Fotbal: Portughezul Joaquim Teixeira, noul antrenor al echipei Pandurii

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a anunţat joi numirea în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal a portughezului Joaquim Teixeira, care îşi va începe munca în data de 7 ianuarie 2008.

Teixeira, care a semnat cu Pandurii pe o perioadă de doi ani şi jumătate, va veni la Târgu Jiu împreună cu propriul staff tehnic, care include un antrenor secund, preparatorul fizic şi antrenorul cu portarii.

Obiectivul lui Teixeira este salvarea de la retrogradare a echipei şi accederea în finala Cupei României, pentru care în luna ianuarie vor fi transferaţi 11 jucători din campionatul portughez, din prima şi a doua ligă.

Pandurii a anunÅ£at astfel ÅŸi modificarea programului de iarnă, renunţând la cantonamentul din Antalya (Turcia), din perioada 28 ianuarie – 12 februarie, ÅŸi va efectua pregatirea în perioada 10-30 ianuarie la Campo Maior – Lisabona, în Portugalia.

Joaquim Teixeira a fost antrenor secund al lui Antonio Oliveira la FC Porto, între 1996 şi 1998, iar apoi a fost secundul lui Oliveira la naţionala Portugaliei, în perioada 2000-2002. Din 2002 a antrenat echipe din a doua ligă portugheză.

Pandurii a fost antrenată în primele 18 etape ale sezonului de către Eugen Neagoe, care a demisionat apoi, fiind înlocuit cu Gabriel Zahiu. Gorjenii ocupă penultimul loc în clasament (17), după 19 etape, cu 15 puncte.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*