacauan, editia a III-a

Joi, 3 aprilie 2008 va avea loc la Casa de Cultura Bacau cea de-a treia editia a „Galei Voluntarului Bacauan” organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar. Evenimentul se adreseaza organizatiilor si institutiilor care lucreaza cu voluntari si este „dedicat tuturor care inteleleg sa-si dedice o parte din timp sprijinirii proiectelor ce vizeaza dezvoltarea comunitatii locale si rezolvarea unor probleme de interes comun pentru bacauanii din intreg judetul”, precizeaza organizatorii.

La editia de anul acesta s-au inscris sapte organizatii mari din intreg judetul.
Evenimentul va fi structurat pe cateva momente principale: prezentarea programelor de voluntariat ale fiecarei organizatii, premierea celor mai activi si merituosi voluntari iar la final vof ri acordate distinctiile de voluntar al anului in judetul Bacau si programul de voluntariat al anului din judet. Cele doua distinctii reprezinta noutatea editiei cu numarul III al Galei, „prin care se doreste rasplatirea si recunoasterea publica a celor mai impor tante initiative de voluntariat din judet pe anul 2007 si reflectarea celor mai bune modele de activitate voluntara”.
La eveniment vor participa peste 500 de persoane, voluntarii organizatiilor inscrise, parintii si profesorii acestora, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale si a unor companii care sustin programele de voluntariat. A.P.

Case noi pentru familii nevoiase

Peste 60 de familii nevoiase din judetul Bacau vor fi sprijinite pentru ridicarea a sase case noi si renovarea a altor 60 de locuinte in cadrul proiectului „Construim pentru viitor” lansat de Petrom si Asociatia „Habitat for Humanity”. Prin acest proiect vor fi ajutate 66 de familii din Comanesti, Asau, Dofteana, Darmanesti si Moinesti. Petrom si Asociatia non-profit „Habitat for Humanity” si-au propus totodata si responsabilizarea societatii civile prin implicarea voluntarilor recrutati din randul comunitatii, angajati ai companiei Petrom si membri ai familiilor beneficiare. Timp de doua luni, pana in luna mai, voluntarii vor munci pe santierul „Habitat” pentru a readuce speranta familiilor nevoiase care se vor muta in casa noua. „In alte tari, voluntariatul este un semn de normalitate, facut cu bucurie si cu satisfactie de a oferi ceva oamenilor din jur si societatii”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom. „Dorinta noastra este sa dezvoltam parteneriatul cu Petrom pentru a face din Moinesti si imprejurimi o comunitate in care oamenilor sa le pese de semenii lor” – Gheorghe Baciu, vicepresedintele filialei Habitat pentru Humanity Comanesti”. A.P.

Adauga un comentariu

*