Profesorii bacauani pot studia la universitãti de elita din SUA

Dascãlii bãcãuani pot urma cursuri de perfectionare universitãtile de frunte ale Americii. Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul Ambasadei SUA la Bucuresti, oferã astfel de cursuri in urmãtoarele domenii de specializare: Literaturã americanã, Civilizatie americanã, Jurnalism si mass-media, Politica externã americanã, Politica si gandirea politicã, Pluralism religios.

Un program de perfectionare asemãnãtor este oferit in cadrul “Summer Institutes for Secondary Educators” si profesorilor de liceu. Se are in vedere constituirea a douã grupuri multinationale formate din cate 30 de cadre didactice cu o profundã intelegere a societãtii, educatiei si culturii americane, trecute si prezente.
Candidatul ideal trebuie sã fie profesor de englezã, aflat la jumãtatea carierei, cu experientã invãtãmantul liceal. in acelasi timp, candidatul trebuie sã provinã de la o institutie de invãtãmant ce intentioneazã sã introducã in curriculum aspecte ale culturii si civilizatiei americane.
Cursurile (adresate profesorilor universitari cat si profesorilor de liceu) se vor desfãsura pe parcursul a sase sãptãmani, intre lunile iunie-august 2008. Selectia candidatilor se va face pe bazã de competitie. Data limitã de depunere a candidaturilor este 12 februarie, urmand ca rezultatele sã fie comunicate la jumãtatea lunii martie.
Pentru informatii suplimentare, cadrele didactice interesate de aceste oportunitãti pot solicita informatii suplimentare la Centrul American Corner Bacãu din cadrul Casei Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacãu. (A.P.)

Adauga un comentariu

*