Captură impresionantă de heroină, la frontiera cu Ucraina

In urma investigatiilor, in cooperare cu autoritatile germane, ofiţerii antidrog din cadrul IGPF, cu sprijinul lucratorilor vamali si sub coordonarea procurorilor DIICOT, au facut una dintre cele mai importante capturi de droguri, destinate pietei de desfacere din Europa de Vest.

În urma operaţiunilor desfăşurate, au fost capturate, în apropierea frontierei cu Ucraina, aproximativ 132 kg de heroina, ascunse in sasiul unui automarfar condus de un cetatean turc.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere – Seviciul de Combatere a Traficului cu Substanţe Interzise din IGPF, in colaborare cu autoritatile germane, au intrat în posesia unor informaţii conform cărora Romania urma sa fie tranzitata de un transport important de heroina, destinat pietei de desfacere din vestul Europei.

Din investigaţiile efectuate, ofiterii antidrog au stabilit că drogurile urmau să intre în România in perioada sarbatorilor de iarna, traficantii mizand pe o eventuala relaxare a controlului.

Autoritatile au intensificat insa actiunile specifice in punctele de frontiera, fapt ce a condus la identificarea, in data de 01.01.2008, in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, a automarfarului asupra caruia existau suspiciuni ca ar fi special amenajat pentru transportul de droguri.

Adauga un comentariu

*