Sibiu: Patru răniţi şi 14 apartamente avariate de explozia de gaze

Patru persoane au fost grav rănite, printre care şi o fetiţă de cinci ani, şi 14 apartamente au fost avariate, marţi dimineaţă, după o explozie izbucnită într-un apartament din municipiul Mediaş, din cauza unei acumulări de gaze, conform Poliţiei.

‘Åžtim că este vorba de patru răniÅ£i, două femei în vârstă, un tânăr ÅŸi un copil de cinci ani’, a declarat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului JudeÅ£ean de PoliÅ£ie Sibiu, Luciana BalteÅŸ.

Doi dintre răniţi, un tânăr de 29 de ani şi o fetiţă de cinci ani, au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, în stare stabilă.

Compania E.ON Gaz nu a comentat cauza oficială a exploziei. Echipele de la E.ON Gaz, Pompieri şi Poliţie sunt la faţa locului, pentru cercetări.

Şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Florian Chioar, a declarat că structura de rezistenţă a blocului nu a avut de suferit, fiind avariate doar uşile şi geamurile celor 14 apartamente. Cauza posibilă a exploziei este o acumulare de gaze la aragazul din apartamentul unde s-au înregistrat patru victime, locuinţă în care încălzirea nu se făcea cu o centrală proprie, ci de la o sobă cu gaz.

Cea mai recentă explozie de gaze dintr-o locuinţă a avut loc anul trecut, în municipiul Sibiu, când a fost rănită o persoană, iar jumătate din casă a fost distrusă.

La 14 septembrie o puternică explozie s-a produs, într-un bloc din municipiul Zalău, cartierul Dumbrava. Parterul unui bloc cu patru etaje a fost distrus în întregime, fiind afectată structura de rezistenţă a imobilului. Explozia s-a produs din cauza acumulării de gaz metan şi s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor opt care au fost transportate la spital. Locatarii celor 19 apartamente ale imobilului au fost evacuaţi, de pompieri, întrucât exista pericolul de prăbuşire al blocului..

Ulterior, la 4 noiembrie, un incident similar s-a produs într-un bloc din Hunedoara. Trei persoane au au fost grav rănite fiind internate la terapie intensivă, iar 19 locuinţe şi un magazin de la parterul blocului au rămas fără geamuri şi uşi. Explozia s-a produs din cauza acumulării de gaze, iar poliţiştii au deschis dosar penal pe numele proprietarului apartamentului care a sărit în aer, întrucât anchetatorii au găsit instalaţii improvizate în respectiva locuinţă.

La 5 noiembrie, o altă explozie s-a produs într-un bloc din Iaşi, din cauza acumulării de gaze, şi s-a soldat cu rănirea gravă a unei femei în vârstă de 85 de ani.

Şapte persoane au fost rănite într-o explozie, produsă în cursul dimineţii de 27 noiembrie în localitatea prahoveană Breaza, din cauza unei acumulări de gaze într-o locuinţă. ROMPRES

Adauga un comentariu

*