La Iaşi PD cedează în favoarea PLD

Candidatul la primăria Iaşi din partea PD, senatorul Dan Cârlan a anunţat astăzi că renunţă la candidatura pentru funcţia de primar al Iaşiului în favoarea noului coleg de partid de la PLD, europarlamentarul Dumitru Oprea, transmite corespondentul AMOS News.

Astăzi pe blogul senatorului de Iaşi Dan Cârlan a apărut informaţia conform cărei, Cârlan anunţă că renunţă la candidatura pentru fotoliul de primar în favoarea coelgului de partid nou înfiinţat, PD- L, europarlamentarul Dumitru Oprea.

„ÃŽn plan personal, decizia mea este de a propune colegilor de partid din IaÅŸi, cât si conducerii centrale a acestuia, susÅ£inerea domnului Oprea pentru candidatura la primarie”, a anunÅ£at Dan Cârlan pe blogul său. Senatorul Dan Cârlan susÅ£ine că decizia a luat-o în urma realizării unui sondaj de opinie, care arată că actualul primar Gheorghe Nichita, nu mai are nicio ÅŸansă pentru un nou mandat.

„Este un sondaj pe eÅŸantion maxim, cu eroare minimă ÅŸi executat de una din cele mai serioase institute de profil din România. Datele au fost prelevate din teren până la sfârÅŸitul lunii decembrie, iar acum se opereaza chestionarele în baza de date. La începutul saptamanii viitoare vom avea raportul final, detaliat, care va ramane, fireste, de uz intern”, a mai spus Dan Cârlan pe blogul său.

În replică, actualul primar, Gheorghe Nichita nu se simte ameninţat pentru fotoliul său de primar.

„Dan Cârlan nu încearcă decât să manipuleze opinia publică. Nu mă las dus de nas de Dan Cârlan. Ceea ce face el, că spune că nu am nicio ÅŸansă la un nou mandat sunt numai jocuri de poziÅ£ionare pentru că nu te poÅ£i schimba de la o oră la alta. ÃŽn ceea ce priveÅŸte fotoliul de primar, nu mă simt ameninÅ£at nici de Dan Cârlan ÅŸi nici de Dumitru Oprea”, a declarat, contactat telefonic, Gheorghe Nichita, primarul IaÅŸiului.

Adauga un comentariu

*