Handbal masculin РPreliminarii CM 2009: Rom̢nia РCipru 36-23

NaÅ£ionala masculină de handbal a României a învins formaÅ£ia Ciprului cu scorul de 36-23 (16-12), joi seara, în Sala Sporturilor ”Antonio Alexe” din Oradea, în partida de debut în preliminariile Campionatul Mondial din anul 2009.

În ciuda diferenţei clare de scor, România a făcut un joc destul de modest, mai ales în prima repriză, când ciprioţii au avut şansa egalării la 10 de mai multe ori. Finalul primei reprize a fost mai bun pentru tricolori, iar în debutul părţii secunde România s-a desprins decisiv, diferenţa crescând până la 13-14 goluri.

În Grupa a treia a preliminariilor Mondialului din Croaţia, selecţionata României va mai întâlni Ciprul, pe 6 ianuarie la Nicosia (ora 19,30), şi Letonia, pe 16 ianuarie la Riga şi pe 20 ianuarie la Oradea. Prima clasată în această grupă se va califica la barajul pentru CM 2009.

Antrenorul principal Aihan Omer, secundul Petru Ghervan ÅŸi antrenorul cu portarii Sorin Toacsen au folosit joi seara următorul lot: Rudi IonuÅ£ Stănescu, Åžtefan Laufceac – portari, George Buricea (5), Bogdan Voina (1), Alin Åžania (2), Adrian Petrea (4), Marius Stavrositu (1), Mihai Rohozneanu, Sandu Iacob (1), RareÅŸ Jurcă (3), LaurenÅ£iu Toma (6), Valentin Ghionea (6), Eremia Pârâianu (5), Gheorghe Irimescu (2).

ROMPRES

Adauga un comentariu

*