Primul manifest ştiinţific împotriva conceptului de limbă moldovenească

ÃŽn data de 5 martie 2008, Ministerul Culturii a declarat oficial, in Romania, anul 2008 drept anul european al dialectului multicultural, transmite corespondentul AMOS News.

Si pentru ca tot in 2008 este declarat oficial conceptul de limbă moldovenească, intregul colectiv de filologi si lingvisti de la Universitatea Stefan cel Mare au gasit un mod diplomatic de a se opune acestui concept.

Sub indrumarea prof. univ.dr.Sanda Maria Ardeleanu, a aparut Primul Manifest Stiintific, ce cuprinde concluziile stiintifice ale
Colocviilor internationale de stiinte ale limbajului „Eugen CoÅŸeriu”, organizate la Suceava, intre anii 2003 si 2007, de Universităţile din CernăuÅ£i, ChiÅŸinău ÅŸi Suceava.

Concluziile lingvistilor din Romania, Ucraina si Republica Moldova combat conceptul de limba moldoveneasca. Primul Manifest Stiintific va fi trimis Parlamentului si Presedintiei Romaniei, tuturor ministerelor din Romania, Parlamentului European si tuturor institutiilor administrative, culturale şi educaţionale europene.

Adauga un comentariu

*