Teatrul Bacovia, „inchiriat” televiziunii lui Stavarache

teatrul-bacovia.jpgUna dintre salile Teatrului „Bacovia” a fost inchiriata postului de televiziune 1TV. Chiria platita de televiziunea despre care se spune ca ar apartine unor foarte apropiati prieteni de afaceri de-ai lui Romeo Stavarache este aproape simbolica. In timp ce in zona centrala chiria unui singur metru patrat depaseste 200 RON, zeci de metri patrati din sala Studio 108 a Teatrului sunt inchiriati cu doar 2000 RON!

Conducerea Teatrului incearca sa se justifice, pretextand ca a mai inchiriat si alte spatii ale institutiei. Directorul Adrian Gazdaru uita insa ca Teatrul primeste bani de la Consiliul Local, inchirierea modica a unei sali pentru o televiziune privata constituind practic un „favor” facut acesteia. „Generozitatea” de care da dovada conducerea Teatrului „Bacovia” pentru 1TV, acolo unde, atentie!, colaboreaza si Gabriel Dutu, director adjunct la Teatrul „Bacovia”, este cel putin dubioasa si prin prisma secretomaniei in care s-a incheiat contractul de inchiriere.

Fara licitatie

In mod normal, daca Teatrul ar fi avut spre inchiriere un spatiu, ar fi trebuit organizata o licitatie in vederea obtinerii unui pret cat mai bun. Insa nici vorba de asa ceva. Pe 30 .10. 2007 este incheiat contractul cu nr. 765, valabil pana la 30.04.2008, „cu posibilitate de prelungire”, dupa cum ne-a precizat sarcastic Adrian Gazdaru.

Consilierii locali habar n-au

Iata si reactia catorva consilieri locali, consemnata in prima zi de lucru a noului an 2008.

Petrica MUNTEANU, consilier PC: „Nu s-a discutat niciodata in Consiliul Local problema inchirierii Salii Studio de la Teatrul „Bacovia”. Dar era de asteptat sa plateasca putin cei de la noua televiziune a Bacaului, daca aceasta este sub oborocul lui Stavarache.

Acest primar este o dezamagire totala, nu numai pentru mince, ci si pentru majoritatea consilierilor locali, chiar si pentru cei care i-au fost alaturi in primul an de mandat. A promis ca va fi cinstit si s-a dovedit un mare mincinos. Isi face publicitate fara nici un scrupul cu banii publici, din care e platit si „Mesagerul”. Stavarache e un tip in care nu mai poti avea incredere”.

Laurian LUCAS, consilier independent: „Stavarache e un nesimtit si nimic din ceea ce face nu ma mai mira. Aceasta problema a inchirierii Studioului de la Teatrul „Bacovia” nu s-a discutat in Consiliul Local si era si normal, pentru ca Stavarache n-ar fi obtinut in nici un caz inchirierea acestui spatiu fara licitatie.

De altfel, minte ca un birjar, am vazut si ce-a facut de Revelion, cand a scos din burta tot felul de dracovenii, numai de el stiute, doar-doar vor crede cei prezenti in Piata Consiliului Judetean ca Stavarache a reusit sa faca ceva concret pentru Bacau.

Se stie ca orice spatiu public se inchiriaza prin licitatie si faptul ca n-a trecut prin Consiliul Local inchirierea e o noua dovada de nesimtire si de tupeu nemarginit, ca sa nu mai aducem in discutie si grava incalcare a legii. Dar de la Stavarache trebuie sa te astepti la orice, numai sa-si tina cuvantul NU”.

George BOGATU, consilier PSD: „Aflu acum, de la dumneavoastra, ca s-a inchiriat Sala Studio de la Teatrul „Bacovia”. Este o institutie finantata de Consiliul Local si trebuia sa fim si noi informati de acest lucru, mai ales daca spuneti ca inchirierea nu s-a facut in urma unei licitatii.

Este un nou abuz al primarului Stavarache si va promit ca il vom interpela in prima sedinta a Consiliului Local asupra acestui caz”.

Al. STOLIAN

Comentarii

  1. BAI LAURIANE… DA TU SI COLEGUL BOGATU,
    DACA AVETI LICHID IN INSTALATIE DE CE NU-L
    DATI IN JUDECATA , DE CE NU FACETI PLANGERE PENALA PENTRU DETURNARE DE FONDURI PENTRU
    FALS SI UZ DE FALS PENTRU NERESPECTAREA LEGILOR IN CONS. LOCAL??????
    E E E E E …CAM NASOALA INTREBARE.

  2. nu inteleg ce treaba are stavarache aici, doar nu a inchiriat el acel studio, luati-va de gat voi razboinicilor, marii consilieri locali si tu mai sus inregistratul la replica, cu conducerea teatrului. Sunt un cetatean mirat de tot ceea ce se intampla in Bacau si aici ma refer la toate articolele scrise de jegosii si de mojicii de la Desteptarea, Observatorul si /sau semne particulare. Bai baieti dar de ce nu se scria si pe timpul lui seche cate magarii le facea chiar el singur si cu trupa lui de soc, nu ca asta care poate nu are nici o vina si voi gata si speculati un subiect de mare tamtam. Tin minte ca la fiecare meci de fotbal de pe stadionul >dumitru Sechelariu> se ordona sa se faca proces verbal de constatare a vandalizarii a sute de scaune pentru ca ulterior la primarie sa apara o factura la plata de cine stie ce valori. Si pe atunci nu se faceau licitatii si faptul ca tot aparatul primariei era al lor se musamaliza totul. va dati seama ca nu se stricau scaunele sau bancile din parc. Isi bagau cu nesimtire toti banii in buzunare. Si voi va legati de acest om care vrea si va face ceva pentru orasul nostru. Ce tot il pupati in cur atata.se mai duce vorba prin oras ca sunteti platiti gras de tot ca sa scrieti zilnic despre acest om, Stavarache. Scrieti bai baieti ca va garantez eu ca cetatean care se va prezenta la vot cu tot cu familia ca veti disparea odata cu mafia sechelariu.

  3. Mari magari, mari mincinosi ! Consilieri de kkt.
    Ei afla ‘mierea’ primii si in acest caz habar n-au SAUuuu (vorba lui Becali) is manjiti …Sauuuuu (mai grav) il lasa sa calce stramb, dupa care ies la …atac ! Si intr-un caz si-n altul tot de kkt sunt…

Adauga un comentariu

*