PreÅŸedintele Băsescu le-a vorbit românilor despre ‘mizele’ pentru viitor

PreÅŸedintele Traian Băsescu, prezent în noaptea dintre ani în PiaÅ£a ConstituÅ£iei, din BucureÅŸti, le-a vorbit românilor despre ”mizele” pe care România le are pentru viitor.

”Anul trecut în PiaÅ£a Universităţii ne bucuram că în sfârÅŸit România ieÅŸise definitiv din zona gri. Astăzi suntem la un an de la intrarea în UE. Avem multe mize. Miza noastră astăzi este un sistem de educaÅ£ie performant. O altă miză a românilor este un sistem de sănătate care să ne satisfacă exigenÅ£ele ÅŸi nevoile. O altă miză este să începem marile construcÅ£ii destinate modernizării sistemului rutier românesc, construcÅ£ia autostrăzilor. De asemenea, să avem un mediu curat, să trăim în ambianţă cu mediul. Dar toate acestea nu pot fi realizate dacă nu ne realizăm obiectivul strategic, ca românii să trăiască mai bine în Å£ara lor”, a spus Băsescu.

El ÅŸi-a exprimat convingerea că în 3-4 ani, ”cu toÅ£ii vom putea spune că România s-a schimbat profund, ca efect al intrării în UE”.

”Astăzi românii nu mai au dreptul să nu fie exigenÅ£i ÅŸi avem trei condiÅ£ii pe care trebuie să le realizăm în aÅŸa fel încât mizele noastre, obiectivele noastre să devină realitate. Prima este nevoia unei clase politice care să fie dedicată poporului român. O a doua miză este să înÅ£elegem că statul crează românilor condiÅ£ii ÅŸi că fiecare român are obligaÅ£ia să-ÅŸi valorifice ÅŸansa pentru el ÅŸi pentru familia lui. O altă condiÅ£ie este să fim solidari între noi, cu obiectivele noastre”, a spus preÅŸedintele.

El nu i-a uitat nici pe românii aflaÅ£i departe de Å£ară. ”Gândurile mele se îndreaptă ÅŸi spre românii care sunt departe de Å£ară. ÃŽn primul rând la militarii români care-ÅŸi fac datoria faţă de Å£ară, în Irak, în Afganistan, în Kosovo, Bosnia HerÅ£egovina, Africa. Militarii români apără demnitatea ÅŸi onoarea poporului român care i-a trimis în misiune. Cred că toÅ£i avem obligaÅ£ia să ne gândim la ei cu dragoste, cu respect ÅŸi recunoÅŸtinţă”, a spus Băsescu.

El a menÅ£ionat că ”la ceas de an nou” gândurile sale se îndreaptă ÅŸi către milioanele de români care se află la muncă peste tot în lume.”Lor le datorăm mult. La fel ÅŸi în mod egal gândurile mele ÅŸi ale noastre trebuie să se îndrepte către românii din diaspora, cei care sunt plecaÅ£i ÅŸi având cetăţenia altor state au rămas români ÅŸi au fost un sprijin continuu pentru Å£ară ÅŸi pentru poporul român pe perioada tranziÅ£iei”, a spus preÅŸedintele României.

„Åži pentru că avem datorii istorice, noi toÅ£i trebuie să ne gândim cu dragoste la românii care, fără voia lor, nu mai sunt în patria mamă” ÅŸi, in acest sens, a afirmat că „avem obligaÅ£ia să ne gândim la românii din Republica Moldova ÅŸi din Ucraina”. PreÅŸedintele i-a menÅ£ionat, de asemenea, ÅŸi pe românii din jurul graniÅ£elor Å£arii.

După mesajul adresat românilor, preşedintele a asistat alături de soţia sa la focul de artificii din Piaţa Constituţiei. ROMPRES

Adauga un comentariu

*