Sibiu: O improvizaţie la instalaţia de gaze, cauza exploziei de la Mediaş

Explozia de gaz de la Mediaş s-a produs din cauza unei improvizaţii, în condiţiile în care instalaţia de gaze naturale din apartamentul în care s-a produs explozia nu corespunde proiectului avizat de E.ON Gaz Distribuţie, precizează, într-un comunicat, compania de distribuţie a gazelor naturale.

Patru persoane au fost grav rănite, printre care şi o fetiţă de cinci ani, şi 14 apartamente au fost avariate, marţi, după o explozie izbucnită într-un apartament din municipiul Mediaş.

Locatarii apartamentului unde a avut loc explozia nu aveau bani să îşi cumpere o microcentrală de apartament şi au recurs la o improvizaţie care a dus la explozie.

În urma deflagraţiei de la Mediaş, patru persoane au fost rănite, suferind arsuri de gradul II. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, fetiţa de cinci ani şi cele două femei, în vârstă de 71, respectiv 78 de ani, au fost transportaţi la Spitalul Municipal Mediaş pentru a primi îngrijiri medicale. În momentul de faţă, starea lor este stabilă.

Apartamentul în care s-a produs explozia a fost afectat în proporţie de 90 % de incendiul produs în urma exploziei, alte 14 apartamente fiind avariate. Structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată, conform şefului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Florian Chioar.

Cea mai recentă explozie de gaze dintr-o locuinţă a avut loc anul trecut, în municipiul Sibiu, când a fost rănită o persoană, iar jumătate din casă a fost distrusă.

La 14 septembrie o puternică explozie s-a produs, într-un bloc din municipiul Zalău, cartierul Dumbrava. Parterul unui bloc cu patru etaje a fost distrus în întregime, fiind afectată structura de rezistenţă a imobilului. Explozia s-a produs din cauza acumulării de gaz metan şi s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor opt care au fost transportate la spital. Locatarii celor 19 apartamente ale imobilului au fost evacuaţi, de pompieri, întrucât exista pericolul de prăbuşire al blocului..

Ulterior, la 4 noiembrie, un incident similar s-a produs într-un bloc din Hunedoara. Trei persoane au au fost grav rănite fiind internate la terapie intensivă, iar 19 locuinţe şi un magazin de la parterul blocului au rămas fără geamuri şi uşi. Explozia s-a produs din cauza acumulării de gaze, iar poliţiştii au deschis dosar penal pe numele proprietarului apartamentului care a sărit în aer, întrucât anchetatorii au găsit instalaţii improvizate în respectiva locuinţă.

La 5 noiembrie, o altă explozie s-a produs într-un bloc din Iaşi, din cauza acumulării de gaze, şi s-a soldat cu rănirea gravă a unei femei în vârstă de 85 de ani.

Şapte persoane au fost rănite într-o explozie, produsă în cursul dimineţii de 27 noiembrie în localitatea prahoveană Breaza, din cauza unei acumulări de gaze într-o locuinţă.ROMPRES

Adauga un comentariu

*