AJF Bacau, printre primele din tara!

„Datorita activitatii desfasurate de Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau, ne aflam pe unul dintre locurile fruntase din tara”, a subliniat presedintele AJF Bacau, Valeriu Voicu, la sedinta de bilant care a avut loc in Ajunul Craciunului.

Au fost prezenti presedinti ai cluburilor afiliate AJF, obsevatori, antrenori. S-a discutat despre problemele cu care s-au confruntat in 2007 cei care raspund de esaloanele judetene ale fotbalului. Cu aceasta ocazie, Nicolae Radu, presedintele Comisiei judetene pentru copii si juniori, a anuntat conducerea AJF ca nu mai poate continua activitatea si pe aceasta linie, din motive ce tin de sanatate. „Dupa mai bine de 40 de ani de munca in randul copiilor si junorilor, a venit timpul sa predau stafeta”, a spus antrenorul bacauan. Conducerea AJF l-a inteles si a decis ca locul sau sa fie preluat de Titi Chirita, presedintele FCM II Bacau.

Descoperire de talente

Valeriu Voicu a tinut sa mentioneze ca in 2007 AJF Bacau a desfasurat trei programe in vederea descoperirii de tinere talente in locurile defavorizate, in comunele unde sportul patrunde mai greu, programe finatate de Consiliul Judetean Bacau. Unul, intitulat, „Sport pentru tineri, tineri pentru sport” a avut loc la Scorteni, iar al doilea la Strugari. In colaborare cu Directia Judeteana de Sport, si finantat de aceasta, a-a desfasurat programul „Fotbalist de week – end”, iar prin finantarea Consiliului Locsl Bacau s-a organizat prima etapa a programului „Fotbalist de cartier”.

62 etape suspendare la Liga a IV-a!

Desi nu se poate spune ca disciplina fotbalistilor a lasat de dorit, totusi, Comisia de disciplina a dictat nu mai putin de 61 etape suspendasre, cele mai grave cazuri fiind cele doua situatii in care s-a intentionat lovirea arbitrului. „Au fost 60 cazuri de indisciplina, pentru care s-au acordat 62 etape suspendare la Liga a IV-a si 14 etape la Liga a V-a”, a spus presedintele Comisiei de disciplina Gheorghe Hodea. Au fost inregistrate 10 neprezerntari si depuse noua contestatii, din care cinci au fiost rezolvate favorabil.

Au existat si arbitri care nu s-au prezentat la meciuri!

In judetul Bacau sunt 73 arbitri care au oficiat la 153 jocuri in Liga a IV-a, 66 de jocuri in Liga a V-a, si 55 jocuri la copii si juniori. Au existat si arbitri retinuti de la delegari, dar si doua situatii in care acestia nu s-au prezentat la partide! Referitor la activitatea arbitrilor dar si a observatorilor, presedintele AJF, ec. Valeriu Voicu, a precizat ca „s-a stabilit ca arbitrii si observatorii sa fie prezenti la partide cu cel putin o jumatate de ora inainte de inceperea partidei. Din pacate, acest lucru nu se prea intampla si din aceasta cauza au loc numeroase incidente.

Este stiut ca pregatirea jocului poate facilita conducerea si desfasurarea lui. Daca nu venim din timp la teren, nu avem cand sa discutam cu delegatii echipelor, cu jucatorii. Si mai vreau sa mentionez un lucru. Daca observatorii nu completeaza corect rapoartele, comisia de disciplina nu poate judeca asa cum trebuie contestatiile”.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*