Daniela Popa, noul preÅŸedinte al Partidului Conservator

daniela-popa.jpgNoul preşedinte al Partidului Conservator este, începând de duminică, Daniela Popa. Noul lider al conservatorilor a fost votat de 570 dintre cei aproape 1.300 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PC, iar împotriva sa au votat 642 dintre delegaţii prezenţi în sală.

Pe locul următor s-a clasat preşedintele PC Prahova, Florin Anghel, cu 557 de voturi pentru şi 655 împotrivă, fiind urmat de senatorul Sabin Cutaş, cu 85 de voturi pentru.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniela Popa, a declarat duminică, pentru ROMPRES, că principalul obiectiv pentru perioada următoare este realizarea un scor bun la alegerile locale şi parlamentare de către formaţiunea pe care o conduce.

„ÃŽn perioada următoare ÅŸi în perspectiva campaniei electorale, ne vom confrunta cu un maraton de alegeri – locale, parlamentare, în acest an, prezidenÅ£iale ÅŸi europarlamentare, în 2009. Primul ÅŸi principalul nostru scop este un rezultat bun la locale. Ca om care am gestionat alegerile locale din 2004, sper ca echipa aleasă să obÅ£inem un scor de 7%, ce ne va ajuta în strategia pe care o vom aborda pentru alegerile parlamentare”, a spus Daniela Popa.

ÃŽn opinia sa, „orice luptă politică naÅŸte adrenalină”, iar ceea ce s-a întâmplat duminică, după anunÅ£area rezultatului votului pentru alegerea preÅŸedintelui PC, dovedeÅŸte acest lucru.

Noul lider al conservatorilor a subliniat că se va ţine de cuvânt şi se va deplasa în fiecare filială pentru a discuta cu reprezentanţii acestora.

„Åži sunt convinsă că vom ajunge la o soluÅ£ie amiabilă. Orice schimbare ÅŸi transformare în viaÅ£a unui partid este decisă de membrii partidului ÅŸi este firesc, dacă membrii partidului doresc acest lucru, nu are cum să fie rău”, a apreciat Daniela Popa.

Dan Voiculescu a susţinut un discurs tensionat, duminică, la Congresul extraordinar al Partidului Conservator, pe de o parte din cauza faptului că membrii comisiei de numărare a voturilor a întârziat să prezinte rezultatul votului, pe de altă parte din cauza huiduielilor de pe parcursul lucrărilor.

„ÃŽn ciuda faptului că am auzit la un congres al partidului lucruri care nu am crezut că o să le aud vreodată, respectiv huiduieli, e un regret pentru mine. Am pornit de la ideea de echilibru când am format partidul, echilibrul nu va fi înlocuit niciodată de huidiueli, ci de argumente, de valoare. Rugămintea mea pe viitor este ca la PC să nu mai auzim astfel de atitudini. E democraÅ£ie, fiecare are dreptul să-ÅŸi spună punctul de vedere într-un cadru organizat, civilizat, suntem conservatori, nu suntem alte partide care se manifestă violent”, a afirmat Voiculescu.

El a precizat că PC este un partid mic, dar cunoscut ca partid elegant: „Din tot sufletul vă rog nu uitaÅ£i lucrul acesta pentru că e vorba de respectul pentru sine, dar nu întotdeauna funcÅ£ia reprezintă valoarea omului ÅŸi nu trebuie ca prin orice mijloace să ne luptăm pentru putere”, a spus Voiculescu.

El a vrut să anunţe rezultatul votului, dar nimeni din partea Comisiei de numărare nu a apărut la prezidiu.

„Unde e rezultatul votului? Cine ÅŸtie domnule? Comisia. Din partea comisiei nu e nimeni? Lasă-mă cu prostiile te rog Florine. Nu au terminat. Dacă nu au terminat, îi aÅŸteptăm să ne dea rezultatul. Din câte am înÅ£eles nu au fost probleme legate de vot. Toată lumea a votat din trei candidaÅ£i probabil că unul a obÅ£inut cel mai mare număr de voturi. Dacă a vociferat cineva în sală, poftiÅ£i la microfon. AveÅ£i curajul, bărbăţia să vorbiÅ£i la microfon. Nu vorbiÅ£i în barbă!”, s-a adresat nervos delegaÅ£ilor Dan Voiculescu.

Păun Bogan, delegat al PC Prahova, a solicitat, de la tribuna congresului, organizarea unui al doilea tur de scrutin, pentru ca delegaţii din ţară să-ţi poată alege acel lider pe care şi-l doresc.

Solicitarea acestuia a fost motivată pe baza unui scor furnizat de o televiziune.

Dan Voiculescu l-a întrebat de unde ştie acest scor, pentru că el nu îl ştie.

„Am luat legătura cu soÅ£ia mea, ÅŸi mi-a confirmat că pe Antena 3 a fost dat un rezultat preliminar conform căruia un candidat are un număr nesemnificativ de voturi peste celălalt, ÅŸi niciunul n-a întrunit jumătate plus unu”, ÅŸi-a motivat Păun Bogdan solicitarea.

Rezultatul votului în favoarea deputatului Daniela Popa la preşedinţia Partidului Conservator i-a făcut pe susţinătorii candidatului Florin Anghel la aceeaşi funcţie să iasă, duminică, pe holuri, la Palatul Parlamentului, şi să arunce Statutul partidului pe jos.

Delegaţii filialei Prahova la Congresul extraordinar al PC s-au arătat extrem de revoltaţi de rezultatul votului şi i-au cerut lui Florin Anghel să facă ceva, să solicite reluarea votului.

„RuÅŸine, ruÅŸine. Unde e statutul? HoÅ£ii. Demisia, demisia lui Voiculescu. Groparii statutului! Ca pe vremea PCR-ului. Eu am votat contra lui Voiculescu ÅŸi au zis că nu e niciun vot împotrivă. Ce se face în partidul ăsta? Din cauza asta suntem nemulÅ£umiÅ£i”, vociferau oamenii pe hol în timp ce în sală Daniela Popa era huiduită.

„CalmaÅ£i-vă, vă rog. Nu mai strigaÅ£i, staÅ£i liniÅŸtiÅ£i. Oricum o să plecăm afară foarte repede”, a încercat Anghel să îi tempereze.

„V-au furat! Åži-au bătut joc de noi. HoÅ£ii, hoÅ£ii, trebuia să organizeze turul doi, măcar atât…”, se auzea pe holuri.

Florin Anghel, lider al PC Prahova, a precizat că nu are de gând să îşi dea demisia, dar că nici nu s-a hotărât dacă va contesta sau nu rezultatul votului.

„HaideÅ£i să nu ne manifestăm aÅŸa, haideÅ£i să nu strigăm, să ne calmăm ÅŸi să plecăm acasă. Nu ÅŸtiu dacă voi contesta rezultatul. Hai să închidem subiectul. Nu mai facem scandal, nu avem de ce. Stricăm congresul. Bine?”, i-a rugat Florin Anghel pe cei revoltaÅ£i.

El le-a spus susţinătorilor săi că este un om de cuvânt şi că nu va pleca din partid, indiferent de rezultat.

„Åži-au bătut joc de munca noastră. Muncim de trei ani de zile în condiÅ£ii neomeneÅŸti”, au afirmat delegaÅ£ii de la Prahova.ROMPRES

Adauga un comentariu

*