Box / Relu Auras va antrena echipa Marocului

relu aurasPentru a doua oara intr-un deceniu, antrenorul bacauan Relu Auras va antrena in nordul Africii. Dupa patru ani petrecuti in Tunisia, ca director tehnic al tuturor loturilor acestei tari, fostul selectioner roman va incerca si varianta marocana. Pista Maroc a aparut anul trecut, la CM de la Chicago, incheiate prost pentru boxul romanesc, cu atat mai mult pentru cel care conducea reprezentativa, Relu Auras. „Nu am acceptat sa merg iar in Africa decat dupa o lunga perioada de reflectie. Este un pas important, pe care nu trebuie sa-l fac oricum”, ne-a declarat cunoscutul tehnician. Ultima saptamana a fost pentru Auras una a tratativelor finale si a aranjamentelor intense pe care le-a facut inainte de a parasi Bacaul.

Oricum, el nu a acceptat decat un prim contract pe jumatate de an, cu drept de prelungire. In tot acest timp, Auras va supraveghea si pregatirea celor mai buni boxeri de la SCM Bacau, Constantin Bejenaru si Radu Zarif. „Asta pentru ca radacinile mele sunt aici. Ma simt legat de glie, ca oricare moldovean”. Bejenaru si Zarif au sanse de calificare la Jocurile Olimpice, participand chiar in aceste zile la turneul de promovare de la Pescara. „Marocul va fi doar o noua provocare, careia sper sa-i fac fata cu bine”, a spus antrenorul. Auras a devenit cunoscut in Africa dupa perioada petrecuta in fruntea boxului tunisian.

O data cu el, Tunisia a castigat primele sale medalii la campionatele continentale si, practic, si-a constituit o scoala de box. Revenit din Tunisia la sfarsitul anului 2000, Auras a construit cu sprijinul actualului primar al statiunii Slanic-Moldova, Adi Serban, o sectie de box extrem de puternica, care a dominat cativa ani boxul romanesc, la seniori, tineret si juniori mari.

Adauga un comentariu

*