Bacău: Asistenţă stomatologică inexistentă de sărbători

Băcăuanii care au probleme stomatologice de urgenţă în aceste zile de sărbători sunt nevoiţi să se trateze cu leacuri băbeşti, din cauză că toate cabinetele de profil sunt închise, informează corespondentul ROMPRES.

‘Noi nu putem impune medicilor să asigure permanenÅ£a’, s-a scuzat purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări Sociale de Sănătate Bacău, Mihai Ichim.

Directorul Spitalului JudeÅ£ean de Urgenţă, Dan Stoica, afirmă că instituÅ£ia pe care o conduce ar fi putut oferi un spaÅ£iu ÅŸi pentru asemenea intervenÅ£ii stomatologice, dar ‘nimeni din Colegiul dentiÅŸtilor nu s-a implicat să asigure permanenÅ£a în domeniu în Bacău’.

De sărbători, de asemenea, doar în patru localităţi băcăuane – GhimeÅŸ, Târgu Ocna, OneÅŸti ÅŸi Slănic Moldova -, în care mai există centre de permanenţă, se asigură asistenÅ£a medicală primară. Nici măcar în Bacău, municipiu cu peste 160.000 de locuitori, nu există un asemenea centru de permanenţă pentru efectuarea măcar a tratamentelor ambulatorii prescrise anterior, astfel că locuitorii care au nevoie de îngrijiri medicale în aceste zile sunt nevoiÅ£i fie să se descurce cum pot, fie să apeleze, dar numai dacă au probleme grave de sănătate, la Unitatea de primiri de Urgenţă a Spitalului JudeÅ£ean.

Medicii de gardă ai UPU se plâng, tocmai, de numărul mare de asistaÅ£i care le ‘fac dificilă activitatea ÅŸi impiedică intervenÅ£ia rapidă ÅŸi eficientă în cazurile foarte grave’.

‘Oamenii suferă de afecÅ£iuni minore ÅŸi, pentru că nu au unde se duce, nu mai înÅ£eleg faptul că alÅ£i semeni de-ai lor au nevoie cu adevărat de intervenÅ£ia noastră promtă’, s-a plâns ÅŸeful UPU al Spitalului JudeÅ£ean Bacău, medicul Elena Lamasanu. ROMPRES

Adauga un comentariu

*