Balbaiala cu taxa auto: Laszlo Borbely sustine ca UDMR are alte propuneri

In sedinta de Guvern de miercuri se discuta taxa auto. Pana sa parafeze oficial formula finala a taxei, oficialii romani nu reusesc sa se puna de acord intre ei in privinta unei variante de calcul sau a alteia. Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a declarat ca UDMR propune mai multe variante de reducere a taxei, care vor fi analizate in aceasta saptamana si ca o decizie finala ar putea fi luata abia saptamana viitoare.

„Sunt sigur ca se va discuta astazi, dar exista opinii diferite. Noi am discutat in cadrul UDMR si am propus o reducere drastica a taxei, dar am avut discutii pe tema asta si cu colegii liberali si …vom vedea. Se va aproba astazi sau cel mai tarziu saptamana viitoare. Ministerul mediului are mai multe variante de diminuare care trebuie discutate”, a declarat Borbely.

Pe de alta parte, Ministerul Economiei si Finantelor a publicat deja un proiect de Ordonanta care contine formula propusa spre aprobare.

Conform declaratiilor de pana astazi ale Guvernantilor, in urma discutiilor cu Comisia Europeana, Executivul ar fi trebuit sa aprobe pana la sfarsitul lunii (adica in sedinta de Guvern din 30 ianuarie, n.r.) noua varianta a taxei auto.

Adrian Ciocanea, seful Departamentului de Afaceri Europene a declarat pentru HotNews.ro, dupa intalnirea dintre oficialii romani si cei europeni, ca „o varianta finala a actului normativ, care include aceste corectii, va fi promovata sub forma unei Ordonante de Urgenta pana la 31 ianuarie. ”

Cu o saptamana in urma, reprezentantii Directoratului general pentru taxe al Comisiei Europene au declarat pentru HotNews.ro ca autoritatile romane trebuie mai intai sa implementeze noua legislatie care este compatibila cu legislatia europeana, si abia apoi este posibila inchiderea procedurii de infringement (incalcarea regulamentului european). Pe durata acestui proces, au mai spus reprezentantii CE, Bruxelles-ul nu va furniza publicului informatii pe acest subiect.

Adauga un comentariu

*